ZZP Servicedesk

Sabine Klykens helpt zzp’ers in de zorg op weg: ‘Uit ervaring weet ik hoe complex de materie kan zijn’

Interview onze zzp'ers Sabine

Sabine Klykens helpt zzp’ers in de zorg op weg: ‘Uit ervaring weet ik hoe complex de materie kan zijn’

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Je bedrijf inschrijven bij de Kamer van Koophandel, genoeg opdrachtgevers aan je binden en doen wat je het liefste doet: zorg verlenen. Is dit voldoende voor een succesvolle onderneming in de zorg? Volgens zzp’er Sabine Klykens is het antwoord op die vraag ‘nee’. “Inmiddels ben ik erachter gekomen dat veel zzp’ers in de zorg op een juiste en liefdevolle wijze zorg verlenen, maar niet goed weten welke stappen te doorlopen voor het opzetten van een succesvolle onderneming.” Ze besloot de zzp’ers in de zorg te helpen met advies en ondersteuning.

Sabine is in 2016 aan de slag gegaan als zzp’er in de zorg. Ze vertelde hier al eerder over in onze video. “Na veel uitzoekwerk en hulp van mijn netwerk kwam ik erachter dat je als zzp’er in de zorg best veel moet regelen. Ik werd er desnoods zelf mee geconfronteerd. Wat wil ik nu precies? Wie zijn mijn ideale klanten? Hoe moet ik mezelf neerzetten? Het kan voor zzp’ers in de zorg best moeilijk zijn om alles op een rijtje te zetten en kritisch te kijken naar je onderneming. Zeker als je druk bezig bent met zorg verlenen.”

Zelf is Sabine op dit moment begeleider in de zorg voor 16 uur in de week. Daarnaast ondersteunt ze zzp’ers in de zorg bij het neerzetten van hun bedrijf. “Ik richt me hierbij vooral op verpleegkundigen, verzorgende-IG’ers, sociaal pedagogen en maatschappelijk ondersteuners. Ik help hen met informatie en ondersteuning betreft financiën, beleid,  zorg verlenen, marketing, ontwikkeling en optimalisatie van de onderneming en een stuk wet- en regelgeving. Daarbij hecht ik ook veel waarde aan mindset.”

“Zonder die pijlers kun je gewoon niet ondernemen. Als je je financiën niet op orde hebt, heeft dat invloed op je onderneming. En als je niet werkt aan je mindset, kun je ook je opdrachten niet op de juiste manier uitvoeren.”

Eigen methode

Om extra aandacht te kunnen geven aan bovengenoemde pijlers heeft Sabine een eigen Facebookgroep opgericht. In de groep laat ze haar eigen ‘Wkkgz’-methode los. Waar Wkkgz normaliter staat voor ‘Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg’, staat het bij Sabine voor ‘Waar Kennis, Kracht en Groei in Zorg samenkomt’. 

“Aan de hand van deze methode leer ik zelfstandig ondernemers een goede leider te zijn en een passend beleid op te stellen. Met een goede strategie en de juiste middelen kunnen ze hun bedrijf blijven optimaliseren en tevreden klanten aan zich blijven binden. Veel zzp’ers zijn alleen maar bezig met het voldoen aan wet- en regelgeving, terwijl ik het neerzetten van een onderneming als stevig fundament een stuk belangrijker vind. Wet- ren regelgeving is slechts een onderdeel hiervan.”

Facebookgroep

Om uiting te geven aan deze methode creëert Sabine eigen content die interessant is voor de doelgroep. “Ik probeer zzp’ers in de zorg te informeren over alle aspecten van hun bedrijf: of het nou om zorg verlenen gaat of het doen van de administratie. “Het leuke aan deze groep is de interactie: mensen reageren onder mijn posts en gaan vervolgens met elkaar de dialoog aan. Ze leren van elkaar en geven een ander inspiratie. Het is ook nog eens goed voor je eigen netwerk.”

Mastermind

“Met mijn berichten probeer ik zo breed mogelijk te informeren over bepaalde onderwerpen. Indien een zzp’er meer hulp nodig heeft, kan hij of zij zich aansluiten bij mijn masterclass. Dit noem ik de ‘mastermind’. Hierin ga ik dieper in op eerder genoemde pijlers. Deelnemers krijgen toegang tot bruikbare video’s en maken vervolgens werkopdrachten. Daarnaast vindt er wekelijks een telefonisch groepsgesprek plaats waarin vragen gesteld kunnen worden. Als je de mastermind volgt kun je ook bruikbare ‘zorgtools’ aanschaffen. Denk hierbij aan een kwaliteitsmanagementsysteem en een beveiligd elektronisch cliëntendossier.

“De zzp’ers die zich bij de mastermind aansluiten zijn heel divers. Sommige zzp’ers hebben bijvoorbeeld een toelating nodig, zijn net gestart, willen een thuiszorgorganisatie beginnen of willen parttime gaan ondernemen in de zorg. Ik vind het echt ontzettend gaaf om te zien hoe ieders onderneming groeit tijdens de mastermind. De zzp’ers krijgen compleet andere inzichten en willen écht zorgen dat ze alle pijlers, die ik hanteer om een volwaardige zzp’er in de zorg te zijn, op orde hebben.”

Ben je al zzp’er in de zorg, heb je de ambitie om te starten of wil je meer informatie? Je vindt de Facebookgroep van Sabine hier.

Door Lisa Roozen

Lisa is Executive Manager bij ZZP Servicedesk. Elke week spreekt zij zzp’ers met een bijzonder of interessant verhaal. Lees hier alle verhalen.

Wil jij ook je verhaal delen? Stuur een mail naar lisa@zzpservicedesk.nl. 

MAANDELIJKS DE BESTE TIPS

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief, deze staat boordenvol tips & trucs voor zzp’ers. Zo ben jij altijd op de hoogte en ontvang je alle informatie die jij als ondernemer nodig hebt om te groeien.

Een sluitende rittenregistratie voorkomt een boete. Claim hier je korting op een snelle, makkelijke en geautomatiseerde tool om je ritten bij te houden. Precies wat de Belastingdienst nodig heeft!