ZZP Servicedesk

Help, wie heeft er onderwerpen voor mijn blog?

Help, wie heeft er onderwerpen voor mijn blog?

Weet jij wat de belangrijkste reden is om die blog maar voor je uit te schuiven? Nee, het is niet het gebrek aan schrijftalent. De meeste mensen vinden namelijk dat ze best aardig die pen kunnen hanteren. En dat is ook echt zo. Nee, een veel groter struikelblok richting een succesvol blog is inspiratie. Want waar moet jij in hemelsnaam elke week een onderwerp vandaan halen? Vijf doodeenvoudige maar o zo werkbare tips.
Blog van Yvonne Huisman | HUISstijl

1. Leg jezelf een deadline op

En dan bedoel ik een strakke deadline. Echt waar, dat werkt het beste. Ga achter je bureau zitten, schuif je spullen aan de kant en spreek af dat je voor het einde van de dag je blog klaar hebt. Je zult versteld staan. Want weet jij hoe bloggen werkt? Het is gewoon een kwestie van doen. Dus nu niet nog even je mailbox opschonen of die kast uitruimen. Dat heb je al maanden niet gedaan, dus ga je vandaag ook niet doen. Geef jezelf een schop onder je kont en ga aan de slag.
 

2. Luister naar de mensen om je heen

Reuze praktisch, het kan namelijk overal. In de trein op weg naar je werk, in de wachtkamer bij de tandarts, in de lift bij voorkeur richting 38ste verdieping. Je zult zien, mensen praten overal en altijd. En de meest simpele gesprekken kunnen jou inspiratie opleveren. Als je er maar bedacht op bent. O ja, stop wel even een notitieboekje in je tas. Kun je gelijk al die onderwerpen opschrijven.
 

3. Maak een mindmap

Je hebt het vast al eens gedaan. Pak een wit vel en zet in het midden dat ene belangrijke woord (en dat is een woord dat ook jouw doelgroep bezighoudt). Schrijf vervolgens als een soort spinnenweb alles op wat in je opborrelt. Nee, niet schrappen, schamen doe je je maar over andere zaken. Alles is goed, er zijn geen grenzen. En je zult zien, de raarste ingevingen zullen de meest bruikbare blijken.
 

4. Maak gebruik van persoonlijke ervaringen

Tja, dat is een enge. Tenminste, dat vond ik in het begin wel. Privé is voor mij namelijk echt privé. Toch moet je het maar eens proberen. Je zult waarschijnlijk merken dat er in no time een leuk verhaal op papier staat. Schrijven over zaken die je na aan het hart liggen, gaat je nu eenmaal makkelijker af. En weet je wat het grappige is? Jouw publiek vindt het ook nog eens leuker om te lezen.
 

5. Ga afwassen, ramen lappen of fietsen

Ik zal je eerlijk zeggen, eigenlijk wilde ik deze tip niet opschrijven. Bij mij werkt het namelijk niet. Als ik fiets, geniet ik van de natuur. Onder het afwassen bedenk ik dat ik nog ramen moet zemen en sta ik voor die ramen dan zie ik alleen nog maar die berg afwas staan. Inspiratie voor een blog levert het mij dus niet op. Maar ik weet dat dat voor veel mensen anders is. Wees wel eerlijk. Komen bij jou al wandelend echt de beste ingevingen naar boven? Of is het stiekem toch een excuus om aan dat lege beeldscherm te ontsnappen? Als dat laatste het geval is, ga dan nu terug naar 1.
 
Meer weten over Yvonne? Bekijk hier haar profiel.
 
Heb je inspiratie gevonden voor jouw blog? Je kunt ook, net als Yvonne, bloggen op ZZP Servicedesk. Kijk hier hoe je een van onze bloggers kunt worden.

 
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Andere interessante artikelen

MAANDELIJKS DE BESTE TIPS

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief, deze staat boordenvol tips & trucs voor zzp’ers. Zo ben jij altijd op de hoogte en ontvang je alle informatie die jij als ondernemer nodig hebt om te groeien.

Een sluitende rittenregistratie voorkomt een boete. Claim hier je korting op een snelle, makkelijke en geautomatiseerde tool om je ritten bij te houden. Precies wat de Belastingdienst nodig heeft!