ZZP Servicedesk

Halloween inhakers voor zzp’ers

Uitgesneden pompoenen

Halloween inhakers voor zzp’ers

Hoe kun je als zzp’er inspelen op Halloween? We zetten enkele ideeën voor je op een rij.

In dit artikel

1. Maak je social media accounts op

De simpelste manier om in te haken op Halloween is door je social kanalen en website tijdelijk van een Halloween jasje te voorzien.

Google Halloween opmaak

Bron: Google’s Doodles

Deze strategie wordt gehanteerd door werelds grootste merken, maar is ook eenvoudig toe te passen als zzp’er met een klein(er) budget.

2. Zet je af tegen de norm 

Sommige (grote) merken gebruiken Halloween om zich af te zetten tegen een directe concurrent.

Burger King vs. Mac Donalds

Als zzp’er is het natuurlijk niet zo chique om je collega zzp’er op deze manier te kijk te zetten. Wat je wel kunt doen is je afzetten tegen wat gebruikelijk is in de markt. Ben jij bijvoorbeeld een zzp’er die als enige in de sector geen voorrijkosten aan zijn klanten doorrekent? Wellicht kun je het fenomeen voorrijkosten als angstaanjagende slechterik wegzetten. Bijvoorbeeld door een afbeelding op te maken van een factuur met in rode letters “voorrijkosten” erop.

Voorbeeld van een eenvoudig op te maken afbeelding, waarmee je jouw onderscheidend vermogen kunt uitlichten.

3. Benadruk het probleem dat je oplost 

In het algemeen geldt: hoe beter je de problemen van je klanten op kunt lossen, hoe meer je kunt verkopen. Heb jij al goed door welke problemen jij voor je klanten oplost? Visualiseer dat probleem dan en positioneer jezelf als de oplossing.

Bang voor verkoopgesprekken

Bied jij een oplossing voor een specifiek probleem van je klanten? Bijvoorbeeld het overwinnen van angst voor verkoopgesprekken? Maak je oplossing visueel!

4. Geef iets weg 

Halloween is een uitermate geschikt moment om een winactie te organiseren. Mensen vinden het vaak leuk om foto’s (bijvoorbeeld van hun kostuums) op social media te delen en het is altijd leuk om iets extra’s te krijgen. In plaats van selectief iets weggeven aan winnaars van een competitie kun je natuurlijk ook besluiten het iets massaler aan te pakken. Bijvoorbeeld door iedereen tijdelijk 10% korting te geven.

Heb jij een aanvulling of een ander idee? Stuur een mail naar redactie@zzpservicedesk.nl, zodat we jouw idee toe kunnen voegen aan dit artikel.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Andere interessante artikelen

MAANDELIJKS DE BESTE TIPS

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief, deze staat boordenvol tips & trucs voor zzp’ers. Zo ben jij altijd op de hoogte en ontvang je alle informatie die jij als ondernemer nodig hebt om te groeien.

Help ons

Verricht 1 van deze gratis acties en help zowel je eigen onderneming als dit platform verder groeien. Door zzp’ers voor zzp’ers.

Enkel een klik helpt ons al

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief