ZZP Servicedesk

Rubriek ‘Onze zzp’ers’ van start: zzp’er Lisa vertelt er meer over

Rubriek ‘Onze zzp’ers’ van start: zzp’er Lisa vertelt er meer over

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
In deze rubriek gaat Lisa Roozen, Executive Manager van ZZP Servicedesk, op zoek naar leuke, bijzondere en interessante verhalen voor én door zzp'ers. Ze spreekt de meest uiteenlopende zelfstandig ondernemers. Van boekenschrijvers tot digital nomads en van muzikanten tot inspirerende sprekers. Met daarbij de ultieme vraag: waarom kies jij voor zelfstandig ondernemerschap?

Ondernemen in het buitenland

Zelf is Lisa ook zzp’er. Iets waar ze sinds haar opleiding en reis door Zuid-Oost Azië, Australië en Nieuw-Zeeland mee in aanraking is gekomen. Want ook daar zaten ontzettend veel zzp’ers te werken in hostels. “Het leek me de ultieme droom om met mijn laptopje aan het strand te zitten – althans, zo schetsen veel mensen dit beeld voor zich. Toch is dat in de praktijk vaak anders, want ook dit is hard werken.”

“Als ik met de kennis van nu nog op reis was, was ik dat waarschijnlijk nog. Maar toen ging ik terug. Niet alleen mijn portemonnee gaf me dit advies, ik voelde het zelf ook. Ik móest na 7,5 maand reizen weer iets nuttigs doen. Terug naar het normale leven. En dat deed ik. In 2018 keerde ik terug naar Nederland.”

Reis naar ZZP Servicedesk

“Na mijn reis ben ik voor ZZP Servicedesk aan de slag gegaan. Een online platform met ontzettend veel artikelen, bruikbare informatie en een team van adviseurs. Een leerzame plek waar ik tot op de dag van vandaag alle aspecten van het ondernemerschap meekrijg. Het dagelijkse contact met zzp’ers en adviseurs resulteert in energie en de drive om nog meer te ondernemen dan ik al doe. En soms iets teveel tegelijkertijd.”

Lisa is de spil van het platform. “Ik ben verantwoordelijk voor de content, website, marketing, samenwerking met partners, maar ook het organiseren van interessante workshops. Ook koppel ik onze leden aan adviseurs. Want als ondernemer wil je je niet laten tegenhouden door onbeantwoorde vragen. Daar is geen tijd voor.”

"Ik heb niet voor het ondernemerschap gekozen, ik ben gevormd tot ondernemer.”

Podcasts voor en door kinderen

Eind 2016, begin 2017 begon Lisa met een uitgebreid podcast-onderzoek en het produceren van een eigen podcast voor en door kinderen. Best een uitdaging, want op dat moment was de podcastwereld nog niet zoals deze nu is. Er stonden (bijna) geen podcasts van Nederlandse bodem online en er was vrijwel geen onderzoek te vinden. “Toch besloot ik om mijn liefde voor audio, filosofie en fascinatie voor gedachten van kinderen samen te stoppen in één concept: filosoofje. Een kinderpodcast over filosofische thema’s voor en door kinderen. Kinderen gaan in de podcasts in gesprek met een filosoof over de meest uiteenlopende (niet zweverige!) onderwerpen. En dat zorgt voor ontzettend leuke uitspraken.”

“Te vaak heb ik gehoord dat ik iets met video moest maken voor kinderen. Want-kinderen-hebben-beeld-nodig. Zo graag wilde ik laten zien dat er een manier was om kinderen van die vervelende schermpjes te halen. We vergeten hoe belangrijk het aanleren van luistervaardigheden is. Daarnaast hebben we ook niet door hoe belangrijk en leuk filosoferen is; en dat terwijl we er vaak onbewust al mee bezig zijn.”

Op dit moment worden de podcasts, in een tijd waar podcasts niet meer weg te denken zijn, gebruikt in het onderwijs en thuis om samen of individueel te luisteren. “Mijn doel met de podcasts is om kinderen meer aan het luisteren te krijgen en kennis te laten maken met filosofie. Door te filosoferen leren kinderen verwoorden hoe ze de wereld zien, eigen gedachten te analyseren en ontdekken ze hoe ze verschillen van anderen. Ook leraren en ouders kunnen luisteren hoe ze zo’n gesprek met kinderen moeten voeren. Ik hoop dat het een laagdrempelige manier is om het eens te proberen.”

Kinderpodcast Battle

Naast de werkzaamheden voor ZZP Servicedesk en Filosoofje werkt Lisa ook mee aan Kinderpodcasts.nl. Een luisterplatform met alle Nederlandse kinderpodcasts. “Hierbij streven we naar hetzelfde doel als mijn eigen podcast: ‘minder schermtijd, méér luistergenot.’” Kinderpodcasts zijn al een enorme hit in Amerika en langzaam volgt Europa deze trend. We proberen hierop in te spelen met het platform, maar recentelijk is er ook een ware Kinderpodcast Battle georganiseerd.”

Kinderen uit groep 5 t/m 8 én de brugklas worden uitgedaagd om zelf aan de slag te gaan met audio en het monteren daarvan. “Audio doet iets magisch met een mens, iets wat je alleen ervaart als je er zelf mee aan de slag gaat”, vertelt Lisa.

Over Rood

“Een opdracht waar ik ook enorm veel energie uit heb gehaald is mijn werk als social media manager voor Over Rood. Een prachtige vrijwilligersorganisatie die ondernemers, met name zzp’ers, helpt om met financiële problemen om te gaan. Met 11 vestigingen in Nederland zijn zij bereikbaar voor elke zzp’er die dat nodig heeft. Zeker in deze tijd van crisis – met grote verliezen op de loer – is hun werk waardevoller dan ooit.”

De mogelijkheden zijn eindeloos

“En nu besef ik dat mijn reis door verschillende landen en culturen zó nuttig was. Naast het feit dat het in de aankomende jaren niet meer zo vanzelfsprekend zal zijn om te reizen, heeft het me gebracht tot waar ik nu ben. Ik heb niet voor het ondernemerschap gekozen, ik ben gevormd tot ondernemer.”

Lisa is Executive Manager bij ZZP Servicedesk. Elke week spreekt zij zzp’ers met een bijzonder of interessant verhaal. Lees hier alle verhalen.

Wil jij ook je verhaal delen? Stuur een mail naar lisa@zzpservicedesk.nl. 

ZZP LIDMAATSCHAP

Onbeperkt advies voor een laag bedrag

€ 12,50

 p. maand*

                    * excl. 21% btw 

Maurice van der Linden

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Irene van Gent | Foto: Khalid Ouard

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Michel Linthorst | Foto: Alice Bekkering

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Sabine Klykens

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.