ZZP Servicedesk

Hoe ik 8000 euro misliep

Hoe ik 8000 euro misliep

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Ik verklaarde ze voor gek: ondernemers die me vertelden dat je niet alle opdrachten moest aannemen, dat je als succesvol ondernemer keuzes moest maken en dicht bij jezelf moest blijven. Ik snapte jaren niet waar ze het over hadden, maar hier kwam verandering in toen ik Ben ontmoette.
Blog van Nanette van Wezel | Wezenlijk Veranderen

Ben wilde niet veranderen

Een aantal maanden geleden werd ik gebeld door Ben, een ondernemer in de detailhandel. Hij had me via Google gevonden, op mijn site gekeken en hij was er van overtuigd dat ik hem kon helpen met zijn probleem. Hij had namelijk al tijden last van een dalende omzet en ging met minder plezier naar zijn zaak. Hij wilde uit deze neerwaartse spiraal.

Nadat ik door had gevraagd gaf hij aan graag een één-op-één-traject met mij te willen doorlopen en hij had een budget van 8000 euro. Hij vroeg of ik hier een mooi traject voor kon bieden. Een paar vragen later bleek dat Ben wel graag bij hetzelfde wilde blijven. Hij wilde niet aan social media doen, want dat was te veel gedoe. Hij wilde ook niet investeren in de inrichting en uitstraling van zijn zaak.

Ik heb toen aangegeven dat mijn bedrijfsnaam staat voor mijn visie: dat pas wanneer je iets wezenlijk verandert, er ook echt iets gaat gebeuren. Ik heb daarbij ook gezegd dat ik respect had voor zijn visie.

Eerlijk

Ik kon hem niet helpen en liep 8000 euro mis. Ik heb eerlijk aangegeven dat ik hem niet kon helpen en heb hem het e-mailadres van een collega gegeven die hem waarschijnlijk wel kon helpen. Deze collega is meer gericht op ‘de harde kant van het ondernemen’: de cijfers en de omzet. Een ware match, zo bleek achteraf. Deze collega en Ben waren zo blij met elkaar en met mij dat ze me bij hun hele netwerk gingen aanbevelen, waardoor ik aanvraag na aanvraag kreeg voor VIP-dagen en één-op-één-trajecten.

Moraal van dit verhaal

Als je doet wat je leuk vindt en weet wat je wilt met jezelf en je bedrijf, hoef je nooit meer te werken met klanten die niet bij je passen. En zo kun je nog succesvoller worden dan dat je nu al bent!

GRATIS WEKELIJKSE ZZP UPDATE

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte over alles betreft het zelfstandig ondernemerschap. 

ZZP LIDMAATSCHAP

Onbeperkt advies voor een laag bedrag

€ 12,50

 p. maand*

                    * excl. 21% btw 

Onze zzp'er Sandra Dekker
Na een opleiding makelaardij, verzekeringseconomie, traineeship bij de KLM, diverse managementfuncties, een handel in schilderijen én meegewerkt te hebben aan verschillende startups wist zzp’er Sandra één ding zeker: “Van alle verschillende…
Janneke van Bemmel
Of je nou een website maakt, een boek schrijft of een nieuwsbrief stuurt, je tekst laten redigeren en corrigeren is een must. Want een goede tekst bevat geen fouten, heeft de juiste lengte én moet begrijpelijk zijn voor de doelgroep. Zzp’er…
Pilot webmodule zzp
Op 11 januari 2021 is de pilot van de webmodule Beoordeling Arbeidsrelatie (WBA) van start gegaan. Met deze online module kunnen opdrachtgevers middels het invullen van een vragenlijst helder krijgen of ze een zzp’er mogen inhuren voor een opdracht…
goede voornemens voor zzp'ers
Hoewel er tussen 31 december en 1 januari feitelijk weinig verandert, voelt de eerste dag van het nieuwe jaar toch altijd als een schone lei. En waarom zou je eigenlijk wachten tot 1 januari? December is hét moment om alvast over veranderingen na…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.