ZZP Servicedesk

Tegemoetkoming Vaste Lasten (TLV) geopend voor startende zzp’ers

Tegemoetkoming Vaste Lasten (TLV) geopend voor startende zzp’ers

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Zzp’ers met een eigen voordeur naar hun werkruimte kunnen vanaf 31 mei hulp krijgen bij het betalen van hun vasten lasten via de TVL Startende ondernemingen, een aparte TVL-subsidieregeling. De hoogte van de subsidie wordt bepaalt op basis van het omzetverlies én het percentage vaste lasten, dat bij de SBI-code van de hoofdactiviteit hoort. Hiervoor is 90 miljoen euro beschikbaar gesteld.

Startende ondernemers, waaronder ook zzp’ers, in Nederland kunnen mits zij aan de subsidievoorwaarden voldoen een aanvraag indienen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.  

Voorwaarden zijn o.a. dat je in de periode 1 oktober 2019 tot en met 30 juni 2020 nieuw stond ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Ook dient de onderneming een eigen SBI-code te hebben én gevestigd te zijn in Nederland (let op; dit mag geen huisadres zijn, de werkruimte moet een aparte voordeur hebben). De onderneming heeft minimaal 1.500 euro vaste lasten per kwartaal en aantoonbaar omzetverlies in het 1e kwartaal van 2021 van 30% of hoger, vergeleken met het 3e kwartaal van 2020. Het minimale subsidiebedrag per kwartaal is 1.500 euro en maximaal 124.999 euro.  

Bekijk de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voor alle voorwaarden, meer informatie of regel direct je aanvraag. Je kunt een aanvraag doen van 31 mei 09.00 uur tot 12 juli 2021 17.00 uur. 

Bron RVO.nl  

GRATIS WEKELIJKSE ZZP UPDATE

Meld je hier aan voor onze gratis nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte over alles betreft het zelfstandig ondernemerschap. 

ZZP LIDMAATSCHAP

Onbeperkt advies voor een laag bedrag

€ 12,50

 p. maand*

                    * excl. 21% btw 

zzper achter bureau denkt na
Veel COVID-gerelateerde maatregelen zijn opgeheven en de maatschappij komt geleidelijk aan uit de de corona-wurggreep. Ingaande per 1 oktober 2021 stopt het kabinet daarom met het verstrekken van corona-steunmaatregelen. “Verdere ondersteuning zou…
huis
Werk jij als zzp’er vanuit huis? Dan is jouw woonadres als zzp’er voor iedereen te vinden via het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK)? De meeste zzp’ers vinden dit geen prettig idee. Als het aan de AP ligt, behoort deze…
zzp'er tankt in buitenland
Heb jij als zzp’er in 2020 zakelijke kosten gemaakt in een ander EU-land? Bijvoorbeeld toen je voor overleg op bezoek ging bij een zakenrelatie in Duitsland of België? Betaalde buitenlandse btw kun je terugkrijgen. Mits je op tijd in actie…
pexels-josh-sorenson-976866
Voor jezelf beginnen kan een spannende stap zijn. Als ondernemer heb je wat minder zekerheden en juist meer verantwoordelijkheden. Maar juist de vrijheid vinden veel ondernemers heel fijn. Én het kan ook nog eens je portemonnee een plezier doen….

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.