ZZP Servicedesk

Nieuw steunpakket voor ondernemers in crisis: wat is er al bekend?

Hier bestaat het derde steunpakket voor zzp'ers uit

Nieuw steunpakket voor ondernemers in crisis: wat is er al bekend?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Het tweede steunpakket loopt af op 1 oktober en daarom zal het kabinet binnenkort een nieuw steunpakket presenteren. Hoewel over veel details nog wordt gesproken, is het een en ander al bekend. Wat kunnen de zzp'ers verwachten?

Dit artikel is gepubliceerd op 27 augustus 2020

De definitieve plannen zijn op 28 augustus door het kabinet gepresenteerd. Lees het in dit artikel. Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen via ons dossier ‘Coronanieuws’.

Volgens Haagse bronnen zal vanaf 1 oktober 2020 een derde steunpakket gelden voor de periode tot en met 1 juli 2021. Een langere looptijd dan de voorgaande pakketten dus. Met dit pakket zal de focus liggen op de bedrijven die het meest worden geraakt door de coronacrisis. 

Wat gaat er veranderen?

Met het derde pakket zal de Tozo hoogstwaarschijnlijk worden verlengd en zullen er veranderingen plaatsvinden betreft de zelfstandigenaftrek. Daarmee is de steun minder royaal dan voorheen.

Verlenging Tozo met vermogenstoets

Waar bij Tozo 2 de partnertoets gehanteerd werd, zal dat bij deze verlenging niet anders zijn. Maar bovenop de partnertoets zal naar verwachting ook een vermogenstoets gelden. Met als gevolg dat je niet in aanmerking komt voor steun als je een bepaald bedrag aan vermogen bezit.  

Veranderingen in TVL

Ondernemers kunnen nog steeds gebruikmaken van de Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb (TVL). Dit is de opvolger van de TOGS. Een bedrijf krijgt maximaal 50% van de vaste lasten. Wel gaat de maximale vergoeding per 1 oktober omhoog van 50.000 euro naar 90.000 euro. 

Bronnen: NOS

ZZP LIDMAATSCHAP

Onbeperkt advies voor een laag bedrag

€ 12,50

 p. maand*

                    * excl. 21% btw 

starten als zzp-docent
Het kabinet heeft een aantal ondersteunende regelingen in het leven geroepen waar ondernemende zzp’ers tijdens de coronacrisis gebruik van kunnen maken. In dit whitepaper gaan we dieper in op de…
Onze zzp'er Tjaja Weis
Zzp’er Tjaja Weis is 39 jaar en heeft al meer dan 2 jaar haar eigen evenementenbureau, genaamd Weis Events. Tjaja organiseert onder andere personeelsfeesten, bedrijfsuitjes, babyshowers en is daarnaast ook weddingplanner. Allemaal festiviteiten…
Uitbreiding financiële steun voor ondernemers
Vandaag zullen minister Koolmees (Sociale Zaken), Wiebes (Economische Zaken) en Hoekstra (Financiën) bekend maken hoe de uitbreiding van het derde steunpakket voor ondernemers eruit gaat zien. Hoe ziet deze uitbreiding eruit en voor welke zzp’ers…
6 tips voor vooruitgang in bittere tijden
Een tweede coronagolf. Zowel privé als zakelijk zat je daar als zzp’er waarschijnlijk niet op te wachten. Al met al is de kans groot dat je je momenteel in zwaar weer bevindt. Met de tips in dit artikel helpen we je…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.