ZZP Servicedesk

Overgangsregeling Wet BIG II voor verpleegkundigen

Overgangsregeling Wet BIG II voor verpleegkundigen

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Naast de huidige beroepstitel van verpleegkundige komt er een nieuwe beroepstitel in de Wet BIG bij: ‘regieverpleegkundige’. In 2020 kunnen alleen hbo-opgeleide verpleegkundigen die vanaf 2012 hun opleiding hebben afgerond, zich definitief als regieverpleegkundige laten registreren in het BIG-register. Overige hbo’ers en mbo- en inservice-opgeleiden met specifieke aanvullende opleiding komen onder een overgangsregeling te vallen.
Verpleegkundigen worden ingezet op deskundigheid

Dit zijn minister Bruno Bruins (Medische Zorg en Sport), beroepsvereniging V&VN, werkgevers en werknemers overeengekomen.
 

Onderscheid

Het wetsvoorstel moet ervoor zorgen dat verpleegkundigen beter kunnen worden ingezet op de taken waarin ze deskundig zijn, en waarvoor ze zijn opgeleid. Het onderscheid op de werkvloer zou zo voor iedereen helder zijn en zou goed aansluiten bij de toekomstige zorgvraag.
 

Overgangsregeling

Verpleegkundigen die onder de overgangsregeling vallen kunnen zich wél direct kunnen registreren als regieverpleegkundige in het BIG-register, maar in de volgende vijf jaar moeten laten zien dat ze aan de nieuwe eisen voldoen. Hbo-opgeleide verpleegkundigen moeten succesvol een toets afronden, mbo- en inservice-opgeleiden moeten een aanvullende scholing volgen. Als dat is gelukt, kunnen zij zich definitief registreren onder deze nieuwe beroepstitel. 
 

Vanaf welke datum in 2020 de registratie als regieverpleegkundige in het BIG-register mogelijk is, is nog niet bekend.

Bron: Nursing.nl

MAANDELIJKS DE BESTE TIPS

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief, deze staat boordenvol tips & trucs voor zzp’ers. Zo ben jij altijd op de hoogte en ontvang je alle informatie die jij als ondernemer nodig hebt om te groeien.

Een sluitende rittenregistratie voorkomt een boete. Claim hier je korting op een snelle, makkelijke en geautomatiseerde tool om je ritten bij te houden. Precies wat de Belastingdienst nodig heeft!