ZZP Servicedesk

Loopt bijzonder uitstel van betaling af vóór 1 april 2021? Vraag verlenging aan indien nodig

Loopt bijzonder uitstel van betaling af vóór 1 april 2021? Vraag verlenging aan indien nodig

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Heb je eerder bijzonder uitstel van betaling betreft belastingen aangevraagd en loopt dit af vóór 1 april 2021? Voor jou ontstaan voor die datum nieuwe betalingsverplichtingen. Weet je niet zeker of je daaraan kunt voldoen? Verleng dan zo snel mogelijk je bijzonder uitstel.

Dit artikel is gepubliceerd op 19 maart 2021.

Bijzonder uitstel van betaling kan tot 1 juli 2021 worden aangevraagd of verlengd. Vanaf 1 oktober 2021 begin je met het aflossen van uw belastingschuld, via een betalingsregeling van 36 maanden. Je hebt dus tot 1 oktober 2024 de tijd.

Loopt jouw verlenging af na 1 april 2021 maar vóór 1 juli 2021? Ook dan is het wellicht een goed idee om te verlengen.

Brief van de Belastingdienst

Je krijgt vóór 1 oktober 2021 een brief van de Belastingdienst met een voorstel voor een betalingsregeling voor de belastingschuld die je hebt opgebouwd tijdens het bijzonder uitstel. Je kunt deze aflossen van 1 oktober 2021 tot 1 oktober 2024, je betaalt dan elke maand een vast bedrag. 

Tip: als je alles bijhoudt in een online boekhoudprogramma, weet je straks precies waar je aan toe bent. Bekijk hier welk boekhoudprogramma het beste bij jou past.

Na verlenging weer op tijd betalen

Betalingsverplichtingen die ontstaan na afloop van jouw bijzonder uitstel, moet je op de gewone manier voldoen. Als je na de laatste dag van je bijzonder uitstel niet steeds op tijd aangifte doet en betaalt, kun je niet gebruikmaken van deze betalingsregeling.

Heb je je bijzonder uitstel niet verlengd? Dan kunnen de 3 maanden bijzonder uitstel vóór 1 juli 2021 aflopen. In dat geval moet je al vóór 1 juli 2021 je belasting weer op tijd betalen.

Heb je bijzonder uitstel verlengd? Dan is 30 juni 2021 de laatste dag van jouw bijzonder uitstel. Je moet dan vanaf 1 juli 2021 weer op tijd betalen. 

Weten wat in jouw situatie van toepassing is? Bekijk hier wat de gevolgen zijn.

Nog meer lucht voor ondernemers

Staatssecretaris van Financiën Vijlbrief heeft eerder in de media aangegeven dat het ministerie van Financiën en de Belastingdienst mogelijkheden verkennen om ondernemers nog meer lucht te geven om hun schulden terug te betalen. Daarbij wordt bijvoorbeeld gedacht aan het later starten met terugbetalen en het verlengen van de terugbetalingsperiode. Het kabinet zal hierover een besluit moeten nemen. Ongeacht de uitkomst blijft het belangrijk op tijd het uitstel te verlengen om in aanmerking te komen voor de aflossingsregeling.

Deze informatie is afkomstig van Belastingdienst.nl. 

GRATIS WEKELIJKSE ZZP UPDATE

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte over alles betreft het zelfstandig ondernemerschap. 

ZZP LIDMAATSCHAP

Onbeperkt advies voor een laag bedrag

€ 12,50

 p. maand*

                    * excl. 21% btw 

Als je als zzp’er btw-plichtig bent per kwartaal, dan moet je voor einde van deze maand de btw-aangifte indienen over het eerste kwartaal van 2021, dus over de maanden januari, februari en maart. Doe dit op tijd, want uiterlijk 30 april moet de…
ZZP Schema tegemoetkomingen financiële regelingen zzp servicedesk
Het kabinet heeft de regelingen uit het noodpakket voor zzp’ers gepresenteerd. Welke regelingen zijn dit en hoe kom je er als zzp’er voor in aanmerking?…
Verplichte AOV voor zzp'ers duurt nog jaren
In het Pensioenakkoord is afgesproken dat er een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen zou komen. Zzp’ers betalen dan maandelijks premie. Een jaar geleden, maart 2020, presenteerden de organisaties in de Stichting van de…
Salaris van DGA en Tozo aanvragen
Als zzp’er kun je ervoor kiezen om te ondernemen vanuit een BV. In veel gevallen ben je dan directeur-grootaandeelhouder (DGA). De Belastingdienst vereist in zo’n geval dat je jezelf vanuit de BV een zogenoemd DGA-salaris betaalt. Wat als je…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.