ZZPSERVICEDESK

Helft ondernemers spaart zelf voor pensioen

Helft ondernemers spaart zelf voor pensioen

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Ondernemers zonder personeel denken gemiddeld 2.869 euro per maand nodig te hebben vanaf het moment dat ze stoppen met ondernemen. Dat blijkt uit onderzoek van Dutch Network Group.
Jonge generatie wil zelfs voor 50e stoppen met werken
Opvallend is dat dit getal lager uitvalt dan bij ondernemers met personeel. Zij denken gemiddeld 2.979 euro per maand nodig te hebben voor hun pensioen. Om dat doel te bereiken denkt 62 procent van de ondernemers daarvoor op dit moment te weinig geld opzij te hebben gezet.

 
 
Uit bovenstaande tabel is op te maken dat jongere ondernemers gemiddeld eerder van plan zijn te stoppen met ondernemen dan oudere ondernemers. De gemiddelde leeftijd van mensen die voor hun 50e wil stoppen is 36 jaar.

Geld voor later

Gevraagd of ondernemers het belangrijk vinden om geld opzij te zetten voor ‘later’, antwoordde 92 procent dat wel degelijk belangrijk te vinden. Slechts 38 procent doet dat naar eigen zeggen in voldoende mate. De meeste ondernemers sparen zelf voor hun pensioen (50%), verwachten de inkomsten uit hun eigen bedrijf (41%) of regelen het via een verzekeraar (33%).
 
 
 
Het grootste deel van de respondenten wil genoeg pensioengeld hebben om normaal te kunnen leven. Ondernemers zijn over het algemeen niet van plan om geld over te houden om te kunnen investeren.
 
 
12 procent van de ondernemers heeft geen verzekeringen om financiële risico’s voor zijn privéleven af te dekken. Het merendeel van de ondernemers heeft wel één of meerdere verzekeringen. Het gaat dan vooral om de ziektekostenverzekering (62%), aansprakelijkheidsverzekering (58%) en overlijdensrisicoverzekering (46%). 41 procent heeft een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV).
Heb je vragen over je pensioen? Maak een gratis profiel aan en stel je vragen aan onze medewerkers via de chatfunctie.
 
Het onderzoek vond plaats in oktober 2015 onder ruim 300 ondernemers in het mkb.

ZZP LIDMAATSCHAP

ONBEPERKT ADVIES VOOR EEN LAAG BEDRAG

  • Persoonlijk contact met een bedrijfsadviseur
  • Direct antwoord op jouw vragen
  • Bereikbaar via telefoon, (web)chat en mail
  • Scan van aangifte inkomstenbelasting
  • Startersgesprek (circa 20 minuten)
  • Toegang tot een interessant ZZP netwerk
  • Toegang tot kennisevents en workshops

€ 12,50

 p/m*

                    * excl. 21% btw 

webshop producten naar het buitenland
Wanneer je een webshop hebt is het niet vreemd als je (zo nu en dan) een bestelling uit het buitenland krijgt. Het internet is…
Je bent zzp’er, schrijft makkelijk en bent expert in jouw vakgebied. De blogs op jouw eigen website worden goed gelezen, maar je wilt meer…
studiekosten aftrekken voor zzp'ers
Een succesvolle onderneming staat nooit stil. Daarom is het belangrijk dat je als zzp’er ook niet stil komt te staan en dat je altijd…
welke kosten zijn aftrekbaar voor zzp'ers
Om je bedrijf op te zetten en draaiende te houden moet je kosten maken. Deze kosten zijn in veel gevallen aftrekbaar van de winst,…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.