ZZP Servicedesk

‘Ik zag kans om perfecte schoenen te maken’

‘Ik zag kans om perfecte schoenen te maken’

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
De zoveelste mislukte jacht naar het perfecte paar schoenen was voor Anna Winkelmolen (31) de aanleiding om voor zichzelf te beginnen. “Ik begreep niet dat je nergens zelf schoenen kon samenstellen. Vaak zijn het namelijk maar een paar elementen die je wilt veranderen, zoals de hakhoogte of de kleur. Ik ben toen gaan googelen en vond een paar sites die deze mogelijk bieden, maar ik dacht: dit kan beter.” Zo ontstond twee jaar geleden Anna’s idee voor haar schoenenmerk Anna van Mills.
Interview met Anna Winkelmolen | Anna van Mills
Anna van Mills biedt een aantal basismodellen schoenen aan, die de klanten naar eigen smaak aan kunnen passen. “Sites die een soortgelijk concept aanbieden, geven de schoenen niet realistisch weer. Je krijgt dan een schets te zien in plaats van een foto. Toen zag ik mijn kans”, vertelt Anna.

De vrouw van de president

Naast haar fulltimebaan ging ze aan de slag om haar idee vorm te geven. “Ik bedacht het concept in september en in november zat ik al in het vliegtuig naar Istanboel om een producent te zoeken. Door gewoon te googelen ben ik in contact gekomen met een overkoepelende organisatie. Zij stelden mij voor aan de eigenaar van een kleinschalig familiebedrijf in Turkije, dat ook customized schoenen maakt voor de vrouw van de Turkse president. De kwaliteit is geweldig, de eigenaar was enthousiast en er was meteen een klik.”
Aan het eind van dit jaar gaat Anna’s site live en kan ze de eerste schoenen verkopen. Daar heeft ze de afgelopen twee jaar wel wat obstakels voor uit de weg moeten ruimen. “Ik wilde per se een 3D-functie op de website, zodat de klant de schoenen echt goed kan bekijken. Maar dat bleek heel duur te zijn. Gelukkig gelooft de 3D-specialist waar ik mee werk in mijn bedrijf. Hij investeert arbeidsuren in ruil voor aandelen. Ik ben heel blij met hem, hij is ook een klankbord voor me. Dat heb je echt nodig als je alles alleen doet.”

‘Ik kon wel janken’

Anna had daarnaast kapitaal nodig om haar bedrijf van de grond te krijgen en ging op zoek naar investeerders. “Via een investeerdersnetwerk vond ik een geïnteresseerde partij. Het eerste gesprek was heel spannend, ik had zoiets natuurlijk nog nooit gedaan. Maar dat was helemaal geen leuk gesprek. Ze vonden mijn plan nog te veel losse eindjes hebben en stuurden me weer weg. Ik kon wel janken en dacht: bekijk het allemaal maar met die schoenen.”
Die tegenslag heeft Anna uiteindelijk juist vooruit geholpen.”Ik heb mezelf toch bij elkaar geraapt en heb beter over mijn plan nagedacht. Zo had ik bijvoorbeeld nog niet goed genoeg bedacht hoe het retourproces zou moeten verlopen. Twee maanden later ben ik met een solide plan teruggegaan en in dat gesprek zeiden ze meteen dat ze wilden investeren.”

Fulltime ondernemen

Om te toetsen of anderen ook enthousiast waren over haar idee, heeft ze zich aangemeld voor de Marie Claire Starters Award. Haar concept werd zo goed ontvangen dat ze nu een van de drie finalisten is. “Hierdoor ben ik qua marketing in een stroomversnelling terechtgekomen. De afgelopen weken zijn ontzettend druk geweest. Binnenkort stop ik met mijn fulltime baan, want het is niet meer te combineren.” Haar werk opzeggen terwijl haar bedrijf nog geen geld oplevert, is een grote stap. “Ik weet nog niet hoe ik het ga doen, het is een risico. Ik vind dit echt een vervelende fase, maar daar moet je nou eenmaal doorheen als je je dromen wilt verwezenlijken.”

ZZP LIDMAATSCHAP

Onbeperkt advies voor een laag bedrag

€ 12,50

 p. maand*

                    * excl. 21% btw 

Als je besluit een auto van de zaak te rijden, hoef je niet per se een nieuw exemplaar te kopen. Je kunt er ook voor kiezen om je eigen auto tot auto van de zaak te maken. Hoe doe je dat?
Wil je beginnen als zzp'er? Lees ons whitepaper
Daar sta je dan, aan de start van je onderneming. Jij gaat het vanaf nu op jouw manier doen. Je plan is klaar en je hebt ontzettend veel zin om te beginnen. Spannend is het zeker, maar dat maakt het eigenlijk ook wel leuk. In dit whitepaper gaan we dieper in op wat er allemaal komt kijken bij de reis die je als zzp’er aflegt.
Zo stel je een financieel plan op
Investeerders geven niet zomaar geld weg, ze willen eerst weten of jouw bedrijf wel geld op gaat leveren. Daarom is het nodig een financieel plan op te stellen voordat je een lening aanvraagt. Met het opstellen van een financieel plan kom je erachter hoeveel je moet lenen, of je aan je financiële verplichtingen kunt voldoen en, misschien wel het belangrijkste, of je geld overhoudt voor jezelf.
Zo richt je een eenmanszaak op
Wil je starten met een eenmanszaak? In dit artikel legt Jos Achterberg van Masters Netwerk je de stappen uit.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.