ZZP Servicedesk

Terug naar de tekentafel: hoe ondernemersgeluk mijn training op z’n kop zette

Terug naar de tekentafel: hoe ondernemersgeluk mijn training op z’n kop zette

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Vorige maand gaf ik mijn online training ‘Meer resultaat in minder tijd: get shit done’ aan zzp’ers. Omdat ik wéét hoe moeilijk het is om alle ballen in de lucht te houden. Om productief te blijven. Om ook met de juiste dingen bezig te zijn, die jouw bedrijf verder helpen.
Column van Anke Verbruggen | Businesscoach
Het oorspronkelijke idee was: een serie van online sessies, met veel praktische tips en trucs. Zonder poespas, lekker to the point. Met lijstjes, feitjes en things to do. Zodat de deelnemers vrolijk hun to-do lijst zouden afwerken om vervolgens voldoende tijd te hebben voor een leuk privéleven.
 

Andere werkelijkheid

De uiteindelijke training werd totaal anders. Ik had het kunnen weten, want zo gaat het bij mij altijd. Ik start met een idee, de werkelijkheid wordt totaal anders. Dat komt voornamelijk door mijn manier van werken. Op basis van de feedback en vragen van de deelnemers maakte ik steeds de volgende sessie. Ook liet ik me inspireren door mijn omgeving. De Wereld Draait Door, een boek dat ik las of een aflevering van Suits (hoe verslavend is die serie?!). High of low-culture, maakt niet uit: als ik er maar door geïnspireerd raak.
 
Ik kwam uit op vier modules. De praktische tips & trucs kwamen aan bod in de module focus. Maar de rest ging steeds maar weer over de mens áchter de ondernemer. Waarom doe je wat je doet? Wat vertel je jezelf en hoe helpt of blokkeert het jou? En zorg jij goed voor jezelf?
 

Wat is succes?

Gaandeweg werd het feit voor mij weer bevestigd dat puur focussen op uitkomst, omzet en resultaat je niet tot de beste ondernemer maakt. Niet als jij succes definieert in termen van persoonlijke groei, verbondenheid met mensen om je heen en zingeving. Iedereen die het boek ‘Nooit meer te druk’ van Tony Crabbe heeft gelezen (een absolute aanrader), weet: je zou wel gek zijn als je succes op een ándere manier definieert.
 
Als je succes wél in termen van geld, status of populariteit uitdrukt, loop je namelijk kans één van de grootste voorspellers van geluk uit het oog te verliezen: het hebben van waardevolle relaties. En dat zou zonde zijn, want een goede ondernemer is een gelukkige ondernemer. Begrijp me niet verkeerd: ik ben niet vies van omzet en goede resultaten. Omzet geeft je de mogelijkheid te blijven doen wat je doet. Maar het zou niet het doel op zich moeten zijn.
 

Ondernemersgeluk

Dus ik ga terug naar de tekentafel om mijn programma volgend jaar nóg meer te laten gaan over zinvol ondernemen. Over ondernemersgeluk. Over ondernemen met hart en ziel. Mét resultaat weliswaar.
 
Krijg jij daar de kriebels van? Dat snap ik heel goed, pragmatisch en resultaatgericht als ik zelf ben. Maar beloof me toch één ding: bekijk jouw agenda van de afgelopen maand eens. Besteedde je voldoende aandacht aan die selecte groep mensen die jou echt dierbaar is? Nee? Doe iets met die informatie. Je zult zien dat een ietsjepietsje investering in jouw omgeving een enorm verschil kan maken op jouw geluksgevoel en dus op jouw bedrijf.

Bekijk hier de agenda van Anke. 
Lees hier het interview met Anke over een bijzonder project dat zij op Internationale Vrouwendag startte. 

 
 

ZZP LIDMAATSCHAP

Onbeperkt advies voor een laag bedrag

  • Persoonlijk contact met een bedrijfsadviseur
  • Direct antwoord op jouw vragen
  • Bereikbaar via telefoon, (web)chat en mail
  • Toegang tot exclusieve content
  • Scan van aangifte inkomstenbelasting
  • Startersgesprek (circa 20 minuten)
  • Toegang tot een interessant ZZP netwerk
  • Toegang tot kennisevents en workshops

€ 12,50

 p. maand*

                    * excl. 21% btw 

VERGELIJK ONLINE BOEKHOUDPAKKETTEN
AUTO KOPEN OF LEASEN?

Als ondernemer sta je voor tal van keuzes als het om autorijden gaat. Moet je je auto voor zakelijk vervoer kopen of leasen? Hoe regel je het onderhoud? Hoe zit het met de fiscus? Wat voor jou het voordeligst is, hangt af van tal van factoren. Alle informatie vind je in dit gratis whitepaper.

In dit digitale tijdperk werken zzp’ers steeds meer online. Hierdoor zijn velen niet meer afhankelijk van een bepaalde locatie; zolang er een goede internetverbinding…
customer relationship management
Klanten bepalen het succes van jouw onderneming. Om ervoor te zorgen dat zij in de toekomst voor jouw diensten of producten blijven kiezen, is…
Je bent zzp’er, schrijft makkelijk en bent expert in jouw vakgebied. De blogs op jouw eigen website worden goed gelezen, maar je wilt meer…
thuiswerken zzp
Werken in je favoriete café of op die andere fijne werkplek zit er gezien het coronavirus voorlopig niet in: de kans dat je thuis…

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo blijf je op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van zelfstandig ondernemerschap.