ZZPSERVICEDESK

Meer OV voor de ZZP: zo reis je vaker met de trein

Meer OV voor de ZZP: zo reis je vaker met de trein

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Je wéét dat het beter is voor het milieu om met het openbaar vervoer te reizen, in plaats van met de auto. En je weet ook dat je op die manier meer beweging krijgt, wat goed is voor jóu. Maar als je ’s morgens de deur uit gaat, grijp je toch weer naar je autosleutels, omdat het net even gemakkelijker is. Hoe zorg je ervoor dat je vaker de trein en fiets pakt?
Tips om de auto wat vaker te laten staan

1. Maak een plan

‘Ik ga vaker met het openbaar vervoer reizen’ is een mooi voornemen, maar wel een tikje vaag. Voornemens werken het beste als je ze zo concreet mogelijk maakt. Besluit bijvoorbeeld om naar één opdrachtgever altijd met de trein te gaan. Zoek ook van tevoren je route alvast uit via ns.nl of 9292.nl, en niet pas als je eigenlijk al de deur uit moet.
 

2. Hou de drempel laag

Met kleine stapjes bereik je uiteindelijk het meest. Begin ermee om een deel van je reis per openbaar vervoer af te leggen. Reis bijvoorbeeld met de auto naar het station en pak dan de trein. Of parkeer je auto aan de rand van de stad, en reis verder met bus, metro of OV-fiets.
 

3. Gebruik je reistijd

Een van de belangrijkste voordelen van reizen met het openbaar vervoer is dat je onderweg kunt werken. Zeker voor lange trajecten loont het om de trein te nemen. Besteed je je tijd niet aan werken of lezen? Dan kom je in elk geval uitgerust aan op je plaats van bestemming. Hier lees je tips voor meer focus tijdens het werken in de trein. 
 

4. Maak het jezelf gemakkelijk

Zie je op tegen het ‘gedoe’ met een OV-chipkaart die je steeds moet opladen? Vraag dan gratis een NS-Business Card aan. Met deze zakelijke OV-chipkaart op zak kun je gebruik maken van al het openbaar vervoer, zonder de kaart ooit op te laden. Je betaalt je ritten namelijk achteraf, via één overzichtelijke factuur. Om een NS-Business Card aan te kunnen vragen, moet je ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. Hier vraag je hem aan.
 

5. Maak het leuk

Als je een gewoonte verandert, is het belangrijk om jezelf te belonen. Ja toch? Bijvoorbeeld met een 1e klas treinkaartje of een taxi die op het station klaar staat om je naar je afspraak te brengen. Want zelf rijden is een ding, maar je láten rijden, dat voelt toch net even anders. Dat voelt als ‘voor herhaling vatbaar’. En dat gevoel, daar gaat het om. Als er íets is dat helpt om een nieuwe gewoonte aan te leren, dan is het dit: maak het leuk.

ZZP LIDMAATSCHAP

ONBEPERKT ADVIES VOOR EEN LAAG BEDRAG

  • Persoonlijk contact met een bedrijfsadviseur
  • Direct antwoord op jouw vragen
  • Bereikbaar via telefoon, chat, mail en WhatsApp
  • Scan van aangifte inkomstenbelasting
  • Startersgesprek (circa 20 minuten)
  • Toegang tot een interessant ZZP netwerk
  • Toegang tot kennisevents en workshops

€ 12,50

 p/m*

                    * excl. 21% btw 

ComputerComputer
Succesvol ondernemen, voor veel mensen is het een droom. Er zijn genoeg redenen te bedenken om je eigen bedrijf te starten, maar vaak nog…
Sabine Klykens begeleidt en verzorgt kinderen en jongvolwassen (0-18 jaar) met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Het verzorgen en opvoeden van kinderen met een…
In 1981 kwam Cees Lansbergen met het idee om een hardloopwedstrijd te organiseren door de IJtunnel tussen Zaandam en Amsterdam. Het was niet de…
Voor een vakantie, zakenreis of overstap in de Verenigde Staten wil je natuurlijk alles goed geregeld hebben. Met alleen een geldig paspoort kun je…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.