ZZP Servicedesk

LinkedIn meest lucratieve sociale platform voor zzp’ers

LinkedIn meest lucratieve sociale platform voor zzp’ers

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
LinkedIn is voor zzp’ers het beste sociale medium als het gaat om het vinden van opdrachtgevers. De helft van de zelfstandigen die op LinkedIn actief zijn, vindt hier jaarlijks één of meerdere klanten. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 1.269 zzp’ers.
Helft zzp’ers op LinkedIn vindt daar opdrachtgevers
Ook Facebook blijkt een goede plek om nieuwe klanten te werven. 34 procent van de zzp’ers die Facebook zakelijk gebruiken, vindt zo nieuwe opdrachtgevers. Twitter en Google+ blijken minder geschikt voor acquisitie. 21 procent van de zelfstandigen vindt klussen via Twitter en slechts 17 procent vindt werk via contacten op Google+.

Overdreven

Deze uitkomst laat zien dat actief zijn op social media zeer lucratief kan zijn voor zzp’ers. Toch geeft 36 procent van de ondervraagden aan dat ze vinden dat de waarde en het effect van social media overdreven worden.
Hoewel het gebruiken van social media een goede manier is om nieuwe klanten te werven, blijkt dat de meerderheid van de opdrachten toch voortkomt uit offline kanalen. De beste manier om nieuwe opdrachtgevers te vinden is via mond-tot-mondreclame, blijkt uit het onderzoek. Het zelf benaderen van potentiële klanten staat op de tweede plek en fysiek netwerken op de derde. Daarnaast geeft één op de drie zzp’ers aan dat bemiddelingsbureaus voor hun de belangrijkste bron van opdrachtgevers zijn. 15 procent van de ondervraagden noemt online marktplaatsen als beste manier om klanten te vinden.
Meer weten over hoe je online zakelijk succes kunt behalen? Bekijk ons dossier ‘Online’ hier.
MAANDELIJKS DE BESTE TIPS

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief, deze staat boordenvol tips & trucs voor zzp’ers. Zo ben jij altijd op de hoogte en ontvang je alle informatie die jij als ondernemer nodig hebt om te groeien.

Een sluitende rittenregistratie voorkomt een boete. Claim hier je korting op een snelle, makkelijke en geautomatiseerde tool om je ritten bij te houden. Precies wat de Belastingdienst nodig heeft!