ZZP Servicedesk

Kerstvakantie: klam zweet en andere ontwenningsverschijnselen

Kerstvakantie: klam zweet en andere ontwenningsverschijnselen

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Ik ben verslaafd, zoveel is duidelijk. In mei heb ik geconstateerd dat ik ontwenningsverschijnselen kreeg toen ik even een weekendje niet binnen bereik van mijn laptop was. De rest van het jaar is het me ook nog niet gelukt om succesvol vrij te nemen. Ondanks dat ik geen afstand wil nemen, merk ik dat mijn omgeving wel toe is aan een Goacid-vrije periode. I aim to please, dus deze keer heb ik mijn vakantie serieus voorbereid.
Blog van Helma Lensen – Aertssen | Goacid
Ik wil niet zeggen dat er dreigementen zijn geuit, maar ik kan tussen de regels doorlezen. De boodschap is duidelijk. Geen laptop mee naar de familiebezoekjes met kerst. De grote Meneer heeft het verzoek ingediend of ik ook thuis het werken tot het minimum zou kunnen beperken. En om te zorgen dat het me deze keer gaat lukken heb ik in mijn agenda demonstratief een streep gezet door 24 december tot en met 4 januari.
 

So far so good

In oktober heb ik mijn klanten al laten weten dat ik geen acquisitiewerkzaamheden zou verrichten tussen kerst en oud & nieuw. Daarnaast heb ik in de afgelopen week de meeste acquisitiewerkzaamheden keurig afgerond. So far so good zou je denken. En dat was nog niet eens de enige voorbereiding die ik gedaan heb. Ik heb keurig alle nieuwe aanvragen voor acquisitietrainingen over de jaarwisseling heen getild!
 

Helemaal leeg!

Vol goede moed en vol trots liet ik dan ook de grote Meneer mijn agenda zien voor de komende twee weken. Helemaal leeg! Oh ja, op die ene afspraak na om met een zakelijke relatie te brainstormen over de ontwikkelingen voor volgend jaar. En oh ja, die afspraak met een mogelijk nieuwe leverancier telt natuurlijk ook niet mee. En ja oké, er staan nog wat kleine taakjes zoals het kantoor opruimen, schoonmaken en verbouwen tot een efficiëntere werkplek. Het financieel afsluiten van mijn boekjaar en alle administratieve werkzaamheden die daar bijhoren moet hij natuurlijk ook niet meetellen. Ik kreeg een meewarige blik in plaats van een schouderklopje.
 
Eerlijk is eerlijk, het is al een stuk beter dan hij had verwacht. In eerste instantie dacht ik zijn vakantie vol te plannen met acquisitietrainingen. Handig, hij is toch thuis, hoef ik niemand te regelen om op de kleine Meneer te passen. Maar dat ging ik er dit jaar overduidelijk niet door krijgen. En ondanks dat ik het blijkbaar nog niet voor elkaar gekregen heb om twee weken ‘helemaal-niets-doen’ in te plannen, is dit al een enorme stap vooruit. Dat het klamme zweet me uitbreekt wanneer ik denk aan de periode tussen kerst en oud & nieuw betekent alleen maar dat ik het probleem herken en er actief iets mee kan doen. Toch?
 

Fijne feestdagen!

Al met al wil ik nog het volgende kwijt. Ik hoop dat je de komende dagen met leuke en fijne mensen kunt doorbrengen. Ook als je aan het werk bent, hoop ik dat je fijne collega’s en/of medewerkers hebt om deze dagen mee samen te zijn. Ik wil je in ieder geval hele fijne feestdagen wensen! Liefs, Helma
MAANDELIJKS DE BESTE TIPS

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief, deze staat boordenvol tips & trucs voor zzp’ers. Zo ben jij altijd op de hoogte en ontvang je alle informatie die jij als ondernemer nodig hebt om te groeien.

Een sluitende rittenregistratie voorkomt een boete. Claim hier je korting op een snelle, makkelijke en geautomatiseerde tool om je ritten bij te houden. Precies wat de Belastingdienst nodig heeft!