ZZPSERVICEDESK

Op reis naar Amerika? Vergeet geen ESTA aan te vragen

Op reis naar Amerika? Vergeet geen ESTA aan te vragen

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Voor een vakantie, zakenreis of overstap in de Verenigde Staten wil je natuurlijk alles goed geregeld hebben. Met alleen een geldig paspoort kun je echter niet zomaar de Verenigde Staten van Amerika binnenkomen: je hebt daarvoor ook toestemming nodig. Deze toestemming kun je verkrijgen in de vorm van een visum, maar in veel gevallen is het aanvragen van een ESTA genoeg. Wat houdt dit precies in?
Een visum is in veel gevallen niet nodig

Visum of ESTA

In principe dient iedereen die niet de Amerikaanse nationaliteit heeft en naar de Verenigde Staten wil reizen, een visum of een ESTA aan te vragen. Een visum is een officiële toestemming om het land binnen te mogen reizen en om in een land te mogen verblijven. Je dient onder andere een visum aan te vragen als je langer dan 90 dagen aaneengesloten in Verenigde Staten wilt verblijven of als je daar gaat werken. Een visum is echter niet nodig als je minder dan 90 dagen zal verblijven of op zakenreis gaat. In dat geval heb je een zogenoemde ESTA nodig.

Wat is een ESTA?

ESTA is een afkorting en staat voor “Electronic System for Travel Authorization”. Een ESTA is geen fysiek document, maar een elektronische reistoestemming om Amerika in te mogen reizen. Het aanvragen van de ESTA is een veiligheidsmaatregel van U.S. Customs & Border Protection, waardoor reizigers vooraf kunnen worden gescreend.

Geldigheid

Een ESTA is vanaf het moment van toekenning twee jaar geldig. Gedurende deze periode zou je een onbeperkt aantal reizen naar Amerika kunnen maken, zowel zakelijk als toeristisch. Een tussentijds of aansluitend bezoek aan Canada, Mexico of een Caribisch eiland wordt hierin meegeteld. Denk er aan: als het paspoort verloopt waarmee een ESTA is aangevraagd dan vervalt daarmee ook de geldigheid.

Regels en aanvragen

Als je Amerika binnenkomt, dien je aan te kunnen tonen dat je van plan bent de Verenigde Staten binnen 90 dagen te verlaten. Je kunt hiervoor een ticket voor de terug- of doorreis laten zien. Het is ook noodzakelijk om een ESTA aan te vragen als je reist naar Alaska, Hawaii, Puerto Rico, Guam, de Amerikaanse Maagdeneilanden of de Noordelijke Marianen.

Voordelen ten opzichte van een visum

Je kunt een ESTA online aanvragen via een digitaal ESTA formulier. Je hoeft hiervoor dus niet naar het Amerikaanse consulaat. Het aanvragen van een ESTA is daarnaast ook nog eens goedkoper dan een visumaanvraag en kost €29,95.

Dit artikel is in samenwerking met VisumBuitenland.nl geschreven.

ZZP LIDMAATSCHAP

ONBEPERKT ADVIES VOOR EEN LAAG BEDRAG

  • Persoonlijk contact met een bedrijfsadviseur
  • Direct antwoord op jouw vragen
  • Bereikbaar via telefoon, (web)chat en mail
  • Scan van aangifte inkomstenbelasting
  • Startersgesprek (circa 20 minuten)
  • Toegang tot een interessant ZZP netwerk
  • Toegang tot kennisevents en workshops

€ 12,50

 p/m*

                    * excl. 21% btw 

webshop producten naar het buitenland
Wanneer je een webshop hebt is het niet vreemd als je (zo nu en dan) een bestelling uit het buitenland krijgt. Het internet is…
Je bent zzp’er, schrijft makkelijk en bent expert in jouw vakgebied. De blogs op jouw eigen website worden goed gelezen, maar je wilt meer…
studiekosten aftrekken voor zzp'ers
Een succesvolle onderneming staat nooit stil. Daarom is het belangrijk dat je als zzp’er ook niet stil komt te staan en dat je altijd…
5 handige apps voor in de auto
Brandstof besparen, kilometerregistratie bijhouden, files vermijden: met deze apps tover je je tablet of smartphone om in een supertool voor in de auto. …

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.