ZZPSERVICEDESK

Noodkreet: ‘steun ook zzp’ers in de zorg met een noodfonds’

Noodkreet: ‘steun ook zzp’ers in de zorg met een noodfonds’

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Wat moet je doen als je wel kunt werken, maar al je opdrachten geannuleerd worden? Dat ondervindt Sabine Klykens samen met een hoop andere solistische zzp’ers in de zorg. Door de ingevoerde maatregelen vanaf 16 maart 2020, zitten veel zzp’ers in de zorg thuis. En dat terwijl zorgverlening zo hard nodig is op dit moment.

Verdiepen in wet- en regelgeving

Sabine Klykens is sinds 2016 gediplomeerd verzorgende IG en persoonlijk begeleider in de gehandicaptenzorg. De zorg en haar wet- en regelgeving is complex en daarom staat zij ook klaar voor andere zzp’ers in de zorg. Door zich constant te verdiepen in de actualiteit en vernieuwde regels, houdt zij ook haar collega-zzp’ers op de hoogte van de ontwikkelingen. Dit doet zij met een speciale Facebookgroep, maar ook via LinkedIn voorziet zij haar volgers van zo veel mogelijk informatie. Werken in de zorg is haar passie en het is belangrijk dat mensen weloverwogen keuzes maken in deze sector.

Een open brief namens de zzp’ers in de zorg

Dit keer plaatst Sabine een bericht met een belangrijke boodschap voor minister-president Mark Rutte en vicepremier Hugo de Jonge. Dit doet zij middels een open brief.

Geachte heer Rutte, heer De Jong,

Ik heb dagelijks veel respect voor de werkzaamheden die de overheid uitvoert en hoe jullie op dagelijkse basis de strijd tegen het coronavirus moeten bestrijden. 

En met die respect hoop ik dat er iemand binnen de overheid is die een luisterend oor heeft voor de solistische zorgverleners die nu zonder werk zitten! 

Misschien krabt u nu achter uw oren, want er is toch altijd genoeg werk in de zorg?!! 

Er zijn een heleboel solistische zorgverleners (zoals u ons noemt zzp-ers) die nu zonder werk zitten, terwijl wij wel willen werken en dit ook mogen doen volgens het RIVM. 

Wij werken allemaal met een zeer kwetsbare groep, kinderen van 0-18 jaar met een verstandelijke en of lichamelijke beperking. Vaak met bijkomende problematiek. 

Dit doe ik samen met vele andere solistische zorgverleners via PGB. 

Sinds dit weekend besluiten ouders dat ze de deuren sluiten voor de zorgverleners en kunnen wij geen zorg meer verlenen! Omdat ouders (heel begrijpelijk), hun kinderenen hun gezin willen beschermen. Ik heb geen klachten en ik kan gewoon werken! 

De last voor ouders gaat heel groot zijn, zij kunnen de last niet alleen dragen voor een langere periode en ik ga letterlijk failliet! De reserves die er zijn houden niet langer dan een week! 

Ik lees dat jullie allerlei maatregelen treffen voor allerlei ondernemers, zoals belastingen later betalen enz. enz.. De Bbz daar kunnen wij vaak niets mee. Een voorbeeld is dat er mensen zijn die net over de grens wonen en geen ingezetene meer zijn in Nederland. Ik ben voor familie verhuisd en mijn bedrijf in Nederland is blijven bestaan. 

Ik hoor overal om mij heen verhalen van zelfstandigen die willen werken maar dit niet kunnen. Ik snap heel goed dat jullie straks een oproep gaan doen aan alle zelfstandige zorgverleners om te gaan werken in instellingen en in ziekenhuizen. Wees u bewust dat er veel zelfstandig solistisch zorgaanbieders zijn, die juist als zelfstandige zijn gaan werken, omdat het lichaam een hele dag werken in een ziekenhuis, instelling ed. niet aankan.

Omdat Minister, ik niets liever doe dan zorgdragen voor kinderen die een bestaansrecht horen te hebben in de Nederlandse maatschappij. Al geef ik ze maar een lach voor even! En ouders kan ontlasten, zodat zij ook een bijdrage kunnen leveren aan de Nederlandse economie. Maar wie zorgt er in deze barre tijden van een crisis voor dat ik straks na de crisis weer zorg kan en mag leveren in de gezinnen die mij zo nodig hebben? Kinderen die een vaste begeleider nodig hebben. Als ik straks geen zorg meer kan leveren, wat moeten we hen dan vertellen? 

Alle MKB-bedrijven krijgen steun. Maar hoe zit dat met een alleenstaande moeder die via pgb werkt als zzp’er en haar kinderen moet voeden aan het einde van de maand? Of het gezin waar twee zorgverleners werken en beiden nu zonder werk zitten en straks hun huis moeten verkopen? 

EEN NOODKREED VANUIT DE ZORG.. STEUN OOK DE ZZP’ ERS MET EEN NOODFONDS!!!

ZZP LIDMAATSCHAP

ONBEPERKT ADVIES VOOR EEN LAAG BEDRAG

  • Persoonlijk contact met een bedrijfsadviseur
  • Direct antwoord op jouw vragen
  • Bereikbaar via telefoon, (web)chat en mail
  • Scan van aangifte inkomstenbelasting
  • Startersgesprek (circa 20 minuten)
  • Toegang tot een interessant ZZP netwerk
  • Toegang tot kennisevents en workshops

€ 12,50

 p/m*

                    * excl. 21% btw 

Noodpakket 2.0 bekendgemaakt
Van 1 juni tot eind augustus kunnen zzp’ers de Tozo-uitkering verlengen of aanvragen. De versoepelde voorwaarden uit Tozo 1 worden meegenomen, maar er gaat…
Tozo-regeling met strengere voorwaarden
De afgelopen maanden hebben honderdduizenden zzp’ers een beroep gedaan op de Tozo-uitkering. Deze zal vanaf 1 juni verlengd worden, maar dit keer met strengere…
Tips voor verkoop klanten coronacrisis
De coronacrisis raakt veel zzp’ers hard. Mogelijk heb je net als veel van je collega-zzp’ers te maken met geannuleerde opdrachten en omzetverlies. De economische…
urencriterium versoepeling horeca ondernemers
In tijden van de coronacrisis is het voor veel zzp’ers onmogelijk om aan het urencriterium van 1.225 uur te voldoen. En dat is niet…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.