ZZP Servicedesk

Shortlease voor zzp’ers

Shortlease voor zzp’ers

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Bij de meeste autoleasemaatschappijen ga je een contract aan voor een aantal jaar, maar als zzp’er wil je soms wat meer flexibiliteit. Als je een auto nodig hebt voor een maand, kun je kiezen voor shortlease.
Hoe werkt het en kom ik in aanmerking?
Met shortlease huur je een auto voor een maand. Na die eerste maand kun je de auto dagelijks opzeggen. Normaal gesproken ga je een contract aan voor één, twee of drie jaar. Je betaalt in dat geval maandelijks minder, maar als zzp’er heb je de auto misschien niet voor zo’n lange periode nodig. Wie weet heb je nu een opdracht waarvoor je vaak naar een klant toe moet rijden, maar kun je volgende maand weer op de fiets.
 

Kosten

Auto’s voor shortlease zijn er in alle soorten, maten en prijsklassen. Zo heb je een Jaguar XF Sportbrake voor 1524 euro per maand, maar ook een nieuwe Fiat Panda voor 309 euro per maand. Ter vergelijking: diezelfde Panda kost met een tweejarig contract 269 euro per maand. Als je een soortgelijke auto wilt huren kan dat vanaf gemiddeld 30 euro per dag. Voor een maand ben je dus goedkoper uit met shortlease.
 

Wat krijg ik ervoor?

Net als bij een normale leaseauto zijn bijna alle kosten ingebegrepen in de maandprijs: onderhoud, afschrijving, wegenbelasting en verzekering. Alleen de brandstof en privékilometers (bijtelling) komen er nog bovenop.
 

Is shortlease ook voor mij geschikt?

Shortlease is in principe geschikt voor iedere zzp’er, ook voor starters. De leasemaatschappij wil vaak wel weten of je een serieuze ondernemer bent. Meestal moet je daarom een uittreksel van de Kamer van Koophandel, legitimatie en je financiële gegevens meesturen. Ben je starter en heb je nog weinig financiële gegevens, dan vragen maatschappijen vaak jouw ondernemingsplan.
 

Bureau Kredietregistratie

Net als bij een normaal leasecontract checkt de leasemaatschappij jouw registratie bij de Kamer van Koophandel en bij het Bureau Kredietregistratie (BKR). De BKR weet bij welke bedrijven jij de afgelopen jaar een krediet had lopen. Heb je altijd op tijd betaald, dan is er niets aan de hand. Pas als je een betaalachterstand hebt (gehad), krijgt de leasemaatschappij een negatieve melding over jou.
GRATIS WEKELIJKSE ZZP UPDATE

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte over alles betreft het zelfstandig ondernemerschap. 

Een sluitende rittenregistratie voorkomt een boete. Claim hier je korting op een snelle, makkelijke en geautomatiseerde tool om je ritten bij te houden. Precies wat de Belastingdienst nodig heeft!

ZZP LIDMAATSCHAP

Onbeperkt advies voor een laag bedrag

€ 12,50

 p. maand*

                    * excl. 21% btw 

Je ontvangt een aanslagbiljet van de Belastingdienst met daarop een bedrag voor de bijdrage Zorgverzekeringswet. Deze bijdrage is inkomensafhankelijk: als je meer verdient, moet je meer betalen. Hierdoor betaal je mee aan de kosten van de…
optimalisatieprocessen start up
Wanneer je als kleine zelfstandige een plekje in het ondernemerslandschap wilt veroveren, zul je jezelf moeten onderscheiden. Je zult een product of dienst in de markt moeten zetten waar vraag naar is en daarnaast je bedrijfsprocessen zo efficiënt…
Algemene voorwaarden
Door veel ondernemers worden ze gebruikt: algemene voorwaarden. Om een beroep te kunnen doen op eigen algemene voorwaarden, moet aan een aantal formele vereisten worden voldaan. Zo moeten de algemene voorwaarden ter hand gesteld worden en door de…
btw terugvragen klant
Wat moet je doen als een klant de rekeningen niet of maar gedeeltelijk betaalt? Ondertussen heb je waarschijnlijk de btw die in de factuur was berekend al afgedragen aan de Belastingdienst. Heel vervelend, maar er is goed nieuws: je kunt deze…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.