ZZP Servicedesk

Samen maar toch zelfstandig: de flexplek

Samen maar toch zelfstandig: de flexplek

Hartstikke leuk, dat eigen baas zijn, maar het kan ook eenzaam worden als je alleen maar thuiswerkt. Wat dacht je van een bureau tussen andere zzp’ers?

Hoe vind je jouw beste werkplek?
Nieuwe mensen ontmoeten, samen lunchen, babbelen bij het koffiezetapparaat, netwerken met gelijkgestemden: met een flexplek heb je alle voordelen van een kantoor én de vrijheid van je zelfstandige beroep.  Mooi is ook dat de huur van een flexplek vaak aftrekbaar is!

Waar kan ik een bureau huren?

Een van de eerste ‘coworking communities’ van Nederland is Igluu. In Utrecht, Eindhoven en Den Haag kun je er vanaf 134 euro per maand een volledig ingerichte werkplek huren. Printen, koffie, thee en collega’s inbegrepen. Ander voordeel is dat je meteen ook een goede indruk maakt op zakenrelaties die langskomen op ‘jouw’ moderne kantoor. Heb je een vergadering of brainstormsessie gepland? Een ruimte daarvoor is natuurlijk ook te huur.

Alleen even vergaderen

Mocht je een kantoor aan huis hebben, maar niet genoeg ruimte voor een grote vergadering, dan kun je bij Seats2Meet.com terecht. Vul datum, dagdeel, aantal personen en het soort activiteit in, en er rollen locaties uit waar jij je meeting kunt houden, inclusief prijs per vergaderstoel. Audiovisuele media en catering verzorgen ze ook als je dat nodig hebt. Overigens heeft Seats2Meet ook gewone werkplekken te huur op allerlei plekken in Nederland en in het buitenland.

Dagdeel of een hele dag?

Bij De Werkkamer in Amsterdam heb je vanaf 175 euro per maand een plek tussen andere zzp’er en freelancers. Wil je alleen ’s morgens of ’s middags werken? Voor een dagdeel betaal je 40 euro.

Nog meer flexplekken

Heb je jouw ideale werkplek nog niet gevonden? Soms kun je via Marktplaats of advertenties in lokale huis-aan-huiskranten ook een flexplek vinden.
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Andere interessante artikelen

MAANDELIJKS DE BESTE TIPS

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief, deze staat boordenvol tips & trucs voor zzp’ers. Zo ben jij altijd op de hoogte en ontvang je alle informatie die jij als ondernemer nodig hebt om te groeien.