ZZPSERVICEDESK

Je boekhouding automatiseren. Kan dat?

Je boekhouding automatiseren. Kan dat?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Als zzp’er kom je soms handen en voeten te kort. Wat resulteert in uitstel van dat ene vervelende klusje. Maar boekhouden hoeft helemaal niet moeilijk en tijdrovend te zijn. Je kunt jouw boekhouding namelijk voor een groot deel automatiseren en dat bespaart je veel tijd! Nieuwsgierig hoe?
Dit zijn de mogelijkheden

Het online boekhoudprogramma e-Boekhouden.nl heeft de mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.
 

Factureren

Krijg je facturen binnen via de mail? Stuur ze direct door naar je digitale archief, zodat je ze niet hoeft uit te printen en in een map hoeft te stoppen. Wil je de facturen ook direct verwerken? Dan kan dat eenvoudig en snel met een online boekhoudprogramma inclusief Scan & Herken.
 

Bonnetjes direct in de boekhouding

Even iets in de winkel gekocht en een bonnetje ontvangen? Pak de app erbij, maak een foto en stuur het direct door naar je boekhouding. Zo hoef je nooit meer te zoeken naar oude bonnen ergens verstopt in jaszakken of tassen. Wil je de bon ook meteen verwerken? Dat kan! Het online boekhoudprogramma scant de bon en doet een boekingsvoorstel. Jij hoeft het alleen nog maar goed te keuren. Handig toch?
 

Incasso’s

Verstuur je vaak dezelfde facturen naar dezelfde klanten? Met de automatische incasso hoef je hier niet meer naar om te kijken. Je stelt het in en vervolgens gaat de rest vanzelf. De facturen worden iedere maand voor jou geïncasseerd.
 

Transacties matchen

Wist je dat je jouw zakelijke rekening kunt koppelen aan je boekhouding? Dat wil zeggen dat alle banktransacties worden gematcht aan jouw in- en verkoopfacturen en vervolgens worden verwerkt in de boekhouding als de gegevens overeenkomen. Dat scheelt weer een heleboel invoerwerk en bespaart dus ook veel tijd.
 

Koppelingen

Naast de koppeling met alle Nederlandse banken, kan het boekhoudprogramma ook gekoppeld worden aan verschillende andere systemen. Denk bijvoorbeeld aan webshopsystemen, payment service providers, kassasystemen en vele softwarepakketten. Op deze manier kun je jouw boekhouding nog verder automatiseren.
 

Met een klik btw-aangifte doen

Het boekhoudprogramma heeft ook een koppeling met de Belastingdienst. Dat wil zeggen dat je met een druk op de knop je btw-aangifte kunt versturen naar de Belastingdienst vanuit je boekhouding. Jij hoeft er alleen maar voor te zorgen dat je boekhouding is bijgewerkt. 
 

Kortom, boekhouden kan heel gemakkelijk zijn wanneer je gebruikmaakt van een online boekhoudprogramma. Jij hoeft er alleen voor te zorgen dat je administratie goed is ingericht, zodat de rest vrijwel vanzelf gaat. Uiteraard moet je sommige dingen wel gewoon handmatig doen, maar het grootste deel van het werk neemt het boekhoudprogramma uit handen. Daarmee bespaar je niet alleen tijd, maar uiteraard ook geld. Want die tijd die je overhoudt, kun je weer in je onderneming steken! Een win-winsituatie dus.

 

e-Boekhouden.nl nu één jaar gratis!

Als MijnZZP+ lid profiteer nu van een jaar lang gratis online boekhouden en factureren met e-Boekhouden.nl! En dit is niet alleen voor starters! Bekijk ook de andere voordelen van het lidmaatschap eens!

ZZP LIDMAATSCHAP

ONBEPERKT ADVIES VOOR EEN LAAG BEDRAG

  • Persoonlijk contact via telefoon
  • Persoonlijk contact via chat
  • Persoonlijk contact via whatsapp
  • Startersgesprek (circa 20 minuten)
  • Meer dan 20 downloads & checklists
  • Toegang tot het ZZP netwerk
  • Netwerk en kennis events

€ 12,50

 p/m

Urenregistratie
Uren registreren is van groot belang | Keeping Urenregistratie is voor elke zzp’er enorm belangrijk. Of het nu gaat om het urencriterium waar je…
Maak je de overweging om jouw eenmanszaak in te brengen in een besloten vennootschap (BV)? Je kunt dit nog doen met terugwerkende kracht tot…
Als je in 2018 btw betaald hebt in een ander EU-land, kun je dit uiterlijk 30 september 2019 terugvragen bij de Belastingdienst. Hoe werkt…
Je boekhouding kan een tijdrovende en complexe klus zijn. Bovendien loop je het risico fouten te maken, die tot torenhoge boetes van de Belastingdienst…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.