ZZP Servicedesk

Hoe je als drukke ondernemer weer gezond kunt gaan eten

Hoe je als drukke ondernemer weer gezond kunt gaan eten

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Je had je voorgenomen om een gezonde leefstijl aan te nemen door beter op je voeding te letten. Maar toen kwam je weer in een heel drukke periode terecht. Iedere zzp’er kent het wel: je agenda loopt over, je mailbox loopt vol, je racet van afspraak naar afspraak en tot overmaat van ramp sta je een uur in de file op weg naar huis. Als je eindelijk thuiskomt heb je echt geen zin meer om te koken en denk je ‘screw it, ik bestel wel een pizza’.
Blog van Anoek de Voogd | zelfstandig voedingsadviseur, sportpsycholoog & personal trainer
Achteraf baal je hiervan, omdat je besloten had om gezonder te gaan eten. Wat moet je doen om weer op het juiste pad te komen? Mijn tips om jou als drukke ondernemer weer back on track te krijgen.
 

1. Geniet

Geniet van die pizza! Echt? Ja, echt! Je hebt die keuze gemaakt: geniet er dan ook van. En daarna ga je weer verder met je gezonde leefstijl. Van één slechte maaltijd word je echt niet opeens dik en ongezond, net zo min als dat je van één gezonde maaltijd gezond en fit wordt.
 

2. Restjes in de vuilnisbak

Gooi alle restjes pizza weg. 
 

3. Maak een plan

Daarna ga je zitten om een plan te maken voor de volgende keer dat je geen zin en tijd hebt om te koken (en die keer gaat er komen). Bedenk wat je echt wilt doen om je gezonde leefstijl aan te houden. Hierbij kun je denken aan het drinken van 1,5 – 2 liter water per dag, het eten van 2 ons groenten per dag, goed ontbijten, etc. Gewoonten moeten inslijten, dus geef jezelf de tijd en werk stap voor stap.
 

4. Resultaat komt vanzelf

Het belangrijkste is het proces en niet het resultaat. Als je je focust op het proces komt het resultaat vanzelf wel. En als je je alleen focust op het resultaat ben je nooit tevreden en daardoor geef je snel op. Kijk naar de gezonde gewoonten die al ingesleten zijn en geef jezelf daar een compliment voor.
 
Niet één proces gaat lineair; niet de groei van je bedrijf en ook niet het aanpassen van je eetgewoonten. Zowel voor de groei van je bedrijf als het aannemen van een gezonde leefstijl geldt dat de aanhouders winnen. Consistency is the key!
 
Wil je meer weten over Anoek en haar bedrijf? Bekijk hier haar profiel.
GRATIS WEKELIJKSE ZZP UPDATE

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte over alles betreft het zelfstandig ondernemerschap. 

ZZP LIDMAATSCHAP

Onbeperkt advies voor een laag bedrag

€ 12,50

 p. maand*

                    * excl. 21% btw 

Artikel 4. Klant is koning
Als ondernemer ben je zelf verantwoordelijk voor het binnenhalen van je klanten. Wanneer je die nieuwe klant binnen hebt gehaald, moet je er vervolgens zelf voor zorgen dat je die klant behoudt. We kennen de uitdrukking ‘de klant is koning’…
Knopen doorhakken
Als je in loondienst werkt worden belangrijke beslissingen vaak genomen en knopen doorgehakt door de manager of baas. Als zzp’er dien je dit echter helemaal zelf te doen. Dagelijks neem jij je eigen beslissingen en maak je keuzes voor je…
Sjanne Marie van den Groenendaal promoveert
Sommige zzp’ers maken de tocht naar de Kamer van Koophandel, omdat zij diep van binnen altijd al eigen baas hebben willen zijn. Voor anderen voelt het als de enige manier om te ontsnappen aan de vervelende sfeer op werk. In haar promotieonderzoek…
huis
Werk jij als zzp’er vanuit huis? Dan is jouw woonadres als zzp’er voor iedereen te vinden via het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK)? De meeste zzp’ers vinden dit geen prettig idee. Als het aan de AP ligt, behoort deze…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.