ZZP Servicedesk

‘Ik kan me enorm succesvol voelen wanneer ik geen cent verdien’

‘Ik kan me enorm succesvol voelen wanneer ik geen cent verdien’

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Wanneer ben je nu eigenlijk succesvol als ondernemer? Dat vraag ik mij de laatste tijd steeds vaker af.
Blog van Nanette van Wezel | Wezenlijk veranderen
Ben je succesvol als je tonnen omzet per jaar binnensleept en zo druk bent dat je er bijna van vergeet te genieten? Of als je heel goed verdient maar er weinig lol aan beleeft? Of als je iedere dag geniet, met passie je werk doet en prima je boterham kan verdienen? Of ben je pas echt succesvol als alles klopt? Als je tonnen per jaar omzet, iedere dag fluitend, blij en vol passie aan het werk gaat en je er nog van genieten ook?
 
Of is dit laatste de ideale wereld en bestaat dat niet? Ik ben er nog niet helemaal uit.
 

In een flow

Het enige wat ik zeker weet is dat ik me ook enorm succesvol kan voelen wanneer ik geen cent verdien. Ik heb er eind vorig jaar bewust voor gekozen om met een flinke buffer van dat jaar te gaan investeren en me te gaan bezinnen. Een nieuwe website, nieuwe producten, nieuwe doelgroep. Ik zat in een flow, genoot van alles wat ik bereikte; de dingen die ik bedacht, de dingen waar ik in investeerde, de mensen die ik ontmoette. Ik verdiende de eerste drie maanden van dit jaar bijna niets, maar voelde me ontzettend succesvol.
 
Ik had dat gevoel omdat ik aan het doen was wat ik écht wilde en volledig vertrouwen had in mijn nieuwe producten en diensten. Ik wist zeker dat ik hiermee een verschil ging maken en uiteindelijk die beloning ging krijgen die ik verdiende voor mijn expertise en mijn aanbod voor ondernemers.
 

‘Zin in’-gevoel

Succesvol zijn is voor mij doen wat ik het liefste doe en aan mijn klanten merken dat ze blij worden van mijn diensten en producten. Ik denk dat het hem zit in gelukkig zijn in wat je doet, iedere morgen opstaan met een ‘zin in’-gevoel, het geloof hebben dat je een verschil kan maken en dat je iets wezenlijks bijdraagt aan datgene waar jouw hart ligt en waar jij anderen mee wilt helpen.
 
En jij, wanneer ben jij succesvol?

ZZP LIDMAATSCHAP

Onbeperkt advies voor een laag bedrag

€ 12,50

 p. maand*

                    * excl. 21% btw 

Je logo is hét belangrijkste communicatiemiddel voor de herkenbaarheid en naamsbekendheid van je bedrijf. Dat is niet iets dat je even in elkaar flanst. Als het goed is ben je niet zomaar je bedrijf begonnen. Daar heb je goed over nagedacht en datzelfde is aan te raden voor je logo. Daar zit je zomaar 30 jaar aan vast.
Zo maak je van sporten een gewoonte
Iedere ondernemer moet prioriteiten stellen. Vaak komt werk op één, omdat er toch geld verdiend moet worden. Sporten (en gezond eten) wil er dan nog wel eens bij inschieten. Maar bedenk jezelf eens hoe energiek je je voelt na het sporten. Door regelmatig te sporten heb je meer energie en kun je dus ook met veel meer energie aan je bedrijf werken.
Je bent zzp’er, schrijft makkelijk en bent expert in jouw vakgebied. De blogs op jouw eigen website worden goed gelezen, maar je wilt meer exposure. Dan kun je overwegen om voor een andere website te bloggen. Wat zijn de voordelen, hoe kun je je professioneel opstellen en hoe zorg je ervoor dat je met de juiste persoon in contact komt?
thuiswerken zzp
Werken in je favoriete café of op die andere fijne werkplek zit er gezien het coronavirus voorlopig niet in: de kans dat je thuis aan het werk bent is groot. Aan de ene kant is dat natuurlijk fijn, maar het heeft ook een nadeel. Het is in je eigen huis namelijk vaak een stuk lastiger om je goed te concentreren. Hoe zorg je ervoor dat je thuis de beste werkomstandigheden creëert?

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.