ZZP Servicedesk

Het verhaal van de ZZP Startersprijs-winnaar

Het verhaal van de ZZP Startersprijs-winnaar

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Column Anne Smeulders | Trouwmeisjes

Op 22 juni 2019 vond de KVK Startersdag in Utrecht, Den Haag en Eindhoven plaats. ZZP Servicedesk stond in twee van de drie steden. Op deze dag hebben wij de ZZP Startersprijs onder de bezoekers van onze stand verloot én Anne Smeulders was de gelukkige. Ze deelt haar verhaal.

Normaal gesproken heb ik geen enkele vorm van paranormale gedachtes, maar één keer in de zoveel tijd gebeurt er iets wat bijna té toevallig is om het een toeval te kunnen noemen. Zo ook op de KVK Startersdag op 22 juni 2019. Het weer is die dag een stuk zonniger dan mijn gemoed. Tot een paar minuten voor vertrek heb ik overwogen om niet te gaan. Maarja, van thuis op de bank zitten snotteren word ik vast ook niet veel beter..


Starten als zzp’er

Gisteren is mijn relatie uit gegaan. Cynisch genoeg gebeurt dit in dezelfde week waarin ik de website voor mijn bedrijf lanceer. Het voelt toch een beetje krom om je nieuwe functie, als zelfstandig trouwambtenaar en muzikante, wereldkundig te maken op het moment dat je zelf net single en dakloos bent. Een goede afleiding is het echter wel.

Terug naar de beurs: de workshops gaan een beetje langs me heen maar op de bedrijvenmarkt maak ik wat praatjes en vul ik bij een paar bedrijven mijn gegevens in. Na twee uur vind ik het weer mooi geweest en ga ik naar mijn voorlopige logeeradres.


De prijs

Een paar weken later word ik gebeld door de ZZP Servicedesk. Ik heb een prijs gewonnen! Ik mag een training naar keuze volgen en krijg een jaar lang lidmaatschap inclusief boekhoudprogramma. Wat een opsteker. Meteen ga ik googelen en vind ik een training Storytelling voor Ceremoniesprekers van collegababs Margot Cuppen – Parlante. Precies wat ik nog nodig heb in aanloop naar mijn eerste bruiloft. Ik leer veel over hoe je je kan presenteren en hoe je ervoor zorgt dat je publiek het verhaal als het ware kan proeven. De eerste bruiloft gaat erg goed en de aanvragen voor volgend seizoen stromen binnen. Ook het lidmaatschap op ZZP servicedesk is erg handig. Ik vind er veel filmpjes en whitepapers met handige informatie over ondernemen en kan er met al mijn vragen terecht.
 

Bovennatuurlijk

Maar nu hoor ik je denken, wat is er dan paranormaal aan dit geheel? Nou een paar weken later bleek dat ik nog een mooie prijs heb gewonnen op dezelfde beurs. De laatste keer dat ik iets won was een tekenwedstrijd, in 1998. Er waren duizenden mensen aanwezig op de KvK beurs en precies de dag dat ik me vreselijk voel, win ik twee prijzen. Ik ben er dus sterk van overtuigd dat mijn twee oma’s hebben samengespannen en gniffelend vanaf een wolk precies mijn kaartjes bovenop hebben gelegd. Dankjewel lieve oma’s en dankjewel ZZP Servicedesk. De timing kon niet beter en ik heb nog steeds veel plezier van mijn prijzen!

Door: Anne Smeulders van Trouwmeisjes. Lees meer columns. 
Foto: Mandy Brander Photpgraphy

MAANDELIJKS DE BESTE TIPS

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief, deze staat boordenvol tips & trucs voor zzp’ers. Zo ben jij altijd op de hoogte en ontvang je alle informatie die jij als ondernemer nodig hebt om te groeien.

Een sluitende rittenregistratie voorkomt een boete. Claim hier je korting op een snelle, makkelijke en geautomatiseerde tool om je ritten bij te houden. Precies wat de Belastingdienst nodig heeft!