ZZP Servicedesk

Netwerken onder het genot van een vers sapje

Netwerken onder het genot van een vers sapje

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Ik doe niet aan netwerken en ik geloof stiekem ook niet in visitekaartjes. Bijzonder, vooral omdat ik weet wat de meerwaarde is. Ik geef niet voor niets een training in hoe je succesvol kunt netwerken. Hoe je elke netwerkgelegenheid kunt verlaten met een opdracht of een doorverwijzing naar een potentiële opdrachtgever. Het is allemaal onderdeel van een succesvolle salesstrategie, dus ik zou er juist vaker mee bezig moeten zijn. En toch, het kost altijd zo veel tijd…
Blog van Helma Lensen – Aertssen | Goacid
Afgelopen donderdag ben ik bij het brainstormontbijt geweest van ZZP Servicedesk. Uitzonderlijk dus voor mijn doen. Het was gezellig, de locatie was erg leuk, het ontbijt was lekker en de sapjes heerlijk vers geperst. Het was een gezellige brainstorm waar duidelijk uit bleek dat er goede, gepassioneerde en inspirerende ondernemers aan tafel zaten. Soms liep de discussie wat op, maar ik geloof er wel in dat je dan vaak tot de beste inzichten komt.
 

Dol op clowns

De groep mensen aan tafel was erg uiteenlopend. Het viel me op dat er deze keer meer vrouwen dan mannen waren en significant minder laptops en tablets. Geen idee of het een met het ander verband houdt overigens. Achteraf had je de mogelijkheid om te blijven flexwerken. Ik had niet direct iets in gepland om te doen, maar ik belande in een leuk gesprek met Vincent van der Vliet van Bakabaka Design en Sanne van REGELSAMMY. Ik ben dol op clowns en had zelfs bijna een handtekening gevraagd. Ik heb me nog net kunnen inhouden. Vincent kende ik al van een eerdere brainstorm. Weet je dat hij zijn aantekeningen maakt met kleine tekeningetjes ervoor? Bijvoorbeeld een boek wanneer het een leestip is. Slim, duidelijk een creatieve geest, ga ik ook doen. Hoewel mijn ‘teken-skills’ echt nog te wensen over laten.
 

Mannen

Vervolgens kwam ik in gesprek met Kelly Bakker van Macloune. Heerlijk, wat een leuke vrouw! Het blijkt dat haar man een stuk strenger is dan de mijne, haha. Goede tip voor de man van Kelly: verander het WiFi-wachtwoord als je wilt dat ze stopt met werken. Met de vriendelijke groet en de beste wensen van mijn man. Geloof me, al die mannen spannen samen! Als toetje nog even gekletst met Nerina van ZZP Servicedesk en daarna kon ik met de snelheid van het licht naar het kinderdagverblijf om de Kleine Meneer op te halen. Ze stonden me al fronsend op te wachten, oeps. De Kleine Meneer had het overigens nog prima naar zijn zin, hij had eindelijk de ballenbak voor zichzelf.
 

Flexwerkplekken

Al met al was het een succesvolle en leuke ochtend. Ik ben onder de indruk van de kalmte die Nerina weet te bewaren wanneer haar telefoon verdronken wordt in vruchtensap. Duidelijk een kwaliteit die ik niet bezit. Dat is nou iets wat ik had moeten aangeven toen we konden vertellen wat we graag wilde weten of leren. Ik heb leuke mensen gesproken, interessante meningen en visies gehoord en ben met een paar leuke nieuwe opdrachtgevers in mijn zak weggegaan. Het enige wat pijn deed was dat ik na vier uur parkeren 30,00 euro moest afrekenen. Oh en ik heb besloten dat ik meer tijd ga maken voor het zelf netwerken. Waarschijnlijk op flexwerkplekken, anders word ik onrustig van het niet werken. Ga je mee?
GRATIS WEKELIJKSE ZZP UPDATE

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte over alles betreft het zelfstandig ondernemerschap. 

ZZP LIDMAATSCHAP

Onbeperkt advies voor een laag bedrag

€ 12,50

 p. maand*

                    * excl. 21% btw 

PROJECTMANAGEMENT TOOLS VERGELIJKEN
zzp'er aan de telefoon
Veel zzp’ers vervloeken het, maar tegelijkertijd is het voor velen een cruciale stroom van nieuwe klanten: koud bellen. Vanaf 1 juli 2021 verbiedt de nieuwe Telecommunicatiewet jou als zzp’er deze koude manier van acquisitie toe te passen. Wat…
Gevonden worden in Google middels het toepassen van SEO
Waarom SEO zo belangrijk is? Hoe vaak google je iets en kijk je niet verder dan de eerste pagina met zoekresultaten? Heel vaak waarschijnlijk, en dat is voor al jouw potentiële klanten niet anders. Daarom is het belangrijk dat jouw website hoog…
Onze zzp'ers Naomi Gezius
Zzp’er Naomi Gezius helpt kleine en grote ondernemers uit de juridische zorgen. Naast het opstellen en nakijken van verschillende belangrijke contracten, begeleidt ze ondernemers ook in verschillende juridische trajecten. Hoe zorg je ervoor dat…
optimalisatieprocessen start up
Wanneer je als kleine zelfstandige een plekje in het ondernemerslandschap wilt veroveren, zul je jezelf moeten onderscheiden. Je zult een product of dienst in de markt moeten zetten waar vraag naar is en daarnaast je bedrijfsprocessen zo efficiënt…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.