ZZPSERVICEDESK

Op reis naar Amerika? Vergeet geen ESTA aan te vragen

Op reis naar Amerika? Vergeet geen ESTA aan te vragen

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Voor een vakantie, zakenreis of overstap in de Verenigde Staten wil je natuurlijk alles goed geregeld hebben. Met alleen een geldig paspoort kun je echter niet zomaar de Verenigde Staten van Amerika binnenkomen: je hebt daarvoor ook toestemming nodig. Deze toestemming kun je verkrijgen in de vorm van een visum, maar in veel gevallen is het aanvragen van een ESTA genoeg. Wat houdt dit precies in?
Een visum is in veel gevallen niet nodig

Visum of ESTA

In principe dient iedereen die niet de Amerikaanse nationaliteit heeft en naar de Verenigde Staten wil reizen, een visum of een ESTA aan te vragen. Een visum is een officiële toestemming om het land binnen te mogen reizen en om in een land te mogen verblijven. Je dient onder andere een visum aan te vragen als je langer dan 90 dagen aaneengesloten in Verenigde Staten wilt verblijven of als je daar gaat werken. Een visum is echter niet nodig als je minder dan 90 dagen zal verblijven of op zakenreis gaat. In dat geval heb je een zogenoemde ESTA nodig.

Wat is een ESTA?

ESTA is een afkorting en staat voor “Electronic System for Travel Authorization”. Een ESTA is geen fysiek document, maar een elektronische reistoestemming om Amerika in te mogen reizen. Het aanvragen van de ESTA is een veiligheidsmaatregel van U.S. Customs & Border Protection, waardoor reizigers vooraf kunnen worden gescreend.

Geldigheid

Een ESTA is vanaf het moment van toekenning twee jaar geldig. Gedurende deze periode zou je een onbeperkt aantal reizen naar Amerika kunnen maken, zowel zakelijk als toeristisch. Een tussentijds of aansluitend bezoek aan Canada, Mexico of een Caribisch eiland wordt hierin meegeteld. Denk er aan: als het paspoort verloopt waarmee een ESTA is aangevraagd dan vervalt daarmee ook de geldigheid.

Regels en aanvragen

Als je Amerika binnenkomt, dien je aan te kunnen tonen dat je van plan bent de Verenigde Staten binnen 90 dagen te verlaten. Je kunt hiervoor een ticket voor de terug- of doorreis laten zien. Het is ook noodzakelijk om een ESTA aan te vragen als je reist naar Alaska, Hawaii, Puerto Rico, Guam, de Amerikaanse Maagdeneilanden of de Noordelijke Marianen.

Voordelen ten opzichte van een visum

Je kunt een ESTA online aanvragen via een digitaal ESTA formulier. Je hoeft hiervoor dus niet naar het Amerikaanse consulaat. Het aanvragen van een ESTA is daarnaast ook nog eens goedkoper dan een visumaanvraag en kost €29,95.

Dit artikel is in samenwerking met VisumBuitenland.nl geschreven.

ZZP LIDMAATSCHAP

ONBEPERKT ADVIES VOOR EEN LAAG BEDRAG

  • Persoonlijk contact met een bedrijfsadviseur
  • Direct antwoord op jouw vragen
  • Bereikbaar via telefoon, chat, mail en WhatsApp
  • Scan van aangifte inkomstenbelasting
  • Startersgesprek (circa 20 minuten)
  • Toegang tot een interessant ZZP netwerk
  • Toegang tot kennisevents en workshops

€ 12,50

 p/m*

                    * excl. 21% btw 

ComputerComputer
Google website zoekmachines
Hoe vaak google je iets en kijk je niet verder dan de eerste pagina met zoekresultaten? Heel vaak waarschijnlijk, en dat is voor al…
Twitter is een platform waarop je snel korte berichten, foto’s en video’s kunt delen. In tweets van maximaal 280 tekens kun je ideeën en…
Pensioen opbouwen
Belastingvrij sparen voor de dag dat je stopt met werken? Welke zzp’er wil dat nou niet. Met de oudedagsreserve kun je een deel van…
Je bent in loondienst en je wilt daarnaast aan de slag als zzp’er. Dit kan zijn omdat je uiteindelijk ondernemer wilt worden of omdat…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.