ZZP Servicedesk

Op zoek naar balans

Op zoek naar balans

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Voor mij als jonge zzp’er is het soms moeilijk een goede balans te vinden. Dat geldt voor balans in werken voor anderen en aan mijn eigen bedrijf en voor het scheiden van werk en privé.
Blog van Kelly Bakker | Macloune
Weken geleden heb ik een nieuwe plug-in voor mijn website laten ontwikkelen. Ik wil namelijk meer teksten kwijt kunnen. Nu is de plug-in af en ik hoef hem alleen aan te zetten, de teksten voor de verschillende onderwerpen te schrijven en te posten. Maar iedere keer dat ik daaraan wil beginnen komt er weer een telefoontje of mailtje van een klant met een vraag. Dan schuif ik mijn eigen website weer aan de kant om die van een ander te updaten…
 

Werk en privé

Ook werk en privé scheiden is soms lastig. Als mijn vriend en ik ‘s avonds samen thuis zijn, vindt hij het natuurlijk leuk om tijd met mij door te brengen. Dus als ik dan een avondje wil werken, vindt hij dat vervelend. Maar er zijn ook avonden (zoals op het moment dat ik deze blog schrijf) dat hij even iets voor zichzelf wil doen. Boardwalk Empire kijken in dit geval. Dan heb ik dus alle tijd om te werken (bijvoorbeeld aan mijn eigen website ). Alleen het irritante is dat ik daar vanavond helemaal geen zin in heb. En waar geen zin is, is ook geen inspiratie…
 
Dus het zoeken naar balans is niet alleen het vinden van de juiste tijdstippen om wat dan ook te gaan doen. Het vinden van balans houdt ook in dat op de momenten dat er tijd is voor zoiets als het onderhouden van mijn eigen website, de zin daarin er ook moet zijn.
 

Trainen

Zou je zin kunnen trainen? Of moet ik gewoon geen excuses meer verzinnen en gewoon een leeg document openen en mijn teksten gaan schrijven? Ik schud deze blog tenslotte ook zo uit mijn mouw…
GRATIS WEKELIJKSE ZZP UPDATE

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte over alles betreft het zelfstandig ondernemerschap. 

ZZP LIDMAATSCHAP

Onbeperkt advies voor een laag bedrag

€ 12,50

 p. maand*

                    * excl. 21% btw 

optimalisatieprocessen start up
Wanneer je als kleine zelfstandige een plekje in het ondernemerslandschap wilt veroveren, zul je jezelf moeten onderscheiden. Je zult een product of dienst in de markt moeten zetten waar vraag naar is en daarnaast je bedrijfsprocessen zo efficiënt…
burn out voorkomen
Uit onderzoek is gebleken dat zzp’ers minder burn-out klachten ervaren dan werknemers. Toch kan het ondernemerschap veel van je vergen. Hoe voorkom je dat je als zzp’er in een burn-out…
Parttime ondernemen en in loondienst werken
Je bent in loondienst en je wilt daarnaast aan de slag als zzp’er. Dit kan zijn omdat je uiteindelijk ondernemer wilt worden of omdat je gewoon wat bij wilt verdienen. Waar moet je rekening mee houden? Als je parttime gaat ondernemen, zijn er tien…
Onze zzp'er Sandra Dekker
Na een opleiding makelaardij, verzekeringseconomie, traineeship bij de KLM, diverse managementfuncties, een handel in schilderijen én meegewerkt te hebben aan verschillende startups wist zzp’er Sandra één ding zeker: “Van alle verschillende…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.