ZZPSERVICEDESK

Ontdek de 10 voordelen van leasen voor zzp’ers

Ontdek de 10 voordelen van leasen voor zzp’ers

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Als zzp’er heb je een betrouwbare partner nodig. Een rots in de branding die jou van A naar B brengt. De auto is jouw vervoersmiddel, werkplek en opslagruimte. Gelukkig is jouw ideale droomauto ook te leasen.    
Laat je spaargeld onaangetast

Bert van Weverwijk vertelde eerder al op ons platform hoe hij klanten binnenhaalt met een passende bestelbus. Niet iedere zzp’er heeft echter zomaar geld klaarliggen om te investeren in een bedrijfsauto. Financial lease kan je uit de brand helpen. Dit zijn de 10 voordelen van financial leasen voor zzp’ers.

 

Voordeel 1: De perfecte bedrijfsauto 

 

Ga als zzp’er in de drukke stad voor de nieuwste technologieën als parkeerhulpen. Of kies voor de allergrootste laadruimte zodat jij als koerier alle pakketten in één keer meekrijgt. Met leasen ga je makkelijker voor de extra opties, omdat je ze niet in een keer hoeft af te rekenen.  

Voordeel 2: Geen spaargeld nodig 

Houd jouw spaarvarken heel als je een gloednieuwe bedrijfsauto wilt. Met leasen betaal je maandelijks een vast bedrag. Dit zorgt ervoor dat je financieel precies weet waar je aan toe bent.  
 

Voordeel 3: Fiscale voordelen 

Leasen brengt een hoop leuke financiële meevallers met zich mee. Je profiteert onder meer van BTW-teruggave, renteaftrek en investeringsaftrek.  
 

Voordeel 4: Makkelijk inruilen  

Ben je na een aantal jaar wel weer toe aan een nieuwe bedrijfsauto? Geen probleem, want een leasecontract duurt maximaal vijf jaar. En mocht je inmiddels helemaal verknocht zijn aan jouw bedrijfspartner: soms is het zelfs mogelijk om de auto over te kopen.  

Voordeel 5: Budgetteerbaar 

Je weet met een leasecontract iedere maand wat jij kwijt bent aan jouw bedrijfsauto. Zo kan jij precies inschatten of die investering in nieuwe machines of materiaal op korte termijn mogelijk is.  

Voordeel 6: Geen extra kosten 

In sommige leasecontracten worden reparaties, verzekeringen, onderhoud en zelfs benzinekosten geregeld. Dit scheelt je een hoop gedoe. Zo heb je geen rompslomp bij een ongeval: de leasemaatschappij neemt dit van jouw bordje. Ook onvoorziene kosten zijn zo gedekt. 

Voordeel 7: Zelf in controle 

Zzp’ers die liever de touwtjes in eigen handen houden, kiezen voor financial lease. Je selecteert zelf de autoverzekering en bent verantwoordelijk voor onderhoud en reparaties. Op deze manier weet je weer zeker dat je niet teveel betaalt wanneer je nooit schade hebt. 

Voordeel 8: Nieuw of occasion 

Leasen betekent niet dat je altijd voor een gloednieuwe bedrijfsauto moet gaan. Tweedehands bedrijfsauto’s zijn namelijk ook te leasen. Een occasion is ideaal voor de zzp’er die maandelijks een kleiner bedrag wil betalen zonder in te leveren op luxe. 

Voordeel 9: Geen bijtelling 

Het leasen van een zakelijke auto heeft het voordeel dat je geen bijtelling betaalt. De enige voorwaarde is dat je de bedrijfsauto puur zakelijk gebruikt en dus niet voor privékilometers zoals ritjes naar de supermarkt.  

Voordeel 10: Kies jouw ideale leaseplan 

Alle keuzes liggen bij jou. De contractduur, wel of niet economisch eigenaar zijn en de keuze tussen nieuw en occasion. Geef jouw wensen door aan de leasemaatschappij en ze zoeken een passend antwoord die aan al jouw eisen voldoet.  
 
De 10 voordelen van financial leasen voor zzp’ers op een rij
• Niet langer dromen van een bedrijfsauto
• Geen spaargeld nodig
• Fiscale voordelen
• Makkelijk inruilen
• Budgetteerbaar
• Geen extra kosten
• Zelf in controle
• Nieuw of occasion
• Geen bijtelling
• Kies jouw ideale leaseplan

ZZP LIDMAATSCHAP

ONBEPERKT ADVIES VOOR EEN LAAG BEDRAG

  • Persoonlijk contact met een bedrijfsadviseur
  • Direct antwoord op jouw vragen
  • Bereikbaar via telefoon, (web)chat en mail
  • Scan van aangifte inkomstenbelasting
  • Startersgesprek (circa 20 minuten)
  • Toegang tot een interessant ZZP netwerk
  • Toegang tot kennisevents en workshops

€ 12,50

 p/m*

                    * excl. 21% btw 

webshop producten naar het buitenland
Wanneer je een webshop hebt is het niet vreemd als je (zo nu en dan) een bestelling uit het buitenland krijgt. Het internet is…
Je bent zzp’er, schrijft makkelijk en bent expert in jouw vakgebied. De blogs op jouw eigen website worden goed gelezen, maar je wilt meer…
studiekosten aftrekken voor zzp'ers
Een succesvolle onderneming staat nooit stil. Daarom is het belangrijk dat je als zzp’er ook niet stil komt te staan en dat je altijd…
5 handige apps voor in de auto
Brandstof besparen, kilometerregistratie bijhouden, files vermijden: met deze apps tover je je tablet of smartphone om in een supertool voor in de auto. …

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.