ZZPSERVICEDESK

Leermomenten

Leermomenten

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Vorige week werd ik gebeld door een potentiële klant. Hij had drie weken geleden een tandartsassistente aangenomen met een contractduur van een jaar. En ja hoor, net drie dagen voor het einde van haar proeftijd belt deze assistente vanuit het ziekenhuis naar mijn potentiële klant om zich ziek te melden.
Blog van Irene Jacobs | Hulp bij Poortwachter
Ze bleek midden in de scheiding te zitten en er had fysiek geweld tussen haar en haar aanstaande ex plaatsgevonden. Naar ik begreep uit zijn verhaal zou zij waarschijnlijk nog wel even in het ziekenhuis blijven, maar ze was in ieder geval ongeschikt om op korte termijn als tandartsassistente haar werkzaamheden te hervatten.
 

25 minuten

Mijn potentiële klant, waar ik inmiddels al ruim 25 minuten mee aan de telefoon zat, wist vaag iets over de Wet Verbetering Poortwachter (WVP) en de wet BeZaVa, daarom belde hij mij. (De WVP is een wet die voor werkgevers met personeel betekent dat je verplicht verzuimbegeleiding moet bieden. De wet BeZaVa is een wet waarin geregeld wordt dat grotere organisaties geconfronteerd worden met een gedifferentieerde WGA premie als (ex-) medewerkers in de WGA terecht komen).
 

Drie kwartier

Tijdens ons gesprek kwamen de vele frustraties, die je als werkgever voor je kiezen kunt krijgen, ter sprake. Het leek of de spreekwoordelijke emmer bij m’n potentiële klant leegliep. Maar ja… een potentiële klant laat je uitpraten. Hij heeft tenslotte een verzuimgeval, waarbij ik als adviseur mogelijk een mooie, en wellicht zelfs langdurige, opdracht uit kan voeren.
Al met al, ik liet hem praten, probeerde de YES set te creëren. Hij was tenslotte die nieuwe potentiële klant die ik zo broodnodig had. Toen na drie kwartier de emmer leeg was, stelde ik de vraag die ik normaliter vrij in het begin stel. “Hoeveel werknemers heeft u eigenlijk in dienst? ‘Vier’, was zijn antwoord.
 

Afscheid

Daar ging mijn potentiële klant. Hij heeft weinig personeel in dienst waardoor de gevolgen van de wettelijke regels – wat immers mijn specialiteit is – zeer beperkt zijn, en hij dus gewoon tijdens haar proeftijd afscheid van haar kon nemen. Mijn, inmiddels niet meer direct, potentiële klant was reuze blij met ons telefoongesprek en vooral erg opgelucht. Hij kwam er zonder kosten vanaf.
 

Winst

Hij ging weer snel verder met het behandelen van zijn betalende klanten, waarvan er inmiddels een redelijk aantal in de wachtruimte zaten. Ik bleef achter met een kleine kater, ruim drie kwartier van mijn tijd besteed aan een potentiële klant waarvan ik in één minuut had kunnen weten dat het niet direct een klant zou worden. Ik zie het maar als investering maar de volgende keer voer ik mijn telefoongesprekken directer. Dat is mijn winst van dit telefoongesprek, en daar hoef ik geen belasting over te betalen!  

ZZP LIDMAATSCHAP

ONBEPERKT ADVIES VOOR EEN LAAG BEDRAG

  • Persoonlijk contact met een bedrijfsadviseur
  • Direct antwoord op jouw vragen
  • Bereikbaar via telefoon, (web)chat en mail
  • Scan van aangifte inkomstenbelasting
  • Startersgesprek (circa 20 minuten)
  • Toegang tot een interessant ZZP netwerk
  • Toegang tot kennisevents en workshops

€ 12,50

 p/m*

                    * excl. 21% btw 

Plus: tips voor het vaststellen van het juiste uurtarief.
Ben je benieuwd welk tarief andere zzp’ers rekenen, maar durf je het ze niet te vragen? Goed nieuws! Loonwijzer heeft onderzocht wat zelfstandigen in…
Je bent zzp’er, schrijft makkelijk en bent expert in jouw vakgebied. De blogs op jouw eigen website worden goed gelezen, maar je wilt meer…
Zo bepaal je als zzp'er je tarief
Het is een vraag waar iedere zzp’er mee worstelt: hoe bepaal ik mijn tarief? Je wil jezelf niet uit de markt prijzen door te…
opdrachten via bemiddelingsbureau
Hoewel het als zzp’er vaak gunstiger is om opdrachtgevers rechtstreeks binnen te halen en te factureren, doen veel dit ook middels een bemiddelingsbureau. Het…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.