ZZP Servicedesk

Hoe gebruik ik Twitter als zzp’er?

Hoe gebruik ik Twitter als zzp’er?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Heb je nog geen Twitter? Dan moet je zo snel mogelijk een account aanmaken. Als je er niet bekend mee bent is de drempel om ermee te beginnen misschien wat hoog, maar neem die stap, want het kan je veel voordeel opleveren. Hier lees je waarom je als zelfstandige niet zonder Twitter kunt.
Waarom zakelijk twitteren een must is

Blijf op de hoogte

Via Twitter kun je allerlei mensen volgen. Volg naast je vrienden ook andere zzp’ers in jouw branche en instanties waar je mee te maken hebt. Zo ben je als eerste op de hoogte van het nieuws en heb je een idee van wat de concurrentie doet. Andersom zijn jouw volgers als eerste op de hoogte van de updates in jouw (ondernemers)leven.
 

Netwerken

Omdat je via Twitter makkelijk je netwerk kan uitbreiden en onderhouden, is het de perfecte plek om een nieuw idee in de groep te gooien. De mensen die je volgen zijn immers vaak mensen met dezelfde interesses. Bovendien kun je door middel van zogenaamde hashtags (#) je tweet ook op andere plekken laten verschijnen. Zo krijg je gegarandeerd veel feedback op je nieuwe plan.
 

Meer verdienen door te twitteren

Uit onderzoek is gebleken dat ondernemers die tussen de honderd en vijfhonderd volgers hebben 146 procent meer opdrachten binnenslepen dan ondernemers met 21 tot honderd volgers. Als je het medium slim gebruikt, kun je dus meer geld verdienen.
 

Betere ranking in Google

Als je als zzp’er twittert, word je beter gevonden door Google. Je kan in je twitterprofiel ook een link opnemen naar jouw website en in een korte biografie vertellen wat je precies doet. Een makkelijke manier om je ranking in Google te laten stijgen.
 

Profileer jezelf

Twitter is een ideale manier om jezelf te profileren. Denk daarom goed na over hoe je jezelf als ‘merk’ ziet en laat dit aan de buitenwereld zien. Personal branding-expert Floris Venneman: “Zie jezelf als merk en wees je bewust van de manier waarop je met de buitenwereld communiceert. Denk steeds: ‘Hoe wil ik dat mijn merk door de buitenwereld gezien wordt?’.”
 
Heb je een account aangemaakt? Volg ons dan via @zzpservicedesk.

 

ZZP LIDMAATSCHAP

Onbeperkt advies voor een laag bedrag

  • Persoonlijk contact met een bedrijfsadviseur
  • Direct antwoord op jouw vragen
  • Bereikbaar via telefoon, (web)chat en mail
  • Toegang tot exclusieve content
  • Scan van aangifte inkomstenbelasting
  • Startersgesprek (circa 20 minuten)
  • Toegang tot een interessant ZZP netwerk
  • Toegang tot kennisevents en workshops

€ 12,50

 p/m*

                    * excl. 21% btw 

Soms loopt je hoofd over omdat je zo veel dingen moet doen als zelfstandig ondernemer. Om er zeker van te zijn dat je geen…
customer relationship management
Klanten bepalen het succes van jouw onderneming. Om ervoor te zorgen dat zij in de toekomst voor jouw diensten of producten blijven kiezen, is…
Plus: tips voor het vaststellen van het juiste uurtarief.
Ben je benieuwd welk tarief andere zzp’ers rekenen, maar durf je het ze niet te vragen? Goed nieuws! Loonwijzer heeft onderzocht wat zelfstandigen in…
Plus: is de inrichting van een kantoor aan huis aftrekbaar?
Als zzp’er kun je veel kosten besparen door kantoor aan huis te houden. Je rekent direct af met huur- en reiskosten. Maar kun je…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.