ZZPSERVICEDESK

Samenwerken met andere zelfstandigen, hoe werkt dat in de praktijk?

Samenwerken met andere zelfstandigen, hoe werkt dat in de praktijk?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Hoe is het om samen te werken met andere zelfstandig ondernemers? Lisette Beijnes, Diana Polder en Madelon Gloude runnen alle drie een eigen bedrijf als professional organizer. Daarnaast werken ze samen onder de naam Moeiteloos Werken. Diana: “Madelon en ik zijn meer de creatievelingen en Lisette zet de puntjes op de i.”
Lisette Beijnes en Diana Polder delen hun ervaringen
Onder de noemer Moeiteloos Werken ontwikkelen en geven ze trainingen waarin ze medewerkers van bedrijven leren hoe zij slimmer en stressvrij kunnen werken. Het is nu zes jaar geleden dat zij de samenwerking aan zijn gegaan en dat bevalt erg goed. 
 
“Met zijn drieën zorgen we voor diversiteit en we houden elkaar scherp. Wij kennen elkaar via de beroepsvereniging van professional organizers”, vertelt Lisette. “We zagen dat er vraag was naar trainingen waarbij je niet alleen theorie over timemanagement leert, maar ook handvatten krijgt om het in de praktijk toe te blijven passen. Daarom besloten we onze kennis en ervaring te bundelen en samen trainingen te ontwikkelen en te geven.”
 

Elkaar aanvullen

Het geheim van de goede samenwerking zit ‘m volgens de vrouwen vooral in het feit dat zij alle drie verschillend zijn. Diana: “Daardoor vullen we elkaar goed aan. Madelon en ik zijn meer de creatievelingen en Lisette zet de puntjes op de i.” Lisette: “Ik zorg er ook voor dat er nieuwe trainingen ontwikkeld worden.” Wrijving is er dan ook nooit. Lisette: “Er zal vast wel eens een keer iets zijn, maar het is nooit zo erg dat het een issue wordt. Alles wordt uitgesproken als ons iets dwars zit.” Diana: We hebben een gemeenschappelijk belang en dat is het merk Moeiteloos Werken in de markt te zetten.”
 
“Het is als ondernemer belangrijk dat je klanten hebt die bij je passen. We hebben alle drie heel diverse klantenkringen en we hebben ieder een eigen expertise. Zo geef ik vaak de training Moeiteloos E-mailen, terwijl Lisette meer gefocust is op Moeiteloos Flexwerken en Madelon op Moeiteloos Werken.”

 

Hart en ziel

Lisette heeft vroeger diverse banen in loondienst gehad, onder andere als office- en hr-manager. Ze liep al een tijd met de wens om zelfstandig ondernemer te worden toen ze tegen professional organizing aanliep. “Ik dacht: hier wil ik mijn hele hart en ziel insteken. Ik heb een opleiding gedaan en kreeg meteen een opdracht bij een gemeente. Dat is nu zeven jaar geleden.”
 
Het organiseren zat er bij Lisette altijd al in.  “Als ik mijn moeder mag geloven was ik als klein meisje al bezig met lijstjes maken van de dingen die ik wilde doen. De planten water geven, mijn kamer opruimen, dat soort dingen.” “Bij mij was het latent aanwezig”, vertelt Diana. “Ik maakte een enorme chaos van mijn kamer als kind. Ik heb van een van mijn bazen geleerd hoe ik gestructureerd te werk kan gaan. Hij legde uit dat ik moest werken met lijstjes en archiefbakjes. Doordat ik voorheen niet zo georganiseerd was, herken ik ook veel dingen waar mijn klanten tegenaan lopen.”
 
Net als Lisette heeft Diana verschillende banen gehad voor zij zelfstandig werd, van ambtenaar tot verkoopmedewerker op de zakelijke afdeling van IKEA. “Maar ik ben te eigenwijs om voor een baas te werken. Tien jaar geleden ontdekte ik dat ik geld kon verdienen door mensen te leren organiseren en werd ik professional organizer. Op mijn bureau had ik een stickertje zitten met de tekst ‘Ondernemen is jezelf tegen willen komen’. Je moet alles zelf doen, maar dat bevalt me nog altijd goed.”
 
Foto (vlnr): Diana Polder, Madelon Gloude, Lisette Beijnes

ZZP LIDMAATSCHAP

ONBEPERKT ADVIES VOOR EEN LAAG BEDRAG

  • Persoonlijk contact met een bedrijfsadviseur
  • Direct antwoord op jouw vragen
  • Bereikbaar via telefoon, (web)chat en mail
  • Scan van aangifte inkomstenbelasting
  • Startersgesprek (circa 20 minuten)
  • Toegang tot een interessant ZZP netwerk
  • Toegang tot kennisevents en workshops

€ 12,50

 p/m*

                    * excl. 21% btw 

thuiswerken zzp
Werken in je favoriete café of op die andere fijne werkplek zit er gezien het coronavirus voorlopig niet in: de kans dat je thuis…
Gevonden worden in Google middels het toepassen van SEO
Hoe vaak google je iets en kijk je niet verder dan de eerste pagina met zoekresultaten? Heel vaak waarschijnlijk, en dat is voor al…
Geld verdienen met je mooie bedrijf, dat doe je natuurlijk het liefst. Maar je kunt óók je bankrekening spekken door slimme keuzes te maken…
In 1981 kwam Cees Lansbergen met het idee om een hardloopwedstrijd te organiseren door de IJtunnel tussen Zaandam en Amsterdam. Het was niet de…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.