ZZP Servicedesk

Rocking my dresscode

Rocking my dresscode

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
“Hebben we nieuwe veiligheidseisen?!” Verschrikt kijkt een van mijn opdrachtgevers me aan. Ik versta uiteraard 'We hebben nieuwe veiligheidseisen!' en schrik me kapot. Oh nee, welke potentieel gevaarlijke ruimte ben ik nu weer zonder bescherming ingelopen? We staan elkaar enkele ogenblikken schaapachtig aan te staren en dan valt het me op dat hij naar mijn voeten kijkt. Ik kijk ook omlaag…
Blog van Helma Lensen – Aertssen | Goacid
Sinds enkele maanden heb ik mezelf een dresscode opgelegd. Altijd wanneer ik aan het werk ben draag ik iets wat oranje is. Het kan zo simpel zijn als mijn oranje sjaal of oranje nagellak, maar het kunnen ook mijn oranje sleehakken zijn. Of een truitje met oranje details. Het helpt me om ‘in mijn rol’ te komen. Om een scheiding te maken tussen werk en privé. Daarbij is het een leuke manier om mezelf te kunnen onderscheiden. Ik word door mijn oranje details bijvoorbeeld steeds vaker herkend tijdens het netwerken!
 

Saai zwart of grijs

Het viel me op dat veel ondernemers bijna elke dag bezig zijn met hoe ze zichzelf kunnen onderscheiden van de rest. Ook dit jaar zijn er weer meer zp’ers bijgekomen ten opzichte van vorig jaar. De meest websites staan vol met creatieve kreten en plaatjes, om maar vooral niet hetzelfde te zijn als de concurrent. En toch, als ik op een netwerkevent loop, loopt bijna iedereen in saai zwart of grijs. Als we er maar vooral zakelijk uitzien.
 

Gezichtenblind

Zakelijk is uiteraard niet verkeerd. Maar hoe herkent iemand jou tussen al die andere pakken? Als ik aan het netwerken ben en ik spreek af om iemand later nog even op te zoeken dan vind ik het vaak moeilijk om iemand terug te vinden. Vraag maar aan Nerina. Ik kwam haar ooit op een netwerkevenement tegen en ik herkende haar niet eens. Terwijl ik haar toch wekelijks spreek! Niet dat zij er saai en grijs uitziet, maar ik ben helaas gezichtenblind. Ik herken gezichten gewoon niet zo gemakkelijk. Oh en namen onthouden is al helemaal een crime.
 
Bij praktisch alles wat ik onderneem probeer ik me voor te stellen hoe ik er zelf op zou reageren. Als ik zelf al niet enthousiast zou worden van een bepaalde aanpak dan probeer ik dat ook niet op mijn klanten uit. Mijn ‘signature dress code’ was voor mij dan ook een methode om de ondernemers die net zo slecht in gezichten zijn een handje te helpen. En het lijkt gelukkig te werken!
 

Blauw plastic

Terwijl ik de blik van mijn opdrachtgever richting mijn voeten volg zie ik dat ze deze keer verpakt zijn in lelijk blauw plastic. CRAP! Weer vergeten om de overschoentjes van het kinderdagverblijf van de Kleine Meneer uit te trekken. Let vooral ook op het woordje ‘weer’. Als ontaarde moeder heb ik blijkbaar zo’n haast om het pand uit te rennen dat ik niet eens de tijd neem om mijn voeten te checken. Voortaan toch even een notitie op mijn hand krabbelen.
GRATIS WEKELIJKSE ZZP UPDATE

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte over alles betreft het zelfstandig ondernemerschap. 

ZZP LIDMAATSCHAP

Onbeperkt advies voor een laag bedrag

€ 12,50

 p. maand*

                    * excl. 21% btw 

Met onze ZZP Verkiezingsmatrix zie je in één oogopslag welke partij iets te zeggen heeft over een thema dat voor jou belangrijk is. 

Onze zzp'er Sandra Dekker
Na een opleiding makelaardij, verzekeringseconomie, traineeship bij de KLM, diverse managementfuncties, een handel in schilderijen én meegewerkt te hebben aan verschillende startups wist zzp’er Sandra één ding zeker: “Van alle verschillende…
Ga na of een aov iets voor jou is
Slechts 1 op de 5 zelfstandigen is verzekerd tegen de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid. Voor sommigen is dat niet zo erg, omdat zij bijvoorbeeld ook nog in loondienst werken of een partner hebben die genoeg verdient. Maar heb je je…
Janneke van Bemmel
Of je nou een website maakt, een boek schrijft of een nieuwsbrief stuurt, je tekst laten redigeren en corrigeren is een must. Want een goede tekst bevat geen fouten, heeft de juiste lengte én moet begrijpelijk zijn voor de doelgroep. Zzp’er…
goede voornemens voor zzp'ers
Hoewel er tussen 31 december en 1 januari feitelijk weinig verandert, voelt de eerste dag van het nieuwe jaar toch altijd als een schone lei. En waarom zou je eigenlijk wachten tot 1 januari? December is hét moment om alvast over veranderingen na…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.