ZZP Servicedesk

Gezond uit eten met zakenrelaties

Gezond uit eten met zakenrelaties

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Als je zelfstandig ondernemer bent, kan het nog wel eens voorkomen dat je met een (potentiële) klant gaat lunchen of dineren. Het is dan lastig om gezonde keuzes te maken vanwege de vele verleidingen die er zijn in restaurants. Hoe zorg je toch voor een gezonde maaltijd, terwijl je uit eten gaat?
Blog van Anoek de Voogd | zelfstandig voedingsadviseur, sportpsycholoog & personal trainer

De 10 tips voor een gezonde zakelijke maaltijd:

 
  1. Zorg altijd voor een eiwitrijk product bij je maaltijd. Goede voorbeelden hiervan zijn gevogelte (kip, kalkoen, etc.), vis (zalm, tonijn, witvis) en mager rood vlees (biefstuk, rosbief).
  2. Drink geen calorieën. Dus kies voor zwarte koffie, thee, water, spa blauw/rood, etc.
  3. Laat de alcohol staan. Nog uitleg nodig?
  4. Laat het stokbroodje kruidenboter vooraf achterwege. Er zit geen voedingswaarde in en het zijn onnodige calorieën.
  5. Vraag of je dressing en sauzen apart kunt krijgen. Een salade wordt vaak ‘verzopen’ in de dressing. En juist in die dressing zitten veel calorieën. Als je het apart erbij krijgt, kun je zelf bepalen hoeveel je over je salade wilt doen. Ik geef er persoonlijk ook de voorkeur aan om zelf de salade op smaak kan brengen. Wat vind jij?
  6. Zorg dat meer dan de helft van je hoofdmaaltijd uit groenten bestaat bij het diner. Vraag desnoods om een extra bakje groenten. Bij de lunch kun je om rauwkost vragen om de aanbevolen hoeveelheid groenten te halen.
  7. Eet totdat je voor 80 procent vol zit. Dan geniet je nog van het eten en krijg je achteraf geen vol en opgeblazen gevoel.
  8. Als je geniet van wat je eet, eet je bewuster en merk je ook sneller dat je verzadigd bent. Verder heb je dan ook minder behoefte aan meer eten, omdat je er al van genoten hebt.
  9. Als je van tevoren al weet waar je gaat eten, kun je alvast op de website kijken van het restaurant. Vaak staat het menu online en dan kun je vooraf al bepalen wat je wilt. Zo kom je later ook minder snel in de verleiding.
  10. Kies voor fruit en/of yoghurt als dessert. Een andere mogelijkheid is natuurlijk ook om een kopje koffie of thee te nemen.

 

Ik hoop dat ik je met deze 10 tips op weg heb geholpen om gezonde keuzes te maken in een restaurant, terwijl je die goede zakendeal binnenhaalt. Nog een extra tip: leg je mes en vork tussen het eten door neer, zodat je minder snel eet en je je aandacht bij de klant kunt houden. Succes!
MAANDELIJKS DE BESTE TIPS

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief, deze staat boordenvol tips & trucs voor zzp’ers. Zo ben jij altijd op de hoogte en ontvang je alle informatie die jij als ondernemer nodig hebt om te groeien.

Een sluitende rittenregistratie voorkomt een boete. Claim hier je korting op een snelle, makkelijke en geautomatiseerde tool om je ritten bij te houden. Precies wat de Belastingdienst nodig heeft!