ZZP Servicedesk

Met een frisse start weer aan het werk na de vakantie

Met een frisse start weer aan het werk na de vakantie

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Columniste Kelly Bakker kon met een gerust hart op vakantie. Ze schakelde haar virtuele assistent in. Daardoor kwam ze even los van haar bedrijf en kon ze nieuwe inspiratie opdoen. Haar tips en tricks.
Column Kelly Bakker | Nieuwe inspiratie
Op het moment van dit schrijven, 21 augustus 2016, komt het werkelijk met bakken uit de hemel. Van de zomer is dus ook eventjes geen spoor te bekeken. Maar… Een week geleden was mijn laatste vakantiedag. En wat hebben we genoten!

 

Weten dat het goed zit

Dat genieten komt mede doordat ik, zoals elke vakantie, een virtual assistent had ingeschakeld om mijn telefoon en e-mail te beheren. Op die manier was mijn drang om de hele dag op mijn telefoon te kijken of ik nog wat gemist had niet aanwezig. Ik had van te voren mijn bestaande klanten goed op de hoogte gebracht van mijn afwezigheid. En ik had een automatische reply op mijn e-mail staan. Heel veel telefoontjes en mailtjes heeft Margot niet voor me hoeven opvangen. Maar het is meer het idee dát er iemand is wat mij zo gerust stelt, dan dat er daadwerkelijk een noodzaak voor is. Op die manier kan ik even echt loskomen van mijn bedrijf.
 

Met mijn hoofd uit het werk

Voor de vakantie was ik een beetje uitgeblust. Moe, inspiratieloos en in mijn hoofd was het een beetje een chaos van alle drukte van het hele jaar. En in mijn vak is het gebrek aan inspiratie echt een dooddoener. Met andere woorden: Ik was toe aan vakantie.
 
Mijn partner en ik hebben twee weken vakantie gehad. De eerste week waren we thuis, hebben het huis opgeruimd, mijn thuiskantoor verbouwd en zijn geregistreerde partners geworden. Daarna gingen we daadwerkelijk op vakantie. Een weekje er even helemaal tussenuit. Drie van de zeven dagen hebben we doorgebracht in een pretpark in Duitsland. Helemaal afgesloten van mijn telefoon en internet en dat heeft mij even helemaal met mijn hoofd uit mijn werk gehaald. Heerlijk!
 

Out with the old, in with te new

Weer thuis aangekomen begint uiteraard ook het normale leven weer. Tijden de laatste drie dagen thuis begon bij mij de inspiratie weer vol op binnen te stromen. Die paar dagen pretpark hebben mijn hoofd leeg gemaakt van oude ideeën en zo is er weer ruimte voor nieuwe. De eerste week werken was weer even wennen. Voor de vakantie had ik veel projecten afgerond en een paar nieuwe projecten op stapel staan.

Na de vakantie ging ik met nieuwe energie en een hoofd vol nieuwe inspiratie weer aan het werk. Ik heb eerst alle mail behandeld die binnen was gekomen tijdens mijn vakantie, veel afspraken ingepland in de komende vier weken en ben begonnen aan mijn nieuwe projecten. Het is weer lekker bedrijvig en het beste van allemaal: ik heb weer enorme zin in werken. Nieuwe concepten ontwikkelen, websites ontwerpen, visitekaartjes omtoveren tot echt eyecatchers. Ik ben er klaar voor!

ZZP LIDMAATSCHAP

Onbeperkt advies voor een laag bedrag

  • Persoonlijk contact met een bedrijfsadviseur
  • Direct antwoord op jouw vragen
  • Bereikbaar via telefoon, (web)chat en mail
  • Toegang tot exclusieve content
  • Scan van aangifte inkomstenbelasting
  • Startersgesprek (circa 20 minuten)
  • Toegang tot een interessant ZZP netwerk
  • Toegang tot kennisevents en workshops

€ 12,50

 p/m*

                    * excl. 21% btw 

Soms loopt je hoofd over omdat je zo veel dingen moet doen als zelfstandig ondernemer. Om er zeker van te zijn dat je geen…
Plus: is de inrichting van een kantoor aan huis aftrekbaar?
Als zzp’er kun je veel kosten besparen door kantoor aan huis te houden. Je rekent direct af met huur- en reiskosten. Maar kun je…
Fiets gebruiken als ondernemer
Als je niet altijd ver hoeft te reizen, is het misschien handiger om een fiets van de zaak te nemen dan een auto. Behalve…
Heb jij als zzp’er een nieuwe auto op het oog? Het kan voordelig zijn een zakelijke autoverzekering af te sluiten. Waar moet je precies…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.