ZZP Servicedesk

‘Leuk dat groeien, maar mijn dagen groeien niet mee’

‘Leuk dat groeien, maar mijn dagen groeien niet mee’

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Voor veel zelfstandig ondernemers is groei een wens, een doel en een streven. Maar te snel groeien is ook niet goed. Hoe zorg je er nou voor dat je niet te snel gaat? Is dat een gevoel, zit er een wetenschap achter, of moet je gewoon groeien totdat alles implodeert en je op een ‘rustige nullijn’ uitkomt?
Blog van Helma Lensen-Aertssen | Goacid
Groei is nogal een ding de laatste paar weken. De kleine man groeit sneller uit zijn kleding dan dat ik het kan aanschaffen. Ik voel me bijna incompetent als vrouw, winkelen zou toch een tweede natuur voor mij moeten zijn. Daarnaast groeit de groente in de tuin als eh… ja als kool dus. En het bedrijf groeit. Het bedrijf groeit hard, dus ik heb eens goed moeten nadenken over hoe nu verder.
 

Schone sokken

Ik kan mezelf helemaal verliezen in mijn werk. Dit vraagt om een begripvolle omgeving. Ik kan namelijk nog wel eens vergeten dat ik een man en een kind heb die zo tegen de avond gevoederd moeten worden. Schone sokken en fris gewassen bedjes worden ook erg gewaardeerd. Toch blijkt dat ook ik maar 24 uur in een dag heb zitten, dat er ook bij mij maar zeven dagen in een week gaan én dat blijkbaar ook ik af en toe moet slapen en eten. Is het dan wel handig dat ik steeds nieuwe opdrachten aanneem? Maar ja, wat nou als een opdracht wegvalt terwijl ik net nee tegen een ander heb gezegd?
 

Snackbar

Gelukkig beschik ik over een hele competente familie. De kleine man heeft het uiten van zijn wensen uitstekend ontwikkeld en de grote man is goed in jagen. Het scheelt dat het eten in de koelkast veelal tam is en de snackbar en supermarkt zich op enkele stappen afstand bevinden. Ze gaan ’s avonds dan ook vaak samen op avontuur om de door mij vergeten maaltijd te regelen. Maar ik voel me toch schuldig. Aan de ene kant de bijna onbedwingbare drang om 24/7 met het bedrijf bezig te zijn, aan de andere kant de aangeboren wens om voor mijn gezin te zorgen.
 

Ritueel

Ik heb altijd geleerd dat wanneer de basis van een bedrijf goed is, groeien geen kwaad kan. Om die reden heb ik heel veel tijd gestoken in de basis van ons bedrijf. Het bedrijf staat als een huis en de groei kan ik theoretisch gezien dan ook goed hebben. Het praktische aspect, de tijd die het kost, daar heb ik even vergeten bij stil te staan. Leuk dat groeien, maar mijn dagen groeien niet mee! Personeel aannemen vind ik nog een te grote gok en nee zeggen tegen een opdracht is niet helemaal mijn stijl. Dus op naar het aanspreken van die zeldzame vrouwelijke talenten dan maar. Het multitasken heb ik ondertussen tot een kunst verheven, plannen is een ritueel geworden en de huishoudelijke klusjes probeer ik te delegeren. En ondertussen eens goed bedenken hoe nu verder. Zet ik de volgende stap, of doe ik een stap terug…

ZZP LIDMAATSCHAP

Onbeperkt advies voor een laag bedrag

  • Persoonlijk contact met een bedrijfsadviseur
  • Direct antwoord op jouw vragen
  • Bereikbaar via telefoon, (web)chat en mail
  • Toegang tot exclusieve content
  • Scan van aangifte inkomstenbelasting
  • Startersgesprek (circa 20 minuten)
  • Toegang tot een interessant ZZP netwerk
  • Toegang tot kennisevents en workshops

€ 12,50

 p. maand*

                    * excl. 21% btw 

VERGELIJK ONLINE BOEKHOUDPAKKETTEN
AUTO KOPEN OF LEASEN?

Als ondernemer sta je voor tal van keuzes als het om autorijden gaat. Moet je je auto voor zakelijk vervoer kopen of leasen? Hoe regel je het onderhoud? Hoe zit het met de fiscus? Wat voor jou het voordeligst is, hangt af van tal van factoren. Alle informatie vind je in dit gratis whitepaper.

Het is zomer in Nederland en dat is te merken. Er is sprake van een hittegolf. Maar 30 graden of niet, jij kunt niet…
Zzp vakantie tijd goed indelen
Als de vakantieperiode voor de deur staat komt bij veel zzp’ers de vraag naar boven of het wel slim is even weg te gaan….
Soms loopt je hoofd over omdat je zo veel dingen moet doen als zelfstandig ondernemer. Om er zeker van te zijn dat je geen…
Je bent zzp’er, schrijft makkelijk en bent expert in jouw vakgebied. De blogs op jouw eigen website worden goed gelezen, maar je wilt meer…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.