ZZP Servicedesk

Hardlopen en ondernemen is een goede combinatie

Hardlopen en ondernemen is een goede combinatie

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
In 1981 kwam Cees Lansbergen met het idee om een hardloopwedstrijd te organiseren door de IJtunnel tussen Zaandam en Amsterdam. Het was niet de eerste keer dat dit idee naar voren kwam. Eerder in 1959 was er al een ‘dam tot damloop’, toen er een lobbyevenement werd georganiseerd voor een betere verbinding tussen de twee dammen.
Gratis startbewijs Dam tot Damloop 2019

Eerste editie Dam tot Damloop

Geïnspireerd door dit evenement ontstond het idee bij Cees Lansberger om iets vergelijkbaars te organiseren: een hardloopwedstrijd door de IJtunnel. Na een aantal jaar van overleg tussen alle betrokken partijen was er in 1985 dan eindelijk de allereerste editie van de Dam tot Damloop, met een deelnemersaantal van 4.300 hardlopers.

 

Grootste bedrijvenloop

Dit hardloopevenement is inmiddels uitgegroeid tot het grootste hardloopevenement in Nederland. De Dam tot Damloop, met een hoofdafstand van 10 Engelse Mijl (16,1 km), heeft jaarlijks ruimte voor 50.000 hardlopers en trekt een publiek van ruim 250.000 toeschouwers. Met meer dan 1.000 bedrijventeams die met de Dam tot Damloop meelopen, is de loop ook de grootste bedrijvenloop ter wereld.

 

“Veel aspecten van het hardlopen komen terug in het ondernemerschap. Je ontwikkelt discipline en het bevordert doorzettingsvermogen. Hardlopen helpt mij niet alleen mijn lichaam gezond te houden, maar ook mijn geest scherp. Tijdens het rennen kan ik mijn hoofd leegmaken en gedachtes ordenen. Hierdoor maak ik ruimte voor nieuwe ideeën. Dit geeft mij positieve energie die ik in mijn onderneming stop! Het hardlopen is voor mij een echte ‘stress-releaser’, en zonder zou ik zeker minder succesvol zijn in het ondernemerschap.” – Ilse (38) – Consultant leiderschap

 

Sporten en ondernemen

Hoe komt het dat dit soort sport- of hardloopevenementen zo populair zijn bij bedrijven en ondernemers? Wat hebben ondernemen en hardlopen met elkaar te maken? Ondernemen is net als sporten, in de uitvoering komen er vaak dezelfde competenties aan te pas. Net zoals een langeafstandloop begint het starten van een onderneming met één enkele stap. Deze stap vraagt natuurlijk het nodige van de ondernemer en het is datgene dat ook in de sport terug te vinden is. Zo moeten ondernemers doelen stellen, trainen en zichzelf verbeteren. De uitdaging aangaan en zichzelf, en hun onderneming, blijven ontwikkelen.

 

Daarnaast vragen de lange afstand en de onderneming beide om doorzettingsvermogen. Met de juiste inzet en ambities kan de ondernemer, en de sporter, in staat worden gesteld om hun grenzen te verleggen en te blijven groeien, zowel in hun onderneming als op persoonlijk gebied.

 

ZZP Servicedesk gaat voor de 10 Engelse Mijl. Loop jij ook mee?

Hardlopen is goed voor lichaam en geest. Hardlopen kan een uitlaatklap zijn, een bron voor inspiratie of een manier om mentaal sterk te worden. Maar het is vooral ook heel leuk om samen de finish te halen!

Ben jij ervaren met hardlopen, of gewoon een liefhebber, en lijkt het je leuk om samen met andere zzp’ers van dam tot dam te lopen?

Nu bij een lidmaatschap* van ZZP Servicedesk een gratis startbewijs voor de Dam tot Damloop op zondag 22 september 2019. Je loopt de 10 Engelse mijl mee met het ‘ZZP Servicedesk Team’. Klik hier voor de voorwaarden. 

 

*Bel of mail voor meer informatie naar:
info@zzpservicedesk.nl
088 3523 100

 

ZZP LIDMAATSCHAP

Onbeperkt advies voor een laag bedrag

€ 12,50

 p. maand*

                    * excl. 21% btw 

PROJECTMANAGEMENT TOOLS VERGELIJKEN
Ronald Kleverlaan
Als (startende) zzp’er kan het een grote uitdaging zijn om zakelijk kapitaal te lenen. Maar met de komst van non-bancaire financieringsvormen is het aanvragen van krediet bij een bank niet de enige manier om aan geld te komen. En vaak kan dat nog…
4 belangrijke juridische documenten voor zzp'ers
Als zzp’er ben je het liefst inhoudelijk met je werk bezig. Op de juridische kant van ondernemerschap zit je niet te wachten. Maar ‘gedoe’ achteraf wil je al helemaal niet. In dit artikel vind je de vier belangrijkste juridische documenten…
Ga na of een aov iets voor jou is
Slechts 1 op de 5 zelfstandigen is verzekerd tegen de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid. Voor sommigen is dat niet zo erg, omdat zij bijvoorbeeld ook nog in loondienst werken of een partner hebben die genoeg verdient. Maar heb je je…
Onze zzp'ers interview Els Hijlkema
Waar de coronacrisis voor veel zzp’ers in het teken staat van stress en ‘overleven’, is het voor velen ook een tijd van bezinning, omscholing en het roer omgooien. En wat blijkt: steeds meer mensen beginnen als zzp’er in het onderwijs. In…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.