ZZP Servicedesk

Mobielvriendelijke sites scoren beter in Google

Mobielvriendelijke sites scoren beter in Google

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Als jouw website nog niet mobielvriendelijk is, dan moet je daar vanaf nu echt iets aan (laten) doen. Google verandert de algoritmes van de zoekmachine waardoor mobielvriendelijke websites beter scoren in de zoekresultaten.
Test of jouw site mobielvriendelijk is
Dat je minder hoog scoort in Google zonder mobielvriendelijke site, is niet de enige reden om je website aanpassen. De smartphone is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. In een groot deel van de wereld is het het meest gebruikte apparaat om mee te internetten. Dus waarschijnlijk komt een groot deel van jouw websitebezoekers via hun telefoon op jouw site terecht. Als je website niet makkelijk navigeert vanaf een mobieltje – m.a.w. niet ‘responsive’ is – kan dat je klanten kosten.
 
Waar moet jouw website aan voldoen om het predicaat ‘mobielvriendelijk’ te mogen dragen? Dat wordt bepaald aan de hand van een aantal factoren.
  • Links moeten makkelijk met de vinger aangeklikt kunnen worden;
  • De inhoud van jouw website moet zich automatisch aanpassen aan het formaat van het mobiele beeldscherm;
  • De tekst moet goed leesbaar zijn, zonder dat je in hoeft te zoomen;
  • Er moet geen software op jouw site gebruikt worden die niet op mobiele apparaten kan worden toegepast (zoals Flash).
 
Wil je weten of jouw website mobielvriendelijk is? Dat kun je testen via deze link.
MAANDELIJKS DE BESTE TIPS

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief, deze staat boordenvol tips & trucs voor zzp’ers. Zo ben jij altijd op de hoogte en ontvang je alle informatie die jij als ondernemer nodig hebt om te groeien.

Een sluitende rittenregistratie voorkomt een boete. Claim hier je korting op een snelle, makkelijke en geautomatiseerde tool om je ritten bij te houden. Precies wat de Belastingdienst nodig heeft!