ZZP Servicedesk

Hoe ik met 1 post op Facebook meer dan 200.000 mensen bereikte

Hoe ik met 1 post op Facebook meer dan 200.000 mensen bereikte

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Misschien herken je het wel: je zit achter je computer te zoeken naar leuke, inspirerende en vooral goede content om te delen op social media. Je zoekt je suf naar waardevolle artikelen, leuke spreuken, informatieve stukken en inspirerende quotes.
Blog van Nanette van Wezel | Wezenlijk Veranderen
Je wilt immers als ondernemer waarde toevoegen en je fans en volgers iets brengen. Het is namelijk de tijd van pull- en content marketing. Kreten als ‘delen is het nieuwe geven’, ‘geef iets gratis weg’ en ‘zorg voor veel traffic binnen je social media kanalen’ vliegen je tegenwoordig om de oren.
 
Ik geloof in alles wat hierboven staat maar wat ik wel merk, is dat je soms met gewoon lekker relaxed jezelf zijn, misschien wel meer bereikt dan met heel erg je best doen.
 

Lekker belangrijk

Neem mij nou, ik ben de laatste weken weer volop op zoek naar waardevolle content voor mijn social media kanalen. Ik heb nieuwe blogs geschreven, vlogs opgenomen, interviews gedaan met succesvolle ondernemers, inspirerende en hilarische filmpjes gevonden, quotes geschreven en ga zo nog maar even door.
 
Op een dag in mijn vakantie liep ik een strandtent in Noordwijk binnen en zag ik een bord hangen met de tekst: ‘Beter 15 dagen schamen op het strand dan 365 dagen zwoegen in de sportschool’. Ik vond dit grappig en deelde de foto die ik maakte op mijn zakelijke facebookpagina. Binnen een half uur stond het aantal likes al op 700 en was het bericht al 23 keer gedeeld door mijn fans. Na ongeveer een week had ik 3,8 duizend vind-ik-leuks, was de post 87 keer gedeeld, had ik 270 reacties en 226.760 mensen bereikt. En dat met één post die ik gewoon grappig vond en wilde delen met mijn fans…
 

Doe soms iets minder je best

Ik wil hiermee aangeven dat ik soms moet leren iets minder mijn best te doen en gewoon meer moet vertrouwen op wat ik gaandeweg tegenkom op straat, in de sportschool, in mijn favoriete koffiezaakje, in de file of gewoon tijdens een gesprek met een klant. Het helpt me enorm om de druk er soms wat af te halen en meer te vertrouwen op wat er al is. Doe soms dus net iets minder je best en kijk eens wat jouw spontane brein voor leuke content in deze wereld ziet.
 
Succes! En breng me gerust op de hoogte van jouw succesverhaal, ik ben reuze benieuwd.
GRATIS WEKELIJKSE ZZP UPDATE

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte over alles betreft het zelfstandig ondernemerschap. 

ZZP LIDMAATSCHAP

Onbeperkt advies voor een laag bedrag

€ 12,50

 p. maand*

                    * excl. 21% btw 

Met onze ZZP Verkiezingsmatrix zie je in één oogopslag welke partij iets te zeggen heeft over een thema dat voor jou belangrijk is. 

Onze zzp'er Sandra Dekker
Na een opleiding makelaardij, verzekeringseconomie, traineeship bij de KLM, diverse managementfuncties, een handel in schilderijen én meegewerkt te hebben aan verschillende startups wist zzp’er Sandra één ding zeker: “Van alle verschillende…
Janneke van Bemmel
Of je nou een website maakt, een boek schrijft of een nieuwsbrief stuurt, je tekst laten redigeren en corrigeren is een must. Want een goede tekst bevat geen fouten, heeft de juiste lengte én moet begrijpelijk zijn voor de doelgroep. Zzp’er…
Pilot webmodule zzp
Op 11 januari 2021 is de pilot van de webmodule Beoordeling Arbeidsrelatie (WBA) van start gegaan. Met deze online module kunnen opdrachtgevers middels het invullen van een vragenlijst helder krijgen of ze een zzp’er mogen inhuren voor een opdracht…
goede voornemens voor zzp'ers
Hoewel er tussen 31 december en 1 januari feitelijk weinig verandert, voelt de eerste dag van het nieuwe jaar toch altijd als een schone lei. En waarom zou je eigenlijk wachten tot 1 januari? December is hét moment om alvast over veranderingen na…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.