ZZPSERVICEDESK

‘Ik heb gewoon prachtig werk!’

‘Ik heb gewoon prachtig werk!’

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Kleren maken de man. Als ondernemer is het daarom ook erg van belang dat je goed gekleed voor de dag komt. Niet iedereen heeft tijd om uren te zoeken naar een passende outfit. Daarom helpt personal shopper en imagostylist Hilda Moolhuizen deze mensen graag een handje.
Interview met personal shopper en imagostylist Hilda Moolhuizen
Na een studie aan het Amsterdam Fashion Institute weet Hilda dat zij haar roeping heeft gevonden. Inmiddels werkt zij al bijna vijftien jaar als zelfstandig imago-adviseur en personal shopper. ‘‘Mijn klanten worden door mij van top tot teen gestyled. Ik heb voornamelijk zakelijke klanten. Zowel bedrijven als zelfstandigen. Voor carrièremensen kan het lastig zijn om de juiste outfit te vinden. Daar help ik ze dan bij,” vertelt Hilda.
 
‘‘Soms ga ik samen winkelen met mijn klanten, maar vaak ga ik, na een kennismakingsanalyse, alleen op pad. Tijdens zo’n analyse kom ik erachter wat de wensen zijn van de klant, en wat zij van mij verwachten.’’
 

Geluk

‘‘Het leuke aan mijn vak is dat je iemand gelukkig kunt maken. Je kunt mensen die op het gebied van uiterlijk met zichzelf in de knoop zitten helpen met een styling die helemaal bij ze past. Aan mij de taak om te zorgen dat de klant zich prettig voelt bij zijn uiterlijk. Iemand die zich prettig voelt bij een bepaalde stijl, zal zich hierbij ook zekerder voelen.’’
 

Meer dan winkelen

Personal shopper zijn is meer dan winkelen: ‘‘Eigenlijk ben ik voor een deel psycholoog. Ik moet rekening houden met de levensstijl van mijn klant en belangrijker nog: wat ze uit willen stralen. Wanneer iemand op verschillende locaties werkt, geef ik vaak een jasje of vestje dat aan en uitgetrokken kan worden bij een afspraak. Met dit soort kleine dingen moet ik allemaal rekening houden. Ook met de styling kijk ik naar de details. Het kapsel en de make-up dragen namelijk ook bij aan het imago.’’
 

Niet alles draait om geld

Natuurlijk wordt er gewerkt voor het geld, maar daar draait het niet om volgens Hilda. ‘‘Ondanks dat de meeste klanten een bovengemiddeld salaris verdienen, zijn mensen met een klein budget net zo welkom’’, zegt Hilda. ‘‘Het is voor mij een leuke sport om voor 350 euro een nieuwe look voor iemand samen te stellen. Ik vind het belangrijker dat iemand zich verheugt op mijn komst, dan dat ik veel geld verdien.’’
 

Doe waar je goed in bent

Als je twijfelt om ook voor jezelf te beginnen, raadt Hilda je aan om eerst na te gaan waar je goed in bent. ‘‘Ik ben goed in wat ik doe. Een ander beroep is voor mij niet geschikt, want ik kan echt niets anders dan dit. Wanneer je goed bent in jouw vak kun je liefde en energie geven. Dat maakt werken ontzettend leuk!’’
 

ZZP LIDMAATSCHAP

ONBEPERKT ADVIES VOOR EEN LAAG BEDRAG

  • Persoonlijk contact met een bedrijfsadviseur
  • Direct antwoord op jouw vragen
  • Bereikbaar via telefoon, chat, mail en WhatsApp
  • Scan van aangifte inkomstenbelasting
  • Startersgesprek (circa 20 minuten)
  • Toegang tot een interessant ZZP netwerk
  • Toegang tot kennisevents en workshops

€ 12,50

 p/m*

                    * excl. 21% btw 

ComputerComputer
Er zijn zorgvragers die een persoonsgebonden budget (pgb) ontvangen van de overheid. Hiermee kunnen zij zelf de zorg en de zorgaanbieder ‘inkopen’. Bij een…
Het liefst sta je vandaag nog ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als zzp’er in de zorg. Maar ben je wel goed voorbereid? Meer…
De redacteuren van ZZP Servicedesk volgen verpleegkundige Inge, die op bezoek gaat bij haar cliënt Laurie. Laurie heeft de ziekte van Lyme. Ondanks het…
Amsterdam, 2 april 2019. – Internet kan helpen bij het vergroten van de inzetbaarheid op de arbeidsmarkt en het laten groeien van een bedrijf….

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.