ZZP Servicedesk

Op zoek naar een hypotheek als zzp’er?

Op zoek naar een hypotheek als zzp’er?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Links en rechts hoor je verhalen over de problemen die zzp’ers tegen komen als ze een hypotheek willen afsluiten om hun huis te financieren. De zzp-markt blijft gestaag groeien; een antwoord van de banken was nodig. Steeds meer banken bieden daarom nu ook hypotheken aan voor zzp’ers.
Knap lastig, maar er zijn opties
Banken zijn op zoek naar zekerheid in de vorm van een contract. Een vast salarisstrookje, zodat de hypotheek maandelijks afgelost kan worden. Je administratie moet piekfijn in orde zijn en de jaaroverzichten van je onderneming positief. En dan nog is het moeilijk om een hypotheek te krijgen. Lees hier de ervaringen van twee zzp’ers.
Toch is er een aantal banken dat hun eisen voor zzp’ers versoepeld heeft en hen een hypotheek aanbiedt. 4 opties:
  1. Knab: deze online bank heeft bekendgemaakt vanaf 16 november ook zzp-hypotheken aan te gaan bieden. Je moet als zzp’er minimaal twee jaar bezig zijn met ondernemen, hiervan de jaarrekeningen kunnen overhandigen en een prognose van het derde jaar kunnen aanbieden. Hoe meer jaarrekeningen je kunt overhandigen, hoe hoger het percentage is van de koopwaarde die je kunt lenen. Lees hier meer over deze hypotheek.
  2. ABN AMRO: hier kun je al een hypotheek krijgen als je pas één jaar zelfstandig ondernemer bent. Ook hier geldt: hoe meer jaarrekeningen je kunt laten zien, hoe hoger het percentage van de koopwaarde wordt.
  3. ING: hier wordt er gekeken naar je inkomen van de afgelopen drie jaar. Ook als je nog geen drie jaar zelfstandig ondernemer bent, kun je een hypotheek krijgen. Er wordt dan gekeken naar het verwachte inkomen.
  4. Rabobank: hier moet je flink wat gegevens aanleveren van je eigen bedrijf. Onder andere: jaarcijfers van de afgelopen drie jaar, je werkzaamheden, aantal opdrachtgevers, verzekering- en pensioeninformatie. Op basis van die informatie wordt een beeld geschetst van hoe betrouwbaar je financieel gezien bent.
GRATIS WEKELIJKSE ZZP UPDATE

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte over alles betreft het zelfstandig ondernemerschap. 

Een sluitende rittenregistratie voorkomt een boete. Claim hier je korting op een snelle, makkelijke en geautomatiseerde tool om je ritten bij te houden. Precies wat de Belastingdienst nodig heeft!

ZZP LIDMAATSCHAP

Onbeperkt advies voor een laag bedrag

€ 12,50

 p. maand*

                    * excl. 21% btw 

zzper achter bureau denkt na
Veel COVID-gerelateerde maatregelen zijn opgeheven en de maatschappij komt geleidelijk aan uit de de corona-wurggreep. Ingaande per 1 oktober 2021 stopt het kabinet daarom met het verstrekken van corona-steunmaatregelen. “Verdere ondersteuning zou…
zzp'er tankt in buitenland
Heb jij als zzp’er in 2020 zakelijke kosten gemaakt in een ander EU-land? Bijvoorbeeld toen je voor overleg op bezoek ging bij een zakenrelatie in Duitsland of België? Betaalde buitenlandse btw kun je terugkrijgen. Mits je op tijd in actie…
Blije zzp'er denkt na achter laptop
Gaaf! Het verkopen van je producten of diensten aan klanten uit het buitenland is een mooie mijlpaal. Je bent met jouw onderneming nu officieel internationaal actief. Maar van welke regels moet je nu allemaal op de hoogte zijn? En welk btw-tarief…
Verplichte AOV voor zzp'ers duurt nog jaren
In het Pensioenakkoord is afgesproken dat er een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen zou komen. Zzp’ers betalen dan maandelijks premie. Een jaar geleden, maart 2020, presenteerden de organisaties in de Stichting van de…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.