ZZP Servicedesk

Hoe maak ik een column of vlog voor ZZP Servicedesk?

Hoe maak ik een column of vlog voor ZZP Servicedesk?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Wie weet beter wat een zelfstandig professional bezighoudt dan jij? Daarom zijn wij altijd op zoek naar zzp'ers die willen schrijven of vloggen over hun ervaringen. Wil jij je kennis met anderen delen en je collega-zelfstandigen op weg helpen? Begin dan met het schrijven van een column of videobloggen! Ben je geen zzp'er, maar expert op een gebied dat voor zzp'ers relevant is? Dan ontvangen we ook graag jouw bijdrage.
Richtlijnen voor columnisten en vloggers

Tips:

 • Kies een (actueel) onderwerp dat herkenbaar is voor andere zelfstandigen.
 • De aanspreekvorm is persoonlijk, we gebruiken ‘je’ en ‘jij’ als aanspreekvorm in onze artikelen. De toon is informeel, collegiaal en positief.
 • Schrijf actief, dus gebruik zoveel mogelijk de tegenwoordige tijd of de voltooid tegenwoordige tijd.
 • Schrijf indien mogelijk beknopt, gebruik zo min mogelijk ingewikkelde termen en moeilijke, lange formuleringen. Termen en jargon mogen gebruikt worden, mits ze duidelijk uitgelegd worden.

Voorwaarden:

 • De lengte van de tekst is minimaal 300 en maximaal 500 woorden.
 • De tekst mag geen commerciële boodschap bevatten.
 • Maak een profiel met foto aan op ZZPServicedesk.nl waarin je over jezelf vertelt. Jouw blogs worden hieraan gekoppeld, zodat de lezers makkelijk meer informatie over jou kunnen vinden.
 • Lever een foto van jezelf aan in liggend formaat.
 • Geen externe linkjes in de tekst.
 • De redactie van zzpservicedesk.nl heeft de vrijheid om de tekst aan te passen en/of in te korten. Als het om grote veranderingen gaat, nemen we contact met je op.
 • We plaatsen alleen unieke content, dus de tekst/vlog mag niet op een andere website gepubliceerd zijn.

 

Aanleveren column:

Het aanleveren van artikelen en beeldmateriaal kan per mail naar redactie@zzpservicedesk.nl en/of naar de redacteur waar je contact mee hebt gehad o.v.v. ‘Column ZZP Servicedesk’.
 

Inspiratie nodig?

Voorbeelden van blogs kun je vinden in ons dossier Columns. Voor vragen over het schrijven van een column kun je contact opnemen met de redactie van ZZP Servicedesk via redactie@zzpservicedesk.nl.
 

Vlog

Liever vloggen? Dan kan ook. Voor vlogs gelden dezelfde richtlijnen als voor een column. Zorg dat je video niet langer is dan anderhalve minuut en lever hem aan via WeTransfer. 
 
MAANDELIJKS DE BESTE TIPS

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief, deze staat boordenvol tips & trucs voor zzp’ers. Zo ben jij altijd op de hoogte en ontvang je alle informatie die jij als ondernemer nodig hebt om te groeien.

Een sluitende rittenregistratie voorkomt een boete. Claim hier je korting op een snelle, makkelijke en geautomatiseerde tool om je ritten bij te houden. Precies wat de Belastingdienst nodig heeft!