ZZP Servicedesk

Het grote gat van succes

Het grote gat van succes

Het zal niet veel mensen ontgaan zijn, maar Kelly Bakker van Macloune en ikzelf zijn al een tijdje bezig met het ontwikkelen van een vrouwenagenda voor 2016, genaamd Femmomenaal. We hebben er lustig op los gespamd, we hebben bedrijven benaderd voor samenwerkingen, we hebben ondernemende vrouwen allerlei interessante informatie ontfutseld voor in de agenda. We waren er maar druk mee, en nu is hij af…

Column van Helma Lensen-Aertssen | Goacid
Het is best vreemd om een werkzaamheid waar je maanden lang mee opstaat en mee naar bed gaat opeens af te kunnen ronden. Niet dat we klaar zijn. Nee, de agenda wordt nog steeds verkocht via de website van Femmomenaal en via een webshop. En dat betekent dat we nog altijd de administratieve werkzaamheden hebben. Daarnaast moet elke agenda die verkocht is verzonden worden en stellen er nog dagelijks vrouwen allerlei vragen over de agenda. Maar het grootste gedeelte van het werk is klaar.

Loslaten

Eigenlijk was het al klaar toen we het bestand naar de drukker konden sturen. Dat was het moment waarop we konden loslaten. Maar niet écht natuurlijk. Je hebt toch past rust op het moment dat je het daadwerkelijk eindproduct in jouw handen hebt. En dat zou pas eind oktober zijn. Toch merkten we allebei dat je gestaag meer tijd terugkrijgt voor het eigen bedrijf. Want naast ons agenda project zijn we ook gewoon ondernemers, met een eigen bedrijf, met klanten die aandacht willen en verdienen en werkzaamheden die gedaan moeten worden.
Op het kleine momentje na dat de volledige pallet met onze bestelling kwijt was *paniek*, is alles voorspoedig verlopen en mogen we absoluut niet klagen over ons pilot jaar. En ondanks dat het veel tijd heeft gekost en er enorm veel energie in is gaan zitten, zijn zowel Kelly als ik enthousiast genoeg om voor 2017 wéér een agenda te ontwikkelen. Maar toch is er een gat. Er is een groot niets ontstaan. Zoals gezegd ik stond op en ging naar bed met de agenda. En ondanks dat ik nu letterlijk met de agenda naar bed kan, is het toch anders. Even naast het feit dat de Grote Meneer gaat klagen als ik Femmomenaal letterlijk mee naar bed ga nemen.

Balans

Het is overigens een bekend fenomeen. Je ziet dit ook vaak na grote projecten, evenementen of zelfs bij echtparen na een bruiloft. Om de een of andere reden stellen jouw lichaam en geest zich in op een bepaalde verschuiving in het heelal waardoor de wereld nooit meer hetzelfde zal zijn. Dat je, nadat je het allereerste exemplaar in je handen hebt, opeens een heel ander persoon bent. Dat er direct een balans in jouw leven is die je niet voor mogelijk had gehouden bijvoorbeeld.
Helaas, ik werd ‘the day after’ gewoon wakker gezongen door de Kleine Meneer, ook leuk. Ik moest nog steeds de vaatwasser uitruimen. De was lag te wachten en mijn ietwat verwaarloosde e-mail was ook niet op magische wijze verdwenen. De ‘gewoonheid’ was zo overweldigend aanwezig dat ik niet kan wachten om aan de agenda voor 2017 te gaan beginnen. Ik wens de Grote Meneer van Kelly en de Grote Meneer van mij heel veel succes met ons in toom houden…
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Andere interessante artikelen

MAANDELIJKS DE BESTE TIPS

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief, deze staat boordenvol tips & trucs voor zzp’ers. Zo ben jij altijd op de hoogte en ontvang je alle informatie die jij als ondernemer nodig hebt om te groeien.