ZZPSERVICEDESK

Juridisch advies

Juridisch advies

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Door onze vele contacten met zzp’ers weten we welke vragen zij hebben. Veel vragen gaan over juridische onderwerpen zoals het opstellen van een overeenkomsten van opdracht, wanprestatie, algemene voorwaarden, ontbinding van een overeenkomst, aansprakelijkheid en het intellectueel eigendom. Ook kunnen er veel vragen ontstaan over de juridische positie bij een conflict met een klant, een leverancier of een verhuurder.
MijnZZP+ lidmaatschap

De juridische adviseurs van ZZP Servicedesk kunnen je helpen. Met een MijnZZP+ lidmaatschap kan je onbeperkt eerstelijnsadviesvragen stellen aan een adviseur. Je krijgt snel en direct toepasbaar advies. Groot voordeel daarbij is dat onze adviseurs zelf ook een achtergrond hebben als ondernemer, dus ze spreken jouw taal als ondernemende zzp’er!

 

Voorbeelden van vragen

1. Heb ik als zzp’er ook met de AVG te maken?
2. Moet ik een schriftelijke overeenkomst opstellen of niet?
3. Ik ben aansprakelijk gesteld, wat moet ik doen?
4. Waarom heb ik algemene voorwaarden nodig?
5. Ik krijg niet betaald, wat nu?
6. Mijn opdrachtgever is failliet, hoe krijg ik toch mijn geld?
7. Hoe bescherm ik mijn intellectuele eigendomsrechten?

Voorbeeldsituaties

Voorbeeldsituatie 1 Geen contract: Voor een opdrachtgever had ik al een paar kleine opdrachten uitgevoerd. Na verloop van tijd vroeg de opdrachtgever mij om een grote opdracht uit te voeren. Ik vroeg nog of we een contract af moesten sluiten, maar de opdrachtgever zei dat het niet nodig was en het voldoende was dat we de afspraken mondeling hadden gemaakt. Nu weigert de klant mijn facturen te betalen en moet ik een dure juridische procedure starten. Had ik maar iemand gehad waarmee ik vooraf even kon sparren over het vastleggen van een opdrachtovereenkomst. Dan had me dat een hoop juridische kosten en gedoe bespaard.

Voorbeeldsituatie 2 Aansprakelijkheid: Met een aantal zzp’ers hebben we gezamenlijk een opdracht uitgevoerd voor één opdrachtgever. Door tijdelijk wegvallen van één van ons, hebben we de afgesproken deadline niet gehaald. De opdrachtgever stelt ons nu aansprakelijk voor schade die hij hierdoor geleden heeft. Nu blijkt dat wij helemaal niets geregeld hebben met betrekking tot onze aansprakelijkheid en dreigen we veel kosten te moeten maken om dit op te kunnen lossen.

Naast juridische vragen kun je bij ons ook terecht voor vragen over bijvoorbeeld belastingen, financiële zaken, administratie, marketing en acquistitie. Alles waar jij als zelfstandig ondernemer mee te maken krijgt.

Je krijgt als lid van MijnZZP+ toegang tot onder andere de volgende downloads:

 • Voorbeeld overeenkomst van opdracht

 • Whitepaper algemene voorwaarden

 • Voorbeeldbrief ingebrekestelling

 • Stappenplan wat te doen bij fraude en oplichting 

 • Voorbeeld bezwaarschrift
   

Meer hulp, vervolg advies en ondersteuning

Soms heb je als zzp’er meer hulp, vervolg advies of ondersteuning nodig. Dit kan zijn wanneer je bijvoorbeeld een juridische procedure moet opstarten omdat je een meningsverschil hebt met een leverancier of omdat je het oneens bent met de Belastingdienst. ZZP servicedesk heeft namelijk een eigen kennisnetwerk van advocaten, accountants en fiscalisten die je kunnen helpen en bijstaan. Als er vervolg op eerstelijnsadvies nodig is, zijn hier wel additionele kosten mee gemoeid, maar als lid van MijnZZP+ krijg je korting op de tarieven.

ZZP Servicedesk is er voor de ondernemende zzp’er; het gemak van alles op een centraal punt! Als zzp’er ben je vij maar niet alleen. 

ZZP LIDMAATSCHAP

ONBEPERKT ADVIES VOOR EEN LAAG BEDRAG

 • Persoonlijk contact via telefoon
 • Persoonlijk contact via chat
 • Persoonlijk contact via whatsapp
 • Startersgesprek (circa 20 minuten)
 • Meer dan 20 downloads & checklists
 • Toegang tot het ZZP netwerk
 • Netwerk en kennis events

€ 12,50

 p/m

Zzp’er worden is dat geen grote stap? Want als kleine ondernemer krijg je toch te maken met ingewikkelde fiscale regels zoals urenadministratie, BTW aangiftes…
ZZP Servicedesk geeft ook zzp’ers in de zorg het gemak van alles op één centraal punt: relevante informatie en concreet advies. Wij zijn er…
Met een MijnZZP profiel kun je naast online netwerken nog veel meer!…
ZZP Servicedesk geeft zzp’ers het gemak van alles op één centraal punt: relevante informatie en concreet advies. Wij zijn er voor de ondernemende zzp’er! …

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.