ZZP Servicedesk

Tegemoetkoming Vaste Lasten (TLV) geopend voor startende zzp’ers

Tegemoetkoming Vaste Lasten (TLV) geopend voor startende zzp’ers

Zzp’ers met een eigen voordeur naar hun werkruimte kunnen vanaf 31 mei hulp krijgen bij het betalen van hun vasten lasten via de TVL Startende ondernemingen, een aparte TVL-subsidieregeling. De hoogte van de subsidie wordt bepaalt op basis van het omzetverlies én het percentage vaste lasten, dat bij de SBI-code van de hoofdactiviteit hoort. Hiervoor is 90 miljoen euro beschikbaar gesteld.

Startende ondernemers, waaronder ook zzp’ers, in Nederland kunnen mits zij aan de subsidievoorwaarden voldoen een aanvraag indienen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.  

Voorwaarden zijn o.a. dat je in de periode 1 oktober 2019 tot en met 30 juni 2020 nieuw stond ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Ook dient de onderneming een eigen SBI-code te hebben én gevestigd te zijn in Nederland (let op; dit mag geen huisadres zijn, de werkruimte moet een aparte voordeur hebben). De onderneming heeft minimaal 1.500 euro vaste lasten per kwartaal en aantoonbaar omzetverlies in het 1e kwartaal van 2021 van 30% of hoger, vergeleken met het 3e kwartaal van 2020. Het minimale subsidiebedrag per kwartaal is 1.500 euro en maximaal 124.999 euro.  

Bekijk de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voor alle voorwaarden, meer informatie of regel direct je aanvraag. Je kunt een aanvraag doen van 31 mei 09.00 uur tot 12 juli 2021 17.00 uur. 

Bron RVO.nl  

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Andere interessante artikelen

MAANDELIJKS DE BESTE TIPS

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief, deze staat boordenvol tips & trucs voor zzp’ers. Zo ben jij altijd op de hoogte en ontvang je alle informatie die jij als ondernemer nodig hebt om te groeien.