ZZP Servicedesk

Persoonlijk krediet voor zzp’ers

Persoonlijk krediet voor zzp’ers

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
De zzp’er heeft niet alleen te maken met de rompslomp rond het financieren van zijn of haar onderneming, hij moet ook nog eens door allerlei hoepels springen om gewoon te kunnen leven. Voor zzp’ers is persoonlijke financiering moeilijker dan voor mensen met een vaste baan. Erg vervelend en ook onnodig, want de voorwaarden die kredietverleners stellen zijn vaak te zwaar.
Het tij lijkt te keren voor zzp’ers

Dak boven het hoofd

De ondernemer wil ook een dak boven zijn hoofd. Maar omdat de onderneming gefinancierd moet worden en omdat de zzp’er vaak een onzekere inkomstenstroom heeft, kan hij niet altijd een hypotheek krijgen. Het tij lijkt echter te keren. Zzp’ers kunnen onder de juiste omstandigheden tegenwoordig al zelfs na één jaar zelfstandigheid in aanmerking komen voor een hypotheek.

Overige investeringen

Maar er is meer. Een zzp’er wil, net als de medemens die in dienstverband werkt, graag op vakantie, in een auto rijden of zich een verbouwing kunnen veroorloven. Zonder een flinke spaarpot is daar consumptief krediet voor nodig. Ook hier geldt dat de gemiddelde zzp’er voor onzekerheid zorgt bij leningverstrekkers waardoor zij zo’n krediet vaak weigeren.

Toch lijken ook deze aanbieders met de markt mee te veranderen. Er zijn er steeds meer bereid zzp’ers een consumptief krediet te verstrekken. Omdat het nog een relatief jonge markt is, valt echter lastig te zeggen welke aanbieders de kredieten leveren met de beste prijs en voorwaarden.

Beste aanbieders consumptieve kredieten

Onlangs kwam Moneyview met de resultaten van een onderzoek naar de beste consumptieve kredieten. In totaal zijn er voor zowel doorlopend krediet als persoonlijke leningen 43 criteria meegenomen. Denk aan voorwaarden als het bedrag dat geleend kan worden tot mogelijkheden ten aanzien van mobiel bankieren en applicaties.
Op het gebied van doorlopend krediet is in het bijzonder is onder meer nog gekeken naar de aanwezigheid van variabel doorlopend krediet, opnamemogelijkheden en afbouwleeftijd. Het doorlopend krediet van Freo is hierbij voor de zesde opeenvolgende keer in zowel de categorie prijs als voorwaarden beoordeeld met vijf sterren. Dit is nog nooit eerder voorgekomen.

Afhankelijkheid partner blijft

Vooral de zzp’er is zich in zijn ondernemingsdrang bewust van de noodzaak van een goede prijs en dito voorwaarden. Nog steeds is het voor hem echter vaak moeilijk voor dit soort producten in aanmerking te komen. Hij (zij) blijft dus vooralsnog voor een goed presterend consumptief krediet vaak afhankelijk van een partner met vaste baan.
GRATIS WEKELIJKSE ZZP UPDATE

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte over alles betreft het zelfstandig ondernemerschap. 

ZZP LIDMAATSCHAP

Onbeperkt advies voor een laag bedrag

€ 12,50

 p. maand*

                    * excl. 21% btw 

Powerwoman Diana Yussupova lacht
Voor sommige ondernemers is het een uitdaging helder te verwoorden welke verandering zij met hun onderneming willen realiseren. Powerwoman Diana Yussupova behoort duidelijk niet tot die categorie. De passie voor haar onderneming spat door de…
Bob Komen glimlacht naar camera
Speel jij met de gedachte om als zelfstandig Uber chauffeur (een deel van je) inkomsten te genereren? De 54-jarige Bob Komen ging je voor en deelt al zijn ervaringen, inzichten en tips. Na het lezen van dit interview weet jij of een toekomst als…
Verplichte AOV voor zzp'ers duurt nog jaren
In het Pensioenakkoord is afgesproken dat er een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen zou komen. Zzp’ers betalen dan maandelijks premie. Een jaar geleden, maart 2020, presenteerden de organisaties in de Stichting van de…
Mike Verbruggen aan bureau
Opgroeiende met ondernemende ouders werd Mike Verbruggen van jongs af aan continu blootgesteld aan ondernemersprikkels. Sinds de middelbare school had hij de vurige wens een succesvolle ondernemer te worden. Zijn wens is niet veranderd. Zijn…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.