ZZP Servicedesk

Met zelfvertrouwen ondernemen: 7 tips!

Met zelfvertrouwen ondernemen: 7 tips!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Succesvol ondernemen, voor veel mensen is het een droom. Er zijn genoeg redenen te bedenken om je eigen bedrijf te starten, maar vaak nog meer om het niet te doen. Laat jezelf niet weerhouden van alle beren op de weg. Jaag ze de berm in en ga de spinsels in je hoofd te lijf. Ondernemen kun je (leren), nu alleen nog wat lef.
Deze tips helpen je op weg

Zzp’en alsof het je laatste dag is: een bedrijf runnen, vergt nogal wat discipline. Een eigen bedrijf is zó opgezet, maar het bedrijf onderhouden is stukken lastiger. Neem onderstaande tips niet alleen ter kennisgeving aan, maar probeer ze te integreren in jouw ondernemerschap en zoek het zzp-geluk.

1. Verstevig je basis

Je weet wat je wilt en vooral ook wat je niet wil. Dat is stap één. Giet jouw ideeën in een ondernemingsplan en focus je op datgene waar jij goed in bent. Een succesvol bedrijf begint bij het fundament.

2. Begin klein

Beginnende zzp’ers kunnen het zich niet direct permitteren om een bedrijfsruimte te huren. Bespaar op reiskosten en huur en onderneem in eerste instantie vanuit huis of zoek een gedeelde kantoorruimte waar de kosten laag zijn.

3. Netwerken

Netwerken is nét werken. Een uitspraak dat klopt als een bus. Het kost wat energie, maar je krijgt er weer tonnen energie voor terug. Laat zien dat je er bent en sluit je aan bij een netwerkgroep voor ondernemers. Laat een mooi visitekaartje ontwerpen en zorg voor een pakkende slagzin op jouw naambadge. Heb je gelijk een mooie ijsbreker voor een ontmoeting met een mede zzp’er. Wie weet haal je er nog een mooie samenwerking uit.

4. Wees zakelijk

Bij de start van de onderneming zul je waarschijnlijk alles aangrijpen om klandizie te krijgen of opdrachtgevers te vinden. Pleasen en je conformeren aan een ander is een veelgeziene valkuil bij startende ondernemers. Je komt over als iemand die niet overtuigd is van zijn eigen overtuiging. Zeg soms eens nee. Wanneer je uitstraalt wat jouw doel is en wanneer je weet wat je wil, zal dat zijn vruchten afwerpen.

5. Zet verschillende petten op

Naar alle waarschijnlijkheid ben je het ene moment een boekhouder en het andere moment vormgever, consultant, schrijver of manager. Vermoeiend? Ja. Het zal vast niet op jouw naambadge staan, maar bij de start van je onderneming speel je nou eenmaal verschillende rollen. Vervul ze naar verve, het geeft je energie en een vliegende start.

6. Leef je in

Denk vanuit de klant, maar verlies jouw kernwaarden niet uit het oog. Een veelgemaakte fout is dat je als ondernemer vooral vanuit jezelf denkt. Wanneer klanten zich gehoord voelen, komen zij sneller terug en realiseer je een vaste clientèle.

7. Wees betrokken

Een goede ondernemer is een betrokken ondernemer. Als ondernemer is het belangrijk aanwezig te zijn in alle lagen van jouw bedrijf. Hoe vaak komt het wel niet voor dat managers niet weten wat er op de werkvloer gebeurt? Verplaats je in je opdrachtgevers en draai soms een dagje met ze mee.

ZZP LIDMAATSCHAP

Onbeperkt advies voor een laag bedrag

€ 12,50

 p. maand*

                    * excl. 21% btw 

Het is zomer in Nederland en dat is te merken. Er is sprake van een hittegolf. Maar 30 graden of niet, jij kunt niet…
Zzp vakantie tijd goed indelen
Als de vakantieperiode voor de deur staat komt bij veel zzp’ers de vraag naar boven of het wel slim is even weg te gaan….
In dit digitale tijdperk werken zzp’ers steeds meer online. Hierdoor zijn velen niet meer afhankelijk van een bepaalde locatie; zolang er een goede internetverbinding…
Soms loopt je hoofd over omdat je zo veel dingen moet doen als zelfstandig ondernemer. Om er zeker van te zijn dat je geen…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.