ZZPSERVICEDESK

Hoe zorg ik dat mijn arbeidsongeschiktheidsverzekering betaalbaar blijft?

Hoe zorg ik dat mijn arbeidsongeschiktheidsverzekering betaalbaar blijft?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Zonder arbeidsongeschiktheidsverzekering loop je een enorm risico. Hoewel de kans klein lijkt, is het niet onmogelijk dat je arbeidsongeschikt raakt. En wat dan? Zonder verzekering kom je niet in aanmerking voor een uitkering. Dus het is zeker iets wat je goed moet regelen en hoewel zo’n verzekering niet goedkoop is kun je ervoor zorgen dat de kosten zo laag mogelijk blijven.
Een aantal tips

Financiële gevolgen

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is vaak prijzig, maar kan een goede investering zijn. Het risico dat je jouw beroep als gevolg van (gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheid niet meer kunt uitoefenen, is groter dan je denkt. Zonder adequate voorzieningen kunnen de financiële gevolgen aanzienlijk zijn. Daarom is het belangrijk stil te staan bij de vraag of jouw inkomen bij arbeidsongeschiktheid toereikend is.
 

Inkomen

Je inkomen bij arbeidsongeschiktheid kan bestaan uit:
 • voorzieningen van overheidswege
 • regelingen via een mogelijk aanvullend dienstverband bij een werkgever
 • afgesloten verzekeringen.
Indien je deels arbeidsongeschikt bent zullen de inkomsten uit jouw onderneming deels kunnen doorlopen (factureringstermijn). Natuurlijk speelt de hoogte van jouw vermogen en inkomsten van bijvoorbeeld een partner een rol. Door de versobering van de sociale zekerheid is de verantwoordelijkheid voor de afdekking van dit inkomensrisico volledig bij jezelf komen te liggen. Als zzp’er kun je niet meer terugvallen op de sociale zekerheid.
 

Tips om je premie laag te houden

Hier zijn een aantal tips om je premie op een goede manier zo laag mogelijk te houden:
 • Ga na hoeveel inkomen je nodig hebt om echt te kunnen overleven, bijvoorbeeld bruto 1.000 euro per maand of 1.500 euro per maand. Op deze manier ben je dan verzekerd van een bedrag van 12.000 of 18.000 euro.
 • Neem als eindleeftijd altijd 65 jaar en niet eerder tenzij je een eerder ingaand pensioen hebt veiliggesteld. Anders zit je eventueel nog een aantal jaar zonder inkomen naast de overheidsuitkeringen.
 • Veel verzekeraars geven startende ondernemers een korting, daar kun je dus naar vragen.
 • Als je wilt bezuinigen, neem dan een langere ‘eigen risico-periode’. Neem voor deze periode de tijd die je (nu) met eigen financiële middelen uit kunt zingen, bijvoorbeeld twee of drie maanden. Een eigen risico van 6 maanden is natuurlijk nog goedkoper.
 • De premie is voor 100% fiscaal aftrekbaar: dat maakt de last iets aangenamer.
 

Investering

Het risico van zonder inkomen te zitten is de investering in een arbeidsongeschiktheidsverzekering vaak waard. Probeer de kosten voor de verzekering op een verantwoorde wijze laag te houden. ZZP Servicedesk is altijd bereid je hiermee te helpen.

ZZP LIDMAATSCHAP

ONBEPERKT ADVIES VOOR EEN LAAG BEDRAG

 • Persoonlijk contact met een bedrijfsadviseur
 • Direct antwoord op jouw vragen
 • Bereikbaar via telefoon, chat, mail en WhatsApp
 • Scan van aangifte inkomstenbelasting
 • Startersgesprek (circa 20 minuten)
 • Toegang tot een interessant ZZP netwerk
 • Toegang tot kennisevents en workshops

€ 12,50

 p/m*

                    * excl. 21% btw 

ComputerComputer
Stockroom
En om problemen te voorkomen Het magazijn is voor ieder bedrijf belangrijk. Hier worden immers de producten opgeslagen, verplaatst en misschien wel verstuurd. Het…
Positief
Plus: 6 tips om jouw financiën in 2020 verder te verbeteren Grote kans dat je als zzp’er tijdens deze feestmaand de tijd neemt om…
Maak je de overweging om jouw eenmanszaak in te brengen in een besloten vennootschap (BV)? Je kunt dit nog doen met terugwerkende kracht tot…
Als je in 2018 btw betaald hebt in een ander EU-land, kun je dit uiterlijk 30 september 2019 terugvragen bij de Belastingdienst. Hoe werkt…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.