ZZPSERVICEDESK

Hoe blijf ik up-to-date binnen mijn vakgebied?

Hoe blijf ik up-to-date binnen mijn vakgebied?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Investeren is vanzelfsprekend voor elke ondernemer. Anders kun je niet concurreren. Als zzp’er betekent dit dat je moet investeren in jezelf.
Zorg dat je kunt blijven concurreren
Het kan gebeuren dat je merkt dat je kennis niet meer voldoende is voor de markt. Je krijgt weinig opdrachten binnen en je klanten vragen dingen van je die je niet weet. Dit is een teken dat je meer kennis nodig hebt. Ook als het goed gaat met je bedrijf is het belangrijk om te blijven leren, zo kan je namelijk groeien. Je kunt via verschillende bronnen up-to-date blijven binnen je vakgebied.
 

Bijscholing

Wil je in korte tijd veel kennis vergaren? Schrijf je dan in voor een cursus of workshop. Misschien wil je wel aan de slag met social media, persoonlijk leiderschap of wil je leren hoe je processen binnen bedrijven verbetert. Hier zijn diverse trainingen voor. Als je nog dieper wilt ingaan op bepaalde onderwerpen, kun je je ook inschrijven voor een specialistische opleiding. Hier hangt wel een prijskaartje aan, maar het is een investering in jouw toekomst. Gezien dat prijskaartje is het goed om te weten dat je kosten voor bijscholing in veel gevallen af kunt trekken van je winst. 

 

Online

Er zijn natuurlijk nog meer manieren om je kennis bij te spijkeren. Een van de meest toegankelijke bronnen van informatie is het internet. Dagelijks verschijnen nieuwe inhoudelijke artikelen online, die relevant kunnen zijn voor jouw bedrijf. Wees wel kritisch op wat je leest, niet alles wat op internet staat klopt. Bepaal dus aan de hand van de bron of je er iets mee doet of niet. Op sommige websites vind je ook zogenaamde webinars of webcasts. Dit zijn livebeelden of opnames van evenementen of informatiebijeenkomsten. Daarnaast zijn er online workshops die je handvatten geven om direct ergens mee aan de slag te gaan. 

 

Evenementen

Naast de webcasts kun je ook live een presentatie, bijeenkomst of congres bijwonen. Hoewel je hier meestal voor moet betalen, kunnen sommige evenementen erg leerzaam zijn. Let bij het uitkiezen van een evenement op de aanwezigheid van experts in jouw vakgebied of onderwerp waarin je geïnteresseerd bent. Ga ook op zoek naar ervaringen van mensen die eerdere evenementen van dezelfde aanbieder hebben bijgewoond. Een goede website met evenementen speciaal voor ondernemers is ondernemersplein.nl. Deze pagina is onder andere gesponsord door de Kamer van Koophandel en de Rijksdienst voor ondernemend Nederland.
Een ander voordeel van evenementen is dat je er ook andere zzp’ers kunt ontmoeten.

 

Intervisie

Kennisuitwisseling met andere zzp’ers wordt ook wel intervisie genoemd. Zet eens een andere zzp’er in als klankbord voor je plannen, of spar over nieuwe ideeën en ontwikkelingen. Een initiatief dat intervisie stimuleert is Seats2meet. Hier kun je gratis flexwerken onder de voorwaarde dat je bereid bent kennis uit te wisselen.

ZZP LIDMAATSCHAP

ONBEPERKT ADVIES VOOR EEN LAAG BEDRAG

  • Persoonlijk contact via telefoon
  • Persoonlijk contact via chat
  • Persoonlijk contact via whatsapp
  • Startersgesprek (circa 20 minuten)
  • Meer dan 20 downloads & checklists
  • Toegang tot het ZZP netwerk
  • Netwerk en kennis events

€ 12,50

 p/m

ComputerComputer
Foto: Pexels
Zo blijf je gemotiveerd om in jezelf te willen investeren Ruim 800.000 zzp’ers en flexwerkers met een laag tot gemiddeld inkomen, hebben niet de…
Presenteren
Over wie jij bent en wat je doet Hoe irritant is het als je met iemand in gesprek bent die veel te langdradig is,…
Stockroom
En om problemen te voorkomen Het magazijn is voor ieder bedrijf belangrijk. Hier worden immers de producten opgeslagen, verplaatst en misschien wel verstuurd. Het…
Urenregistratie
Uren registreren is van groot belang | Keeping Urenregistratie is voor elke zzp’er enorm belangrijk. Of het nu gaat om het urencriterium waar je…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.