ZZP Servicedesk

Hoe je als drukke ondernemer weer gezond kunt gaan eten

Hoe je als drukke ondernemer weer gezond kunt gaan eten

Je had je voorgenomen om een gezonde leefstijl aan te nemen door beter op je voeding te letten. Maar toen kwam je weer in een heel drukke periode terecht. Iedere zzp’er kent het wel: je agenda loopt over, je mailbox loopt vol, je racet van afspraak naar afspraak en tot overmaat van ramp sta je een uur in de file op weg naar huis. Als je eindelijk thuiskomt heb je echt geen zin meer om te koken en denk je ‘screw it, ik bestel wel een pizza’.

Blog van Anoek de Voogd | zelfstandig voedingsadviseur, sportpsycholoog & personal trainer

Achteraf baal je hiervan, omdat je besloten had om gezonder te gaan eten. Wat moet je doen om weer op het juiste pad te komen? Mijn tips om jou als drukke ondernemer weer back on track te krijgen.

1. Geniet

Geniet van die pizza! Echt? Ja, echt! Je hebt die keuze gemaakt: geniet er dan ook van. En daarna ga je weer verder met je gezonde leefstijl. Van één slechte maaltijd word je echt niet opeens dik en ongezond, net zo min als dat je van één gezonde maaltijd gezond en fit wordt.

2. Restjes in de vuilnisbak

Gooi alle restjes pizza weg.

3. Maak een plan

Daarna ga je zitten om een plan te maken voor de volgende keer dat je geen zin en tijd hebt om te koken (en die keer gaat er komen). Bedenk wat je echt wilt doen om je gezonde leefstijl aan te houden. Hierbij kun je denken aan het drinken van 1,5 – 2 liter water per dag, het eten van 2 ons groenten per dag, goed ontbijten, etc. Gewoonten moeten inslijten, dus geef jezelf de tijd en werk stap voor stap.

4. Resultaat komt vanzelf

Het belangrijkste is het proces en niet het resultaat. Als je je focust op het proces komt het resultaat vanzelf wel. En als je je alleen focust op het resultaat ben je nooit tevreden en daardoor geef je snel op. Kijk naar de gezonde gewoonten die al ingesleten zijn en geef jezelf daar een compliment voor.

Niet één proces gaat lineair; niet de groei van je bedrijf en ook niet het aanpassen van je eetgewoonten. Zowel voor de groei van je bedrijf als het aannemen van een gezonde leefstijl geldt dat de aanhouders winnen. Consistency is the key!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Andere interessante artikelen

MAANDELIJKS DE BESTE TIPS

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief, deze staat boordenvol tips & trucs voor zzp’ers. Zo ben jij altijd op de hoogte en ontvang je alle informatie die jij als ondernemer nodig hebt om te groeien.