ZZP Servicedesk

Hoe zorg ik dat mijn arbeidsongeschiktheidsverzekering betaalbaar blijft?

Hoe zorg ik dat mijn arbeidsongeschiktheidsverzekering betaalbaar blijft?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Zonder arbeidsongeschiktheidsverzekering loop je een enorm risico. Hoewel de kans klein lijkt, is het niet onmogelijk dat je arbeidsongeschikt raakt. En wat dan? Zonder verzekering kom je niet in aanmerking voor een uitkering. Dus het is zeker iets wat je goed moet regelen en hoewel zo’n verzekering niet goedkoop is kun je ervoor zorgen dat de kosten zo laag mogelijk blijven.
Een aantal tips

Financiële gevolgen

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is vaak prijzig, maar kan een goede investering zijn. Het risico dat je jouw beroep als gevolg van (gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheid niet meer kunt uitoefenen, is groter dan je denkt. Zonder adequate voorzieningen kunnen de financiële gevolgen aanzienlijk zijn. Daarom is het belangrijk stil te staan bij de vraag of jouw inkomen bij arbeidsongeschiktheid toereikend is.
 

Inkomen

Je inkomen bij arbeidsongeschiktheid kan bestaan uit:
  • voorzieningen van overheidswege
  • regelingen via een mogelijk aanvullend dienstverband bij een werkgever
  • afgesloten verzekeringen.
Indien je deels arbeidsongeschikt bent zullen de inkomsten uit jouw onderneming deels kunnen doorlopen (factureringstermijn). Natuurlijk speelt de hoogte van jouw vermogen en inkomsten van bijvoorbeeld een partner een rol. Door de versobering van de sociale zekerheid is de verantwoordelijkheid voor de afdekking van dit inkomensrisico volledig bij jezelf komen te liggen. Als zzp’er kun je niet meer terugvallen op de sociale zekerheid.
 

Tips om je premie laag te houden

Hier zijn een aantal tips om je premie op een goede manier zo laag mogelijk te houden:
  • Ga na hoeveel inkomen je nodig hebt om echt te kunnen overleven, bijvoorbeeld bruto 1.000 euro per maand of 1.500 euro per maand. Op deze manier ben je dan verzekerd van een bedrag van 12.000 of 18.000 euro.
  • Neem als eindleeftijd altijd 65 jaar en niet eerder tenzij je een eerder ingaand pensioen hebt veiliggesteld. Anders zit je eventueel nog een aantal jaar zonder inkomen naast de overheidsuitkeringen.
  • Veel verzekeraars geven startende ondernemers een korting, daar kun je dus naar vragen.
  • Als je wilt bezuinigen, neem dan een langere ‘eigen risico-periode’. Neem voor deze periode de tijd die je (nu) met eigen financiële middelen uit kunt zingen, bijvoorbeeld twee of drie maanden. Een eigen risico van 6 maanden is natuurlijk nog goedkoper.
  • De premie is voor 100% fiscaal aftrekbaar: dat maakt de last iets aangenamer.
 

Investering

Het risico van zonder inkomen te zitten is de investering in een arbeidsongeschiktheidsverzekering vaak waard. Probeer de kosten voor de verzekering op een verantwoorde wijze laag te houden. ZZP Servicedesk is altijd bereid je hiermee te helpen.
GRATIS WEKELIJKSE ZZP UPDATE

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte over alles betreft het zelfstandig ondernemerschap. 

Een sluitende rittenregistratie voorkomt een boete. Claim hier je korting op een snelle, makkelijke en geautomatiseerde tool om je ritten bij te houden. Precies wat de Belastingdienst nodig heeft!

ZZP LIDMAATSCHAP

Onbeperkt advies voor een laag bedrag

€ 12,50

 p. maand*

                    * excl. 21% btw 

zzp'er met stress belt klanten
Voor veel zzp’ers is het vroeg of laat een teleurstellende realiteit: opdrachtgevers die verzuimen (op tijd) te betalen. Onbetaalde facturen kunnen tot veel onzekerheid en frustratie leiden. Het kan er namelijk niet alleen voor zorgen dat je jouw…
Zzp'er denkt na
De verzending van je allereerste factuur is een bijzonder moment. Deze verzending is namelijk het ultieme bewijs aan jezelf dat jouw onderneming gaat slagen. Maar hoe verzend je die factuur eigenlijk? Hoe kom je het meest professioneel over? Wat…
Zzp'er doet boekhouding op laptop
Microsoft Excel is wereldwijd mateloos populair. Het softwareprogramma biedt fantastische mogelijkheden om data te analyseren en visualiseren. Hoewel het programma niet gemaakt is om facturen te maken, behoort dit wel degelijk tot de mogelijkheden….
Freelancer werkt op computer
Je hebt je eerste klanten gevonden, je eerste deal gesloten en je mag je eerste factuur versturen. Gefeliciteerd met deze belangrijke mijlpaal voor jou als zzp’er! Maar wat moet je nu eigenlijk op deze factuur vermelden en hoe zorg je dat je…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.