ZZPSERVICEDESK

Inzicht creëren door sturen op cijfers

Inzicht creëren door sturen op cijfers

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Administratie? Dat is het achteraf registreren van iets wat toch al gebeurd is, werd mij een keer gezegd. En zo zullen er wel meer denken. Een noodzakelijk kwaad, iets wat moet gebeuren.
Blog van Suzanne Schipper | Bewust Ondernemen
Het gaat al mis met het woordje achteraf. Wat heel vaak wordt vergeten is het stuk wat eraan vooraf gaat. En dat draait om de informatiebehoefte die er is. Want als je die in kaart hebt kun je je administratie dubbel benutten. Niet alleen als middel om te registreren voor de belastingdienst en de accountant, zoals bijvoorbeeld voor je aangifte omzetbelasting. Maar ook als een instrument om mee te sturen.

Informatiebehoefte bepalen

En dus is het goed om vooraf na te denken aan welke informatie je behoefte hebt. Want het is de kunst om je omzet- en kostencategorieën zo efficiënt mogelijk in te vullen. Is bij jouw onderneming een omzetrekening dienstverlening en omzet producten voldoende? Prima, meer hoef je dan ook niet aan te maken. Wil je wel graag wat meer verschillende omzetten gesplitst zien omdat dit strategische informatie geeft? Dan maak je meer categorieën. Welke kostencategorieën wil je juist gesplitst zien of samengevat? Denk goed na, en hou je financiële administratie zo efficiënt en overzichtelijk mogelijk.

Sturen op cijfers

Er is niets leuker dan een verbaasde opdrachtgever als ik met één druk op de knop de informatie tevoorschijn kan toveren die hij/zij zoekt. Zo heb ik eens voor een vastgoedondernemer de kosten en opbrengsten per pand gesplitst. Daar had eerder blijkbaar nog niemand aan gedacht. Maar het geeft wél de informatie waar de ondernemer op kan sturen. En waarmee hij/zij beter en sneller kan reageren op de situatie.
 
Veel te vaak zie ik nog dat de waardevolle informatie uit de administratie te weinig wordt benut. Denk bijvoorbeeld aan omzet per klant en seizoensinvloeden. Maak er dus optimaal gebruik van!
 

Tip

Wil je ook je administratie opnieuw (laten) inrichten? Het nieuwe boekjaar is het juiste moment om hiermee aan de slag te gaan. Ook nu is het nog niet te laat om ermee te starten. Maak een aantal correctieboekingen over de eerste maanden van het nieuwe jaar en je kunt dit jaar ook al sturen op cijfers!
 

ZZP LIDMAATSCHAP

ONBEPERKT ADVIES VOOR EEN LAAG BEDRAG

  • Persoonlijk contact met een bedrijfsadviseur
  • Direct antwoord op jouw vragen
  • Bereikbaar via telefoon, chat, mail en WhatsApp
  • Scan van aangifte inkomstenbelasting
  • Startersgesprek (circa 20 minuten)
  • Toegang tot een interessant ZZP netwerk
  • Toegang tot kennisevents en workshops

€ 12,50

 p/m*

                    * excl. 21% btw 

ComputerComputer
Stockroom
En om problemen te voorkomen Het magazijn is voor ieder bedrijf belangrijk. Hier worden immers de producten opgeslagen, verplaatst en misschien wel verstuurd. Het…
Anne Smeulders
Column Anne Smeulders | Trouwmeisjes Op 22 juni 2019 vond de KVK Startersdag in Utrecht, Den Haag en Eindhoven plaats. ZZP Servicedesk stond in…
Urenregistratie
Urenregistratie is voor elke zzp’er enorm belangrijk. Of het nu gaat om het urencriterium waar je aan wilt voldoen, het factureren van je uren…
Maak je de overweging om jouw eenmanszaak in te brengen in een besloten vennootschap (BV)? Je kunt dit nog doen met terugwerkende kracht tot…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.