ZZP Servicedesk

Is een AOV echt zo schreeuwend duur?

Is een AOV echt zo schreeuwend duur?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
'Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) is zo duur, dat kun je als startende zelfstandige niet betalen.' Deze bewering klinkt je vast niet onbekend in de oren. Maar klopt dat wel?

Veel zzp’ers die starten laten de arbeidsongeschiktheidsverzekering zitten. Vaak is de reden dat zij ‘het toch niet kunnen betalen’. Toch voelt het niet lekker om onverzekerd te zijn. De kans om gedurende een langere periode arbeidsongeschikt te raken blijft namelijk bestaan. Daarnaast zijn veel zzp’ers kostwinnaars en hebben zij geringe financiële reserves. Als je niet meer kunt werken kan dit dus een flink probleem zijn. 

Ook het verhaal van Lars de Beer zet aan tot extra nadenken. Een jonge man die net als zelfstandig ondernemer was begonnen en ongelukkig ten val kwam tijdens het mountainbiken op Texel. Hij brak zijn nek, raakte verlamd en had geen arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Hoeft niet duur te zijn

Volgens AOV verstrekker Kendall Mason hoeft een AOV niet duur te zijn. “De gemiddelde premie per declarabel uur ligt tussen de 0,60 en 1,80 euro per declarabel uur per week. Hiervoor heb je een financieel vangnet tot aan 67 jaar. Zeker als je een hoger opgeleide kenniswerker bent en geen gezondheidsklachten hebt, ben je voor een paar tientjes per maand klaar.”

Via ZZP Servicedesk kun je een betaalbare AOV afsluiten. Lees er hier meer over.

Dit artikel is in samenwerking met Kendall Mason geschreven.

GRATIS WEKELIJKSE ZZP UPDATE

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte over alles betreft het zelfstandig ondernemerschap. 

ZZP LIDMAATSCHAP

Onbeperkt advies voor een laag bedrag

€ 12,50

 p. maand*

                    * excl. 21% btw 

Met onze ZZP Verkiezingsmatrix zie je in één oogopslag welke partij iets te zeggen heeft over een thema dat voor jou belangrijk is. 

aftrekposten voor zzp'ers
Waar bij een werknemer de (loon- en) inkomstenbelasting direct worden ingehouden, hoef je als zzp’er pas aan het einde van het jaar aan je inkomstenbelasting te denken. Dat bedrag kan snel oplopen, vooral als je meer dan € 20.000 winst maakt….
stoppen met eenmanszaak recht op uitkering stoppen
De coronacrisis hakt er flink in. Hoewel je als zzp’er wellicht aan het heroriënteren bent en hard op zoek gaat naar nieuwe mogelijkheden om je omzet te redden, kan het zijn dat je noodgedwongen moet stoppen. Zijn er mogelijkheden voor een…
Onze zzp'er Sandra Dekker
Na een opleiding makelaardij, verzekeringseconomie, traineeship bij de KLM, diverse managementfuncties, een handel in schilderijen én meegewerkt te hebben aan verschillende startups wist zzp’er Sandra één ding zeker: “Van alle verschillende…
Verkiezingsprogramma's ZZP Verkiezingsmatrix 2021 zzpsd
De Tweede Kamerverkiezingen komen eraan. Politieke partijen hebben in verkiezingsprogramma’s hun standpunten over zzp’ers beschreven. Deze standpunten hebben wij verwerkt in stellingen. Zo zie je in één oogopslag welke partij iets te zeggen…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.