ZZP Servicedesk

Is jouw website wel mobiel?

Is jouw website wel mobiel?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Meer dan 50 procent van websitebezoeken komen vanaf mobiele apparaten als smartphones en tablets. Is jouw site nog te ontcijferen op een 4-inch of 10-inch beeldscherm?
Is alles nog te lezen op een smartphone of tablet?
Heb je een website? Heel goed. Heb je al gecheckt hoe jouw site eruitziet vanaf een smartphone of tablet? Nee? Dan wordt het hoog tijd. Onderzoek wijst uit dat van alle mensen die internet gebruiken meer dan de helft daarvoor een mobiel apparaat gebruikt.
 

Wat gebruiken jouw bezoekers?

Als je jouw site nog niet mobiel hebt gemaakt heb je de keuze tussen responsive design of een app. Voordat je de knoop doorhakt, is het goed om even op Google Analytics of een andere programma de bezoekcijfers van je site te achterhalen. Daar kun je uit opmaken wat voor devices mensen gebruiken om je site te bekijken. Heb je een stijgende lijn? Dan kun je je gaan buigen over het responsive design versus app vraagstuk.
 

Responsive design, wat is dat?

Het is responsive design als:
  • de website de schaal aan de schermgrootte van het gebruikte mobiele apparaat aanpast;
  • inzoomen niet nodig is;
  • navigatie met één dropdown-menu mogelijk is;
  • telefoonnummers (en links) klikbaar zijn. 
 

Wat past bij mij?

Als je onderneming niet meer dan een paar producten of diensten aanbiedt, is een app waarschijnlijk de beste keuze. Wil je (potentiële) klanten ook je volledige portfolio laten zien, dan heeft responsive design de voorkeur.
 
Aan elke keuze kleven natuurlijk ook nadelen. Responsive design is nog niet heel ver ontwikkeld, en apps moeten goedgekeurd worden door Google en/of Apple. 
 

Denk er goed over na

Wat je ook doet, neem de tijd om een keuze te maken. Vraag naar de ervaringen van andere ondernemers met deze mobiele mogelijkheden. En heb je uiteindelijk een besluit genomen, vraag dan eerst offertes aan. 

 

MAANDELIJKS DE BESTE TIPS

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief, deze staat boordenvol tips & trucs voor zzp’ers. Zo ben jij altijd op de hoogte en ontvang je alle informatie die jij als ondernemer nodig hebt om te groeien.

Een sluitende rittenregistratie voorkomt een boete. Claim hier je korting op een snelle, makkelijke en geautomatiseerde tool om je ritten bij te houden. Precies wat de Belastingdienst nodig heeft!