ZZP Servicedesk

Hoe blijf je productief tijdens een hittegolf?

Hoe blijf je productief tijdens een hittegolf?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Het is zomer in Nederland en dat is te merken. Er is sprake van een hittegolf. Maar 30 graden of niet, jij kunt niet lekker gaan luieren in het park want er moet gewoon gewerkt worden. En hoe goed je je best ook doet, waarschijnlijk zijn deze tropische dagen niet de dagen waarop je het meeste werk uit je vingers krijgt. Met deze tips kun je toch een beetje productief blijven in de hitte.

Neem pauze

Je hoeft echt niet de hele dag met de gordijnen dicht als een kluizenaar aan je werk te zitten. Neem pauze en ga lekker buiten zitten. Spreek af met vrienden voor een lunch op een terras of ga met een krantje in het park of de tuin zitten. Lastig om daarna weer naar binnen te gaan, maar je hebt wel even van het weer kunnen genieten en je hoofd leeg kunnen maken.

Ga buiten werken

Als je over een fikse dosis zelfdiscipline beschikt kun je ook gewoon je boeltje oppakken en buiten gaan werken. Die vrijheid heb je. Je hebt wel een aantal dingen nodig om relaxed buiten te kunnen werken. Welke dingen dat zijn lees je hier.

Eet niet te zwaar

Werk geen zware maaltijden weg, maar houd het licht. Na een heftige maaltijd kun je altijd een dip krijgen, en op warme dagen kan deze extra hard aankomen. Niet bevorderlijk voor je productiviteit.

Geef jezelf een tropenrooster

Pas je werktijden aan als het echt warm wordt. Werk bijvoorbeeld van 07.00-11.00 en van 18.00-22.00 uur. Je moet even je ritme omgooien, maar dat betekent wel dat je op het heetst van de dag gewoon kunt ontspannen.

Pas je kleding aan

Heb je een zakelijke afspraak? Ook als je formeel gekleed moet kun je je luchtig(er) kleden. Lees hier hoe je representatief gekleed de zomer door kunt komen.

Kies je werkzaamheden uit

Heb je de luxe om werk dat veel concentratie vereist voor je uit te schuiven? Gebruik deze warme dagen dan om kleine klusjes te doen waar je normaal niet aan toe komt. Dan kun je eindelijk die mails beantwoorden, die aanpassingen doorvoeren op je website, etc.

Probeer buiten (even) te vergeten

Het klinkt vreselijk ongezellig en dat is het ook, maar als je echt snel afgeleid bent, is er bijna geen andere optie. Sluit de zomer tijdelijk even buiten. Doe je gordijnen dicht, de airco of ventilator aan en probeer te knallen.

Drink genoeg

Dit is een inkoppertje, maar toch belangrijk om te vermelden. Als je vocht tekort komt ben je niet fit en is het nog lastiger om geconcentreerd te blijven. Verwen jezelf met een smoothie, ijskoffie of waterijsje om toch een beetje van de zomer te genieten.

ZZP LIDMAATSCHAP

Onbeperkt advies voor een laag bedrag

€ 12,50

 p. maand*

                    * excl. 21% btw 

Ga na of een aov iets voor jou is
Slechts 1 op de 5 zelfstandigen is verzekerd tegen de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid. Voor sommigen is dat niet zo erg, omdat zij bijvoorbeeld ook nog in loondienst werken of een partner hebben die genoeg verdient. Maar heb je je inkomsten als zzp’er wél nodig om je levensstandaard te kunnen handhaven? Dan is het verstandig om je te verdiepen in de mogelijkheden om inkomensterugval bij arbeidsongeschiktheid door ziekte of een ongeval te voorkomen. Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) kan dit.
Onze zzp'ers interview Els Hijlkema
Waar de coronacrisis voor veel zzp’ers in het teken staat van stress en ‘overleven’, is het voor velen ook een tijd van bezinning, omscholing en het roer omgooien. En wat blijkt: steeds meer mensen beginnen als zzp’er in het onderwijs. In 2003 maakte Els Hijlkema al de stap naar het voortgezet onderwijs en is sinds 2008 interim docent Frans en Duits én onderwijscoach. Hoe ga je te werk als zzp’er in het onderwijs? En is het voor iedereen weggelegd? Els vertelt meer.
Zakelijke Iphone 12
Onlangs presenteerde Apple haar nieuwe smartphone: de iPhone 12. Het toestel wordt verkocht in vier modellen en kent diverse verbeteringen ten opzichte van de iPhone 11 uit 2019. Heb je als ondernemer een nieuw toestel nodig, of wil je medewerkers een telefoon aanbieden voor zakelijk gebruik? In dat geval kan de iPhone 12 het overwegen waard zijn.
Zzp vakantie tijd goed indelen
Als de vakantieperiode voor de deur staat komt bij veel zzp’ers de vraag naar boven of het wel slim is even weg te gaan. Je zult maar net een opdracht mislopen of je krijgt een telefoontje van die potentiële klant als het net even niet uitkomt. Kortom, hoe en wanneer kun als zzp’er je vakantie het beste plannen?

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.